• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Yıldırım Vietnam’da

Başbakan Yıldırım Vietnam’da
Başbakan Binali Yıldırım, "Temel hedefimiz Türkiye'yle Vietnam arasındaki siyasi ilişkilerde kaydettiğimiz yoğun ve yakın işbirliği sürecinin ekonomik...

Başbakan Binali Yıldırım, "Temel hedefimiz Türkiye'yle Vietnam arasındaki siyasi ilişkilerde kaydettiğimiz yoğun ve yakın işbirliği sürecinin ekonomik ilişkilerde de karşılık bulması, mevcut işbirliğinin daha da ileri taşınmasıdır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım "Vietnam-Türkiye İş Forumu" programında konuştu. Yıldırım, "Türkiye'yle Vietnam, Asya'nın iki ucunda benzer özellikleri, benzer hedefleri olan iki ülke. Bu kapsamda Vietnam'la dostluk ve işbirliğimizin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. Dün Sayın mevkidaşım Puck'la görüşmelerimizde ilişkilerimizi kapsamlı bir şekilde bütün yönleriyle ele alma fırsatı bulduk. Gelecekte neler yapabiliriz. Hangi konularda iş birliğimizi derinleştirebiliriz bunları kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Temel hedefimiz Türkiye'yle Vietnam arasındaki siyasi ilişkilerde kaydettiğimiz yoğun ve yakın işbirliği sürecinin ekonomik ilişkilerde de karşılık bulması, mevcut işbirliğinin daha da ileri taşınmasıdır" diye konuştu.

"Türk yatırımcılar, Vietnam'da 700 milyon dolar üzerinde yatırım yapmıştır"

Başbakan Yıldırım, Türk yatırımcıların Vietnam ekonomisine yaptıkları yatırımlarla katkı sağladıklarını belirterek, "2014 yılında imzalamış olduğumuz yatırımların karşılıklı teşviki ve korunma anlaşmasıyla çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasının onay süreçleri bitmiştir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bugün Türk yatırımcılar, Vietnam'da 700 milyon dolar üzerinde bir yatırım yapmak suretiyle Vietnam ekonomisine katkı sağlamaktadır. Umuyorum ki önümüzdeki dönemde iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasına yönelik çalışmalar da hız kazanmış olur" şeklinde konuştu.

"Türkiye 2008 Küresel Krizi'nden sonra büyümesini devam ettirmiştir"

Türkiye ekonomisinin güçlü ve dayanıklı yapısıyla ilerlemesini sürdürdüğünden bahseden Yıldırım, "Türkiye bugün itibariyle satın alma gücü esasına göre 2,1 trilyon dolar gayri safi hasılayla dünyanın 13'üncü, Avrupa'nın 5'inci, bu sene itibariyle İspanya'yı da geçmiş bulunuyoruz ve Akdeniz çanağında da 3'üncü büyük ekonomi haline gelmiştir. Orta Doğu'da bir numara olan bir ekonomiden bahsediyoruz. Türkiye 2008 Küresel Krizi'nden sonra büyümesini devam ettiren ve bu büyüme sayesinde 2008'den bu güne 7 milyon vatandaşına yeni iş sağlayan bir ülke konumundadır. Aldığı tedbirlerle cari açığı kontrol altına almış, mali disiplinden bankacılık sisteminden asla taviz vermemiştir. Türkiye etrafındaki siyasi ve ekonomik sıkıntılara rağmen, iç savaşlara rağmen, karışıklıklara rağmen büyümede hız kesmemiş, kalkınmaya devam etmiştir. Ülkemiz 2016'da yaşadığı bir darbe girişimine rağmen yine de o yıl sonunda dünya ortalamasının üzerinde yüzde 2,9 oranında büyümeyi başarmış ve böylece G-20 ülkeleri içerisinde 4'üncü büyük ülke olmuştur. 2017'nin ilk çeyreğinde de büyüme oranımız yüzde 5 olarak gerçekleşmiştir. Bu duruma baktığımızda Vietnam'ın da benzer atak içerisinde olduğunu görüyoruz. Vietnam üst üste yüzde 6 civarında büyümeyi başarabilen ve bundan sonraki 10-15 yılda da bu büyüme oranını gerçekleştirebilecek bir ülkedir. Vietnam'ın bu hızlı büyümesinde Türk müteşebbislerin, Türk iş adamlarının gerekli katkıyı vermesini arzu ediyoruz. Bugün bunun için buradayız. 39 yıl diplomatik ilişkilerin kurulmasından zaman geçmiş, şaşırtıcı bir durum. Bugüne kadar ne Vietnam'dan ne de Türkiye'den başbakan düzeyinde, cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaretler gerçekleşmemiş" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım Vietnam’da

Başbakan Yıldırım Vietnam’da

Başbakan Yıldırım Vietnam’da

Başbakan Yıldırım Vietnam’da

Başbakan Yıldırım Vietnam’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim