• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başbakan Yıldırım: Türkiye'nin atılımları bazılarını daha çok rahatsız edecek

Başbakan Yıldırım: Türkiye'nin atılımları bazılarını daha çok rahatsız edecek
Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin son 15 yılda gerçekleştirdiği atılımlar, bakıyoruz bazılarını rahatsız etmiş. Daha çok rahatsız olacaksınız daha çok." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, halk oylamasına yönelik partisince Atatürk Bulvarı'ndaki meydanda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana insanı merkeze aldığını, 80 milyonun tamamının derdini dert edinmiş bir siyaset anlayışına sahip olduklarını belirtti. 

Başbakan Yıldırım, demokrasinin, istikrarın sürmesinin, huzurun, kardeşliğin devamının, terörün bu ülke topraklarından yok olup gitmesinin her şeyin önünde olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin son 15 yılda gerçekleştirdiği atılımlar, bakıyoruz bazılarını rahatsız etmiş. Daha çok rahatsız olacaksınız daha çok. Türkiye'yi güçlü görmek istemeyenler, hep hasta adam olarak kalmasını hayal edenler yine bugünlerde hortladı. Biz de onlara inat daha ileri demokrasi, daha fazla yatırım, yeni hedefler diyerek hızımızı artıracağız."

Binali Yıldırım, aynı vesayet odaklarının AK Parti'nin önünü e-muhtıralar ve Gezi olayları ile kesmek istediklerini anımsattı.

Hain ve alçakların daha sonra da boş durmadığını, 15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş eşkıyaların bayrağı indirmek, ezanı dindirmek, demokrasiyi sona erdirmek için harekete geçtiğini hatırlatan Yıldırım, "Muğla o gece onlara dünyayı dar etti. O alçaklar Marmaris'te Cumhurbaşkanımızı yakalayıp, hayatına kastetmek istediler. O gün siz ülkenize, bayrağınıza, Cumhurbaşkanınıza sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Bunlar korku siyaseti yapıyorlar"
Başbakan Yıldırım, "Bunlar korku siyaseti yapıyorlar, karamsarlık pompalıyorlar, halkı endişeye sevk ediyorlar. Efendim, 'evet çıkarsa Türkiye bölünecekmiş.' Haydi oradan! Sen bırak, Türkiye'nin bölünmesini de bölücülerin ağzıyla konuşma. Bölücüler 'hayır' siyaseti yapıyorlar, PKK'lılar 'hayır' siyaseti yapıyorlar, Türkiye düşmanları 'hayır' diyor, sen de onların kayığına binmişsin, sen de 'hayır' diyorsun." dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"İnşallah 16 Nisan'da millet iradesine kast edenlerin bir daha meydana çıkmayacağı, tarih sahnesinde yok olup gideceği bir dönemi başlatacağız. Türkiye nihayet darbelerin, istikrarsızlığın gölgesinden kurtulacak ve nefes alacak."

Muğla'ya yapılan yatırımlar

Muğla'ya yapılan yatırımlara da değinen Yıldırım, "Muğlalı çiftçilerimize tam 2 katrilyon destek sağladık. Mavi bayraklı plaj sayısını 20'den 100'e yükselttik. Muğla'da sevgili kardeşlerim, biz göreve geldiğimizde 80 yılda sadece 90 kilometre bölünmüş yol vardı, şimdi ne kadar? 14 yılda 436 kilometreye çıkardık." dedi.

Yıldırım, "Muğla'ya Teknokent kuruyoruz. Bakın Muğla'ya Türkiye'de her ilin bir havalimanı var, bazılarının yok ama Muğla'nın iki havalimanı var, Dalaman'a 5 milyon kapasiteli modern havalimanı yaptık. Aynı şekilde Milas'a çok modern bir havalimanı yaptık ama bitmedi Milas'a bir de organize sanayi kuruyoruz. Datça'ya yat limanı yapıyoruz, Dalaman'ı unutmuyoruz oraya da yat limanı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim