• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan Yıldırım: Yeni anayasa süreci takvimi başladı

Başbakan Yıldırım: Yeni anayasa süreci takvimi başladı
Başbakan Binali Yıldırım bakanlar kurulu toplantısının ardında yaptığı açıklamada, yeni anayasa süreci takviminin başladığını açıkladı.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hükümetin aldığı kararları açıkladı. Jandarma'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıklayan Yıldırım, darbecilerin çok sayıda vatandaşı şehit ettiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirildiğini açıkladı.

Yeni anayasa konusuna da  değinen Yıldırım "Yeni anayasa bütün partilerin katılımıyla yapılacak. Genel Başkanlarla fikir işbirliği içerisindeyiz." diye konuştu.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni anayasa konusunda yaptığı o açıklamalar:

Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde yapılan, siyasi parti genel başkanları olarak 15 Temmuz silahlı darbe girişimi konusunda tam bir anlayış birliği içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Ülkemizde sistemin tıkanmasına yol açan konularla ilgili değerlendirmelerimizi sayın Cumhurbaşkanı ile paylaştık. Yeni anayasa için birlikte çalışma hususunda da yine genel başkanlar olarak fikir birliği olduğunu gördük. 

Kısa vadede, bütün partilerin hedefi yepyeni bir anayasa yapmak. Darbelerden kalan anayasadan ülkemizi kurtarmak, bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa yapmak. Bu bütün partilerin taahhüdüdür. Ancak 59-60 madde uzlaşma sağlandı, devamı gelmedi. Buna devam edilmesi konusunda bir görüş birliği var.

YENİ ANAYASA SÜRECİ TAKVİMİ BAŞLADI

Ancak bunun dışında gerek yargıyla, gerek yargı birliğiyle ilgili daha küçük bir paketin yine anlayış birliği içerisinde çıkarılması için ortak bir zemin olduğu görülmüştür. Yeni anayasa süreci takvimi şu andan itibaren başlamıştır.

HDP de bu çalışmaya pekala katılabilir, herhangi bir sınırlama yok.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim