• BIST 9530.47
  • Altın 2485.014
  • Dolar 32.5011
  • Euro 34.8568
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Başbakan yardımcısından flaş açıklama

Başbakan yardımcısından flaş açıklama
Atalay, "Af diye bir şey gündemde yok, bu yasanın içinde örtülü af yok" dedi.

Atalay, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, çözüm sürecine ilişkin  Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun  Tasarısı üzerinde, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. 
 
"Bölgede kapalı yol var mı?" diye sorulduğunu anımsatan Atalay,  "Türkiye'nin bütün yolları açık. Bölgede, bırakın şehirleri her köye  ulaşılabilir. Türkiye şu anda en huzurlu dönemlerinden birini yaşıyor" dedi. 
 
 Atalay, Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırılmasının şu anda  gündemlerinde olmadığını belirterek, şöyle konuştu: 
 
"2005'te TCK yeniden yapılırken, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki  maddelerin tamamı neredeyse oraya paralel maddeler olarak konuldu. Şu anda, hem  Terörle Mücadele Kanunu var, hem de TCK var. Terörle Mücadele Kanunu'nun  kaldırılmasından fazla da bir kayıp olmuyor ama şu anda onu düşünmüyoruz. Çözüm  sürecinin aldığı mesafe içinde düşünülebilecek bir konudur. Af diye bir şey  gündemde yok. Örtülü af diye bir şey bu yasada yok. Yasada ne var? Eve dönüşlerle  ilgili çalışmalar yapılabilir, yeni yasal düzenlemeler olabilir, onlar Meclis'e  gelecektir. Bu yasanın içinde örtülü af yok ve yasayla asla Bakanlar Kurulu'na  KHK yetkisi vermiyor. TBMM'de herşeyin sorulması, konuşulması ve tartışılması  gerçekten kazanımdır, ben bundan memnum oluyorum." 
 
ÖZEL KAMP KURULDU
 

Başbakan Yardımcısı Atalay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, Ülkü  Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın, Türkmenler için topladığı yardım  malzemelerinin yer aldığı tırların Habur'da bekletildiği iddiası ile ilgili  olarak, "Irak'taki olaylar üzerine, hem Musul'dan hem de Türkmenler'in yaşadığı  Telafer'den ayrılanlar için Türkiye olarak çok ciddi yardım ettik. Ben bizzat  AFAD Başkanı'nı gönderdim. AFAD Başkanı gitti ve Telafer'den ayrılan Türkmenler  için özel bir kamp oluşturuldu. Yardımlarımız da oraya gidiyor. Söylediğiniz  tırların geçici olarak bir sorunu var mı bilmiyorum ama AFAD olarak sürekli  olarak ciddi yardım gönderiyor" diye konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim