• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan Yıldırım: “CHP sana yakışır mı HDP’nin kuyruğuna takılıp hayır kampanyası yapmak?”

Başbakan Yıldırım: “CHP sana yakışır mı HDP’nin kuyruğuna takılıp hayır kampanyası yapmak?”
Başbakan Binali Yıldırım, hayır kampanyası yapan CHP'yi eleştirerek, "Hadi HDP'yi de anladık. CHP, anamuhalefet partisi sana yakışır mı, HDP'nin kuyruğuna...

Başbakan Binali Yıldırım, hayır kampanyası yapan CHP'yi eleştirerek, "Hadi HDP'yi de anladık. CHP, anamuhalefet partisi sana yakışır mı, HDP'nin kuyruğuna takılmak, hayır kampanyası yapmak?" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kırıkkale mitingiyle vatandaşlarla buluştu. Yıldırım, yaptığı konuşmada, Kırıkkale'nin bir kez daha vefasını, aşkını ve sevdasını gösterdiğini belirterek, "Çiçekler nasıl baharın habercisiyse, şu meydan Cumhuriyet Meydanı da 16 Nisan baharının müjdecisi. Şu coşku, şu karşılama 16 Nisan'ın müjdesi. Kırıkkale, 16 Nisan'da sandıkları evetle doldurmaya hazır mısınız? Güçlü Türkiye için var mısınız? Kırıkkale işi bitirmiş, sağolun, varolun. Kırıkkale hep böyle coşkulu, Sizler 2002 yılından bu yana hep bizimle beraber oldunuz, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte oldunuz. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Genel seçimlerde 2002'de yüzde 49'la başlayan desteğiniz yüzde 62'lere ulaştınız. Kırıkkale, yüzde 64 oyla Cumhurbaşkanını seçti. Siz, cumhurbaşkanlığı referandumunda yüzde 80 "evet" dediniz. Şimdi, 16 Nisan'da yeni bir rekora hazır mısınız? 2007'de yüzde 80, aradan 10 yıl geçti, her yıla bir puan eder yüzde 90. Yüzde 90'la Kırıkkale tarih yazmaya var mı?" diye sordu.

Türkiye'nin yüklerinden ve ağırlıklarından kurtulması için son viraja girildiğini kaydeden Yıldırım, "12 gün var. Büyük gün yaklaştıkça hayır cephesinden abuk sabuk sesler yükselmeye başladı. Boş verin nefesinizi tüketmeyin. Bir tane CHP densiz milletvekili çıkış diyor ki, "Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa Yunanlıları nasıl denize döktüysek hepinizi denize dökeceğiz'. Alçağa bak. Alçağa sen kimsin? Bunu söyleyenlerin hesabını soracak mısınız? 16 Nisan'da en güzel cevabı verecek misin Kırıkkale?" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın, "Bu evetlerle 16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin ağırlıklarından kurtulacak olması onları çılgına döndürüyor. Bunların hayalleri hayır. Türkiye'yi durdurmak için ne denediler, neler yaptılar siz en iyisini biliyorsunuz. Darbe girişimi, kumpas, saldırı, terör her şey ne ararsan var. En son baktılar ki olmuyor, bu sefer FETÖ terör örgütünü piyasaya sürdüler. Önce 17-25 Aralıkta denediler, olmadı 15 Temmuz'da o kanlı terör kalkışmasını denediler. Asker kıyafetine girmiş alçak FETÖ militanları milletin üzerine bombalar yağdırdı" sözleri üzere vatandaştan "FETÖ pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım" sloganları yükseldi. Başbakan Yıldırım, bu sözler karşısında tebessüm etti.

"15 senedir denediler, zorladılar ama başaramadılar"

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"27 gün boyunca Kırıkkale'nin demokrasi nöbeti tuttuğunu anlatarak, 1971'den beri Anadolu Türkünün yurdu olan Kırıkkale'nin tarihten bu yana hiç ama hiç işgal görmemiş bir şehir olduğunu ifade etti. Asırlardır işgal nedir bilmeyen Kırıkkale, 15 Temmuz'da çapulculara da pabuç bırakmadı, çünkü bu milletin esarete asla tahammülü yok. Kırıkkaleli kardeşlerim asla esareti kabul etmez. Bu millet istiklaline, istikbaline düşkündür, onun için terörün burada yeri olmaz. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi, bütün Türkiye'de Cumhurbaşkanının, Başbakanın çağrısına tereddüt etmeden meydanları doldurdu. Hainler ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu ülkeye, Kırıkkale'ye bizi hizmetten geri bırakamazlar. 15 senedir denediler, zorladılar ama başaramadılar. Bu ülkenin bütün şehirleri gibi Kırıkkale'yi de kalkındırmak için büyük çaba harcıyoruz."

Kırıkkale'ye yapılan icraatlar hakkında bilgi veren Yıldırım, "Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürmeyiz, bu ezanları dindirtmeyiz inşallah. Ankara, Kırıkkale arasını hatırlayın. Elmadağ rampalarını hatırlayın. O yollarda ne canlar gitti, ne ocaklar söndü. Şimdi Elmadağ rampalarını da yaptık, yolları da kaymak gibi yaptık. Son 15 yılda yaptığımız sulama projeleriyle 14 bin dönüm araziyi sulamaya aştık, 21 milyon fidan diktik. Kırıkkale'ye doğalgaz geldi mi? Hükümetimiz döneminde tarıma, hayvancılığa 460 milyon doğrudan destek sağladık. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas YHT 2018'de bitiyor. Kırıkkale, hızlı tren gelince ne olacak? Ankara'ya yarım saatte gideceksiniz. Ankara ile Kırıkkale birleşecek. Ankara'da oturan, Kırıkkale'de iş yerine gidecek. Ankara'da iş yeri olan Kırıkkale'de oturacak. Kırıkkale büyüyecek. İsterseniz Yozgat'ta oturun, testi kebabı yeyin geri gelin. İşte, hizmet bu.Sivas da komşu kapısı oluyor. Bir saat 20 dakika. İsterseniz oradan Eskişehir'e gidin, bir buçuk saat. Olmadı devam edin, 3,5 saat. Olmadı Konya'ya gidin, 1,5 saat. Kırıkkale, yolların buluştuğu şehir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin gücüne güç kattık"

Kırıkkale'ye organize sanayinin kurulacağını belirten Yıldırım, 800 konutun yapımının da devam ettiğini ifade etti. Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma projelerinin hizmete geçirildiğini anlatan Yıldırım, "Ülkemize büyük eserler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Bir yandan demokrasimizi güçlendirdik, bir yandan aşımızı, ekmeğimizi büyüttük. 15 yılda Türkiye'nin gücüne güç kattık. Helal olsun. İhracatımızı 36 milyardan 143 milyara çıkardık. Çiftçimize verilen tarımsal desteği 7 kat artırdık. IMF'ye borcumuzu ödedik, gönderdik" dedi.

"CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz geleceğimiz için "evet" diyecek"

Yapılan icraatları birilerinin kıskandığına dikkati çeken Yıldırım, "Bir yandan PKK, bir yanda FETÖ, bir yandan Avrupa'nın bazı ülkeleri işi gücü bırakmışlar, hayır için çalışıyorlar. Hadi onları anladık. Onlar Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. Peki, CHP'ye ne oluyor? Hadi HDP'yi de anladık. CHP, anamuhalefet partisi sana yakışır mı, HDP'nin kuyruğuna takılmak, hayır kampanyası yapmak? CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz geleceğimiz için "evet" diyecek" diye konuştu.

Kırıkkale'nin direniş ruhunun sembolü olduğunu belirten Yıldırım, "Çünkü, Kırıkkale savunmamızın da silah sanayimizin de merkezidir. 16 Nisan'da inşallah sandıktan çıkan evetler, Türkiye'ye yeni ufuklar açaca. Türkiye'de bir daha paralel devletler, devlet içindeki çeteleşmeler sona erecek. Devletin silahını, tankını, topunu vatandaşa çeviren caniler artık buna fırsat bulamayacaklar. Hukuk düzenine kimse göz dikemeyecek. Terör bir daha kafasını kaldıramayacak. Sırtını dağa yaslayanların kandilini söndüreceğiz, kandilini. Bizi dize getiremeyecekler. Demokrasi nöbeti tutan 80 milyon vatandaşımızı nasıl o gün dize getiremedilerse bundan böyle de bunu başaramayacaklar" şeklinde konuştu.

"CHP, 18 yaşındaki gençlere siyaseti çok görüyor"

"Bu millet kendisini tehdit edenlere denize dökmekten bahsedenlere gereken dersi verecek mi?" diye soran Yıldırım, "Kutuplaşma değil, kucaklaşma için, o zaman hep birlikte söyleyelim. Milletimizin dirliği için, devletimizin birliği, daha güçlü ekonomi için, aydınlık bir gelecek, daha fazla refah, huzurla yaşamak için daima millet, kararımız evet. Allah yolunuzu da açık etsin, bahtınızı da açık etsin. Allah'a emanet olun. Unutmayın, 12 gün daha var. Durmak yok, yola devam. Kapı kapı dolaşacağız, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bütün hemşehrilerimizden destek isteyeceğiz. Hanımlar iş size düşüyor, size. Bu partinin başarısında sizin büyük rolünüz var. Gençler, gelecek sizin. Unutmayın, bu CHP 18 yaşındaki gençlere siyaseti çok görüyor, istemiyor, hayır diyor. Bunun cevabını verecek misiniz? Allah sizden razı olsun. Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım: “CHP sana yakışır mı HDP’nin kuyruğuna takılıp hayır kampanyası yapmak?”

Başbakan Yıldırım: “CHP sana yakışır mı HDP’nin kuyruğuna takılıp hayır kampanyası yapmak?”

Başbakan Yıldırım: “CHP sana yakışır mı HDP’nin kuyruğuna takılıp hayır kampanyası yapmak?”

Başbakan Yıldırım: “CHP sana yakışır mı HDP’nin kuyruğuna takılıp hayır kampanyası yapmak?”

Başbakan Yıldırım: “CHP sana yakışır mı HDP’nin kuyruğuna takılıp hayır kampanyası yapmak?”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim