• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başbakan Yıldırım:

Başbakan Yıldırım:
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin ekonomi alanında başarıdan başarıya koştuğunu söyleyerek, "Ülkeler tek tek iflas bayrağını çekerken Türkiye...

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin ekonomi alanında başarıdan başarıya koştuğunu söyleyerek, "Ülkeler tek tek iflas bayrağını çekerken Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye 3. çeyrekte yüzde 11 den fazla büyüdü bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye dünyada 3. çeyrek itibari ile en yüksek büyüme sağlayan ülke oldu. Türkiye'ye de bu yakışır" dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Bilecik 6. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere kente gelerek, İstasyon Spor Salonu'nda partililerine ve vatandaşlara seslendi. Konuşmasında Türkiye'nin ekonomik büyüme oranları ile dünyada acı çeken, Müslüman toplumlara verdiği desteklerden bahseden Başbakan Yıldırım, "Ülkeler tek tek iflas bayrağını çekerken Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11 den fazla büyüdü bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye dünyada 3. çeyrek itibari ile en yüksek büyüme sağlayan ülke oldu. Türkiye'ye de bu yakışır. Türkiye hem bölgede hem de dünyada güven ve istikrar adası olmaya devam edecek. Hakları gasp edilen Filistinlilerin, Arakanlılar'ın yanındayız. Somalilerin yanındayız. Suriye'nin de, Irak'ında nerede bir mazlum ülke ve millet varsa yanında ay yıldızlı bayrak vardır. Bugünü korumanın değil yarını kurmanın gayreti içerisindeyiz. Emin olur değerli kardeşlerimizi yarınımız bugünden daha güzel olacak geleceğimiz daha aydınlık olacak. Geleceğin ümidi gençler hayallerinizi ve hedeflerinizi büyük tutun. Geleceğinizi sizindir gençler" diye konuştu.

"15 yıldır Bilecik'e 30 milyar yatırım ve destek sağladık"

Konuşmasında AK Parti İktidarı döneminde yani son 15 yılda Bilecik'e yapılan yatırımlardan bahseden Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Kadınlarımız, siyasette, ekonomide daha çok yer alacak. Daha etkin ve güçlü pozisyonlara, görevlere gelecek. 15 yıldır Bilecik'e 30 milyar yatırım ve destek sağladık. Bilecik daha fazlasını hak ediyor ve daha fazlasını yapacağız inşallah. Bilecik'te 2002 yılında 13 milyon olan ihracat bu sene itibari ile 100 milyon dolara ulaştı. Bilecik'e 500 yeni tesis yaptık. Bilecik'e Şeyh Edebali Üniversitesi'ni kurduk mu? İlimizde 2 bin 500'ün üzerinde konut yapıp hak sahiplerine teslim ettik. İçerisinde konut inşaatlarında bulunduğu 18 TOKİ şantiyesinde 211 milyon TL'lik yatırım devam ediyor. Bilecik'te geleceği inşa ediyoruz. Söğüt'te toplu konut yapımını da başlayacağız. Bozüyük'te yarı olimpik bir yüzme havuzu yapılacak. Hayır, uğurlu olsun. Gençler bu havuzdan şampiyon çıkarmanızı bekliyorum. Yapımını AK Parti iktidarından önce başlanan 5 tesisi bitirip hizmete aldık. 11 sağlık hizmeti tesisini bitirip hizmete aldık. Yakında merkez Devlet Hastanesi'ni bitirip sağlığınıza, saplık katacağız. Hastaneleri yapmak yetmez içerisinde eğitilmiş, uzman insanları koymak lazım, aletleri koymak lazım. Bilecik'te uzman hekim sayısı 2002'de 47 bugün ise 121 uzman hekimimiz var işte fark burada nereden nereye geldiğimizin ölçütü. 112 Acil sağlık istasyonu sayısını 12'ye ambulans sayısını 32'ye çıkardır."

"15 yılda 141 kilometre bölünmüş yol yaptık ve 162 kilometreye ulaştık"

Bilecik'e yapılan yatırımları anlatmaya devam eden Başbakan Yıldırım, "Bilecik'i, Kütahya'ya, Bolu'ya, Eskişehir'e ve Sakarya'ya bölünmüş yollarla bağladık. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolarlı böldük milleti birleştirdik. Yolarlı böleriz de, Türkiye'yi böldürmeyiz bunu herkes cümle alem böyle bilsin. 2003'de Bilecik'te, Osmanlı'nın doğduğu şehirde 21 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz buna 15 yılda 141 kilometre bölünmüş yol yaptık ve 162 kilometreye ulaştık. Şuanda 5 ayrı yerde bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Bileceği ülkemizin en büyük 2 şehri olan İstanbul'a, Ankara'ya ve Konya'ya Yüksek Hızlı Teren (YHT) ile bağladık. Bilecik, Bozüyük YHT istasyonlarını hizmete açtık. 7 baraj, 24 dere ıslahını yapıp hizmete aldık. Son 15 yılda sulama projeleri ile 88 bin dönüm araziyi su ile buluşturup bolluk ve berekete ulaştırdık" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim