• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan Yıldırım Karaağaç Köprüsü’nü açtı

Başbakan Yıldırım Karaağaç Köprüsü’nü açtı
Edirne'de Meriç ve Tunca Nehri'nin taşması sonucu yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için yapılan Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü ve köprüsü,...

Edirne'de Meriç ve Tunca Nehri'nin taşması sonucu yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için yapılan Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü ve köprüsü, Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi "evet" mitingi için Edirne'ye geldi. Edirne Gar meydanında halkla buluşan Başbakan Yıldırım, mitingin ardından Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde kurulan tören alanına gelerek, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı döneminde temelini attığı, Edirne-TEM Karaağaç Bağlantı Yolu Meriç Köprüsü'nü Edirnelilerin hizmetine açtı.

Başbakan Binali Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada, "Doğuyusla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bütün Türkiye'yi selamlıyorum. 2013 yılında bu yolun ve bu köprünün temelini attık ve Ramazan ayıydı iftar da yaptık. Bu köprü bana göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden daha önemli. Karaağaç sel gelir Meriç taşar, Edirne ile bağlantısı kesilir. Bu köprünün uzunluğu bin 943 metre. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden daha uzun. Bize, "Buraya bu kadar masrafa gerek var mı?" diyenler oldu. Tek bir insanımıza ulaşmak için bile olsun biz bu işe yaparız. Eser siyaseti yapıyoruz. 15 yıldır ülkemizin her tarafını donattık, yollarla donattık. Sağlıkta şehir hastanelerinde devrim yaptık. Birçok Avrupa ülkesinde sağlıkta bu eserler yok. Bu eserler devam etsin istiyorsanız, halk oylamasında kararımız "evet" olmalı. Biz Türkiye'nin yollarını açtık. Tek yolları bölünmüş yol haline getirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Ama bir yol var ki, sürekli vesayet üretiyor, darbe üretiyor. Ama şimdi anayasa otoyolunu açmaya hazır mısın? Siz anayasa yolunu açın, biz hızlı trenleri, otoyolları açmaya devam edelim. Edirne'den hızlı tren, Kars'a kadar gidecek. Yeter ki, bir olalım. Bakın Almanya, Hollanda bizim siyasilerimize izin vermiyor, ama bölücü başının posterlerine, PKK'ya izin veriyor. Bunlar bizim dostumuz mu? O zaman 16 Nisan'da dost da, düşman da Türkiye'nin gücünü görecek. PKK, FETÖ istediği kadar hayır kampanyası yapsın. Onlar bu milleti bilmiyor. Bu millet defalarca kez küllerinden yeniden doğmuştur. Bizim hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesine çıkmaktır. 16 Nisan'da ya aydınlık yarınlara, daha hızlı kalkınan, büyüyen, bir Türkiye için evet diyeceğiz. Değişime var mısınız? Biz sürekli darbe üreten bu anayasaya razı mısın? Değişime var mısınız? İstediği kadar Meriç taşsın, fark etmez, bu yaptığımız eserle, Karaağaç insanımızın yolu her zaman açık olacak. Bu eserimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Yıldırım ve beraberindeki protokol heyeti, konuşmaların ardından açılış kurdelesini "Ya Allah, Bismillah" diyerek kesti ve Edirne- TEM Karaağaç Bağlantı Yolu ve Meriç Köprüsü'nü hizmete aldı.

Edirne-TEM Karaağaç Bağlantı Yolu Meriç Köprüsü açılış töreninde, Başbakan Binali Yıldırım'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Ak Parti Milletvekilleri ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan eşlik etti.

Sel ve taşkınlarda insan mağduriyeti ortadan kalktı

Edirne'de hemen hemen her yıl Meriç ve Tunca Nehirleri'nin gerek komşu ülke Bulgaristan'da gerekse de bölgede yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle taşması sonucu, sel ve su taşkınları meydana geliyor. Taşkınlar sonucu Türkiye'nin en batısı olan ve Yunanistan'a sınır konumunda bulunan Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 5 bin vatandaş, tarihi Lozan Caddesi'nin sular altında kalması sonucu bölgelerinde mahsur kalıyor, dönem dönem de ulaşım askeri helikopterlerle sağlanıyordu. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı döneminde 2014 yılında temelini attığı Edirne-TEM Karaağaç Bağlantı Yolu Köprüsü, Başbakan Yıldırım'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete açılarak, söz konusu sel ve su taşkınlarında insan faktörü tamamen ortadan kaldırılmış oldu.

Başbakan Yıldırım Karaağaç Köprüsü’nü açtı

Başbakan Yıldırım Karaağaç Köprüsü’nü açtı

Başbakan Yıldırım Karaağaç Köprüsü’nü açtı

Başbakan Yıldırım Karaağaç Köprüsü’nü açtı

Başbakan Yıldırım Karaağaç Köprüsü’nü açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim