• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Başbakan Yıldırım, TÜRKSAT’ı ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, TÜRKSAT’ı ziyaret etti
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimcilerinin hedeflerinden biri olan TÜRKSAT'ta yaptığı açıklamada, "Amaçları tüm yayınları kesmekti....

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimcilerinin hedeflerinden biri olan TÜRKSAT'ta yaptığı açıklamada, "Amaçları tüm yayınları kesmekti. Üzerinde Türk bayrağı olan antene önce bir bomba attılar. Ancak o faaliyette olmayan sadece ilk yıllarda Türksat 1A 1B'ye hizmet eden TÜRKSAT'ı sembolize eden antendi. Onun gerçek yayınların çıkıldığı anten gibi düşünüp oraya attılar" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimcilerinin hedeflerinden biri olan TÜRKSAT'ı ziyaret etti. TÜRKSAT'ta incelemelerde bulunan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, "Amaçları tüm yayınları kesmekti. Üzerinde Türk bayrağı olan antene önce bir bomba attılar. Ancak o faaliyette olmayan sadece ilk yıllarda Türksat 1A 1B'ye hizmet eden TÜRKSAT'ı sembolize eden antendi. Onun gerçek yayınların çıkıldığı anten gibi düşünüp oraya attılar. Halbuki yayınlar başka yerden yapılıyordu. Oraları tutturamadılar. Havadan taramak suretiyle, bombalar atmak suretiyle burayı etkisiz hale getirmeye çalıştılarsa da bununla ilgili TÜRKSAT çalışanı arkadaşlarımızın çok basiretli ve akıllıca tutumları nedeniyle zaman kazanarak gerçek merkeze erişimlerini imkansız hale getirdiler. Burada iki tane TÜRKSAT çalışanımız, idarecimiz hayatını kaybetti. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 4 tane yaralı kardeşimiz var. Ziyaret ettik durumları iyi. Onlara da şifalar diliyorum" diye konuştu.

"Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır"

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kısa bir süre TRT'yi işgal ettiler. Korsan duyurularını yapmaya çalıştılar. Ancak o arada TÜRKSAT gerek yedek sistemini gerekse burayı devreye sokarak kısa sürede TRT'yi yayından çıkardı. Böylece tek elde ettikleri iletişim aracını da kaybetmiş oldular. Bütün gece boyunca yayınlar tüm kanallarda kesintisiz devam etti. Burada bu darbenin önlenmesinde kısıtlı imkanlarıyla canla başla çalışan TÜRKSAT'taki çok vatansever vefakar kardeşlerimize Genel Müdür başta olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu darbenin önlenmesinde kendi çaplarında çok büyük bir katkı sağlamışlardır. Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır. Burada TÜRKSAT büyük bir görev ifa etmiştir."

Başbakan Yıldırım, TÜRKSAT’ı ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, TÜRKSAT’ı ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, TÜRKSAT’ı ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim