• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakan Yıldırım’dan 1299 Osmanlı Ulu Çınar Projesine destek müjdesi

Başbakan Yıldırım’dan 1299 Osmanlı Ulu Çınar Projesine destek müjdesi
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanlığının 6'ncı olağan kongresi için kentte bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın,...

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanlığının 6'ncı olağan kongresi için kentte bulunan Başbakan Binali Yıldırım'ın, 1299 Osmanlı Ulu Çınar Projesini destekleyeceklerini söyledi.

Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanlığının 6'ncı olağan kongresi için kente bulunan Başbakan Binali Yıldırım'dan Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan 1299 Osmanlı Ulu Çınar Projesine destek müjdesi aldıklarını söyledi. Başbakan Yıldırım'ın ayırca, Söğüt'e TOKİ tarafından toplu konutlar inşa edileceğini, Bozüyük'e yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapılacağını ve Bilecik'te 2 bin dönümlük bir araziye Osmanlı Yaşam Adası Uluçınar 1299 isimli bir park yapılacağını müjdelediğini de aktaran Başkan Yağcı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bir tohumdan bir çınar, bir obadan bir beylik, bir beylikten bir devlet, bir devletten bir medeniyet doğuran Dirilişin Şehri Bilecik'imizde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ı ağırlamanın mutlu hazzını ve gururunu yaşadık. 6. Olağan İl Kongremizi gerçekleştirdiğimiz salonda "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen ecdadın torunları olarak Başbakanımızı büyük bir coşkuyla karşıladık. İlimize müjdelerle gelen Başbakanımıza belediyemizin vizyon projelerinden biri olan 1299 Osmanlı Uluçınar Projesine destek olacağı müjdesini Başbakanımızdan aldık ve bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz."

Osmanlı Yaşam Adası Uluçınar 1299 isimli parkın içinde neler bulunacak

Bilecik Belediyesi tarafından sosyal yaşamın merkezi haline gelecek olan ve 2 bin dönüm alan üzerine kurulacak olan parkın içerisinde; Osmanlı evleri, Miniatürk maketleri, üzüm bağları, gondol ile gezilebilecek kanallar, Osmanlı çadırları, etkinlik alanları ve seyir terasları yer alarak, Türkiye projesi niteliğinde bir proje olup, gözde mekanlardan biri haline gelecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim