• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan Yıldırım, Kazan’da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Kazan’da halka hitap etti
Başbakan Binali Yıldırım, "Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek"...

Başbakan Binali Yıldırım, "Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde 9 kişinin şehit olduğu Kazan'da Ulu Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından halka hitap etti. Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Bugün 15 Temmuz, demokrasiye karşı, milli iradeye karşı, halkın iradesine karşı silahlı darbe girişiminin 15'inci günü. Kahraman Kazanlılar bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz. Darbeci generaller hapisteler. Şehitler kalbimizdedir. Kazan'ın 9 evladı hepimizin kalbindedir. Onlar ölmedi yaşıyor. Onlar bu ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran bizim birer yıldızımızdır. O gün 15 Temmuz o karanlık ve uzun geceyi en iyi siz bilirsiniz. Akıncı'dan jetler havalandığında, vatandaşlarımın üzerine bomba yağdırıldığında genci yaşlısı, kadını erkeği hep beraber oraya koştunuz. Ülkemize, millete sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun" diye konuştu.

"Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır"

"Biz sadece yaradanın karşısında eğiliriz, hainlerin karşısında değil" ifadesini kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

"O gün bu hainler harekete geçtiğinde bir gür ses yükseldi. O ses Başkomutanın sesiydi, Cumhurbaşkanının sesiydi, Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi. Sizlere Cumhurbaşkanımın selamını getirdim. Bir Kazanlı olarak, Kazan'ın bir ferdi olarak sizlerle gurur duyuyorum. Kahramanlıklar kolay elde edilmiyor. Gaziantep İstiklal Savaşı'nda gösterdiği başarıdan dolayı gazi unvanını aldı. Kahramanmaraş, İstiklal Harbi'nde gösterdiği kahramanlıktan dolayı bu unvanı aldı. Şanlıurfa gösterdiği fedakarlık ve başarıdan dolayı bu unvanı aldı. Şimdi demokrasi şehitlerini verdiğimiz 15 Temmuz darbe girişimini önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı. Belediye başkanımız ve sizler tek yürek oldunuz, tek bilek oldunuz darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Kazan meydanından bütün herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek."

"Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki terörist başını illa da getireceğiz, Türkiye'ye getireceğiz"

Vatandaşların "idam isteriz" sloganları üzerine "Mesajınızı aldık" diyen Başbakan Yıldırım, "Bu milletin canından, kanından, dişinden, tırnağından arttırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, uçaklar, o helikopterlerden bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Şunu bilmenizi istiyorum, bu aziz vatanı, bu aziz milleti bölmeye, parçalamaya hiç ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki terörist başını illa da getireceğiz, Türkiye'ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız. Ne bölücüler, ne FETÖ'cüler ne de bilmem neciler asla ve asla bu milletin birliğini, kardeşliğini, dirliğini bozamazlar. İşte Kazan, işte Türkiye, işte al yıldızlı bayrak. O gün onlar o tankları, uçakları, helikopterleri insanlarımın üzerine salarken, bombaları atarken, bütün sokaklardaki insanları tararken zannettiler ki tankın gücü darbeyi sağlayacak. Ama tankın gücü hakkın gücünü, halkın gücünü yenememiştir. Tankın gücü ve halkın gücü galip gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"Cuntacılar contayı yaktılar, cuntacılar nalları diktiler ama millet dimdik ayakta" diyen Yıldırım, "Bir şey daha var, 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz'u her yıl demokrasi Şehitler Günü olarak anacağız. O gün sokağa çıktınız. 15 gün oldu, sokakta, meydanlardasınız. Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz. 15 Temmuz, dünyaya Türk milletinin kahramanlığının ne kadar farklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Siz, 79 milyon vatan evladı, yurdun her köşesinde kahramanlık destanı yazdınız. Tarihe isimlerinizi altın harflerle yazdırdınız. Milli iradeye karşı büyük kalkışmayı bir, beraber olarak, sahip çıkarak boşa çıkardınız. O gece Türk milleti demokrasisini hedef alan hainlere hak ettiği dersi vermiştir. Kim olursa olsun bu ülkeyi bölmeye çalışanlar ölümden ölüm beğensinler" şeklinde konuştu.

"Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz" diyen Yıldırım, "Bir daha milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra tankları bulamayacaklar. Orada Ankara'nın insanlarının piknik yaptığı güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde? Düşman Ankara'da, İstanbul'da değil, düşmanın olduğu yer bellidir. Onun için her şey yeniden elden geçirilecek. Her şey daha güzel olacak. Değil mi sizler 79 milyon bir, beraber oldunuz. İri olduk, birlikte Türkiye olduk. Onun için biz sizlerle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz aynı zamanda Türkiye'nin Kürdüyle, Türküyle, CHP'lisiyle, MHP'lisiyle, her tür görüşün, partinin, STK'nın bir olduğu, beraber olduğu tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak için kenetlendiği günün adıdır. Bize düşen görev, bu birlikteliği muhafaza etmektir. Nasıl dostluklarımızı dışarıda artırmaya devam ediyorsak, içeride de hepimiz aynı yaradanın kullarıyız. Paylaşacak çok şeyimiz var. Onun için birbirimizi seveceğiz. Allah için seveceğiz. Bir, beraber, kardeş olacağız. Çünkü, birlikten kuvvet doğar. Birlikte olduğumuz için bu hainlere gereken dersi Kazan'da verdik. Bugünden sonra ülke olarak, millet olarak daha da güçlü olacağız. Birbirimizin hukukunu daha fazla koruyacağız. Bu ülkenin hiçbir çocuğunu ihanet odaklarının elinde bırakmayacağız. PKK terör örgütüne de gereken dersi vereceğiz. Türkiye'nin düşmanlarına karşı 79 milyon tek yürek, tek bilek olarak biz beraberiz. İşte Kazan, işte Türkiye, işte ay yıldızlı bayrak. Hepinizden Allah razı olsun."

Bütün şehitlere, 15 Temmuz demokrasi mücadelesinde göğsünü kurşunlara, bombalara siper eden, tankların önünde kahramanlar gibi duran bütün şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini belirten Yıldırım, "Hepinize bir kez daha 15 Temmuz gecesi ülkemizi ve geleceğimizi karartmaya kalkışan hainlere verdiğiniz o şanlı direniş, kahramanlık için tek tek teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun, Allah sizden razı olsun" dedi.

Başbakan Yıldırım, Kazan’da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Kazan’da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Kazan’da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Kazan’da halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, Kazan’da halka hitap etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim