• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

" Başbakan'a zor soru"

Uludere'de yaşamını yitirenlerin aileleri yargıya ateş püskürdü. Çocuklarımızı unutturmaya çalışıyorlar dendi.

Uludere'de yaşamını yitirenlerin yakınları yargıya ateş püskürdü.

Uludere'de oğlunu kaybeden Felek Anne, Bakan çocukları için Türkiye'yi ayağa kaldıranlar, bizim çocuklarımızı unutturmaya çalışıyor diyerek karara tepki gösterdi. 

Türkiye, Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısıyla ilgili Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın  kararını tartışıyor. Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınları, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplarkan, Genelkurmay'ı suçladı.

Canlı yayında aileler, Genelkurmay'ın askeri operasyon öncesi PKK görüntüsü  alındığı iddiasının doğruyu yansıtmadığı, bölgenin sadece kaçakçılar tarafından kullanıldığını iddia etti. Askerin, bilerek ve isteyerek böyle bir operasyonu düzenlendiğini iddia eden aileler, olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını anlattı.

FELEK ANNE'NİN FERYADI

Gecenin en yürek yakan feryadı ise hava saldırısında oğlunu kaybeden Felek Anne'den geldi. Bakan çocukları tutuklandı diye Türkiye'yi ayağa kaldıranlar, bizim çocuklarımızı unuttu diye konuşan Felek Anne, davanın takipçisi olacaklarını söyledi. İşte canlı yayındaki o feryat;

"Benim çocuğun maaşı 5 bin TL değildi. Benim çocuğum plastik ayakkabıyla gidip geliyordu, onların çocukları kırmızı plakalarla gezdiler. Çocuklarımızın kanını yerde bırakmayacağız, kimse kusura bakmasın. Bu ölenler Başbakan'ın çocuğu olsaydı, Genelkurmay Başkanı'nın çocuğu olsaydı, uçaklar bombalayacak mıydı? İki bakanın çocuğu yolsuzluğu ortaya çıkarıldı diye Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Ne yazık ki Roboski'yi unuttular.

Biz çocuklarımızın parçalarını topladık oradan. Poşetlere, torbalara koyduk, kardeşlerinin önüne koyduk. Bu Başbakan'ın çocuğu olsaydı Genelkurmay Başbakan'ın çocuğu olsaydı bunlar ne yapacaktı? İki bakan çocuğu için yüzlerce kişinin yerini değiştirdiler."


www.istanbulhaber.com



 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim