• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Başbakan Yıldırım, Isparta Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı

Başbakan Yıldırım, Isparta Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı
Başbakan Binali Yıldırım, Isparta'da kamu özel ortaklığı modeliyle inşa edilen 755 yataklı Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Isparta'da kamu özel ortaklığı modeliyle inşa edilen 755 yataklı Şehir Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Türkiye'de birçok şeyi değiştirip dönüştürdüklerini belirten Başbakan Yıldırım, "İşte değişimin ispatı. Isparta Şehir Hastanesi. Bu Cumhurbaşkanımızın hayaliydi. Mersin'i, Yozgat'ı açtık. Şimdi Isparta'yı açıyoruz. Daha sonra diğerleri gelecek. Isparta demokrasinin bekçisi oldu. Demokrasinin yanında yer aldı. İlklerin şehri oldu. Biz millete efendilik yapmaya gelmedik. Millete hizmet etmek için geldik. İşte hizmetlerimiz. İşte Isparta. Allah'a şükür tamamladık. Çok dedikodu ettiler, "yapamazlar" dediler. Ama gün geldi engelleri aşa aşa geldik ve yaptık. Bu gördüğünüz eser 600 milyon TL. Devlet cebinden verecek yapacak. Ölme eşeğim ölme. Eskiden temel atılır tabela çakılır. Tabela üzerindeki yazılar paslanır. Etrafta otlar yükselir. Tabela kaybolurdu. Eser ortadan yok olurdu. Yapılamazdı. Bolu Tüneli'ni düşünün 12 hükümet, 22 bakan gelmiş geçmiş. Değişen bir şey yok. Ama AK Parti geldi söz verdi yaptı. AK Parti dünyanın en büyük eserlerini yaptı. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Osman Gazi Köprüsünü açtık. İzmir'i, Bursa'yı, İstanbul'u komşu kapısı yapıyoruz. İşte Isparta'da bölünmüş yollar. 80 kilometreden 185 kilometreye çıkardık. 80 yılda yapılanın iki katından fazlasını yaptık. İşte hizmet bu. İşte vatandaşa olan sevgi bu. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışıyla çalışıyoruz. Eser kendisi konuşuyor. Bizim konuşmamıza lüzum yok. 755 yatak. Şehir gibi. Her şey var. Bir hastane değil. İçinde üç hastane var. Ayrı ayrı branşlar var. Her türlü poliklinik hizmetleri var. Yok yok Allah düşürmesin hastalık vermesin ama hastalık geldiğinde de bu hastalığa derman olacak, çare bulacak yer lazım, doktor lazım hemşire. Sağlık personeli lazım. İşte bunların hepsi burada var. Tek kişilik çift kişilik odalar var" dedi.

Eskiden hastaların hastanelerde koridor arasında, odalarda arkalı önlü, yan yana, aynı hasta yatağında bir hastanın ayağı diğerinin başı ucunda yattığı günlerden bu günlere gelindiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Burada 35'i yeni doğan olmak üzere 131 yoğun bakım yatağı, 20 ameliyathane, 28 diyaliz aleti ne isterseniz hepsi var. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. İnsan odur ki bu dünyada bırakabilir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Evelallah çok eserler bıraktık. Bir değil çok çok eserler bıraktık. Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ülkeyi bir baştan bir başa yollarla donattık. Yolları böldük hayatları, gönülleri, birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz. İşte Hızır gibi yetişti. Eskiden ambulans yoktu Şimdi ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var. Bizim insanımız yurtdışında başına iş geldiğinde artık gidip uçakla alıp geliyoruz. Eskiden buraya gelen turistleri o ülkelerin yöneticileri uçaklarla alıp götürürlerdi. Biz de niye bizde bunlar yok böyle olmuyor diyorduk. O zaman AK Parti, milletin partisi yoktu. O zaman vesayetten sebeplenen partiler vardı. Şimdi bunlar niye karşı çıkıyor. Niye 16 Nisan'a karşı çıkıyor? Bunlar çalışarak milletin gözüne girerek iktidar olmayı asla akıllarının köşesinden geçirmiyorlar. Bir karambol darbe olsun da biz de iktidarın bir tarafından tutunalım diyorlar. Bundan sonra söz de karar da milletin, yağma yok. Güçlü Türkiye için yarınlarımız için gençlerimiz için geleceğimiz için istikrarımız için güçlü iktidar için hazır mıyız Isparta" diye konuştu.

"Para alınmayacak"

Bu hastaneye tedaviye geleceklerden para alınmayacağını belirten Başbakan Yıldırım, "Bu da "hayır'cıların yeni yalanı. Geleceksiniz burada paşa paşa tedavini olup gideceksiniz. Devlet para verecek. Bu hastaneyi yapanlara verecek. Bu devletin parasıyla yapılmadı. Akfen İnşaat, Hamdi Akın yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Kısa sürede yaptı. Teslime hazır hale getirdi. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu işi başından beri takip eden vekillerimiz var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız uzun yıllardan beri Türkiye'de sağlığın dönüşümünü sağlayan tüm dünyaya örnek sağlık sisteminde emeği olan Sağlık Bakanımıza ve on binlerce çalışanına teşekkür ediyorum. Hastanemizin güzel hizmetlere vesile olmasını, sağlık dağıtmasını Cenab-ı Mevlam'dan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

"Said Nursi asla ülkesine isyan etmedi"

Isparta'nın Said Nursi'ye ev sahipliği yaptığını anımsatan Başbakan Yıldırım, "Burası Said Nursi'nin 8 yıl Barla'da ikamet ettiği yer. O büyük insan ülkesine asla isyan etmedi. Yapılan zulümlere, sürgünlere sabretti. Bayrağına, milletine daima sadakat gösterdi. Allah onun mekanını cennet eylesin, talebelerini var eylesin" dedi.

Başbakan'ın konuşmasının ardından Isparta Şehir Hastanesi, toplu şekilde kurdelenin kesilmesiyle açıldı.

Başbakan Yıldırım, Isparta Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı

Başbakan Yıldırım, Isparta Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı

Başbakan Yıldırım, Isparta Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı

Başbakan Yıldırım, Isparta Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı

Başbakan Yıldırım, Isparta Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim