• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Teröre Tepki

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Teröre Tepki
Bakan Veysel Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te yapılacak olan 320 milyon TL değerinde 8 tesisin toplu temel atma törenini gerçekleştirdi.

Bakan Veysel Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te yapılacak olan 320 milyon TL değerinde 8 tesisin toplu temel atma törenini gerçekleştirdi. Tören sırasında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu topraklar üzerinde hiç kimseye oyun oynatmaya izin vermeyeceklerini belirterek "Kürt ve Türk kardeşlerimiz bunu çok iyi biliyorlar ki, biz bu terör belasını, kazdıkları çukurlara, hendeklere gömeceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde, Gaziantep'e 89 milyon lira yatırım bedeli olan 8 tesis yapacağı temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun yanı sıra birçok yetkili ve vatandaş katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tarımsal sulamaya büyük katkı sağlayacak tesislerde 25 bin 300 dekarlık alanı sulayacak Ardıl Barajı ile birlikte 7 baraj ve tesisin temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini ifade ederek, bu konuda hiç kimsenin tereddütte olmamasını söyledi. Bakan Veysel Eroğlu ise Baraj ve HES'lerin elektriğin sigortası olduğunu vurgulayarak, Gaziantep'in 2060 yılına kadar su sorunu olmayacağını duyurdu.

"BARAJ VE HES'LER ÜLKEMİZDE ELEKTRİĞİN SİGORTASIDIR"

Temeli atılacak tesisler ile 31 bin dekar arazinin sulamaya açılacağını ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "Yatırımlarla ilgili temel atmaya 4 gün önce karar verdik. Bu kadar kısa sürede töreni yapıyoruz. Temeli atarken açılış tarihini de saatine varana dek ilan ediyoruz. Temeli atıp bırakmıyor, kısa sürede bitiriyoruz. 31 Aralık 2019 günü saat 16:59'a kadar 1 bin 71 baraj ve göleti tamamlayıp hizmete açacağız. Sadece İstanbul değil, pek çok şehrimizde su sorunu var. 76 kente su götürmenin şerefi başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ekibimize düştü. Susuz şehir bırakmayacağız. Tüm şehirlerimizin 2050 yılına kadar olan su ihtiyaçlarını çözüyoruz . Bu tesis nedeniyle Araban halkından eski yönetimler adına özür diliyorum. Bunun 35-40 yıl önce yapılması gerekiyordu. Baraj bu yıl bitiyor, sulama projesinin de temelini atıp 365 gün içinde tamamlayacağız. İnşallah Araban Ovasının verimli toprakları kısa bir süre içinde suya kavuşacak, hasret bitecek."

Faiz lobisinin hortumunun kesildiğini anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Artık yatırımlar hızla yapılıp hizmete sunuluyor. Bizim yaptığımız sadece hortumları kesmek oldu. Bizim yatırımların geri dönüşü 5 yıl içinde tamamlanıyor. En büyük baraj ile 5 yılda kendisini amorti ödüyor. Baraj ve HES'ler ülkemizde elektriğin sigortasıdır. Eskiden arıcılar ormanlara sokulmuyor, araçlarına el konuluyordu. Şimdi diyoruz ki "Gelin hangi çeşidi istiyorsanız o ormanı kuralım. Kestane istiyorsanız kestane, zahter istiyorsanız zahter. Şu ana kadar Gaziantep'e 2 milyar liralık yatırım yaptık. Düzbağ Barajından su getirecek proje de 2016 yatırımları arasında. Gaziantep'in 2060 yılına kadar su sorunu olmayacak."

"TÜRKİYE'NİN YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACI VAR"

Son 13 yılda eski parayla 16,6 katrilyonluk yatırım yapıldığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"80 yılda yapılanla bizim dönemimizde yapılan eğitim yatırımları arasında 3 kat fark var. Üniversite sayısı 4'e çıktı. Bizden önce 12 hastane vardı, bugün 27 hastanemiz var ve en önemlisi Türkiye'nin en büyük kampüs hastanesi buraya yapılıyor. Gaziantep Orta Doğu'nun sağlık merkezi olacak. Buradaki hedefimiz kendi insanımızın yanı sıra sağlık ihracatı da var. Buradaki ülke gelirimizin 10 milyar doları geçmesini hedefliyoruz. Gaziantep'in avantajı şu, çevresinde sağlık açısından en gelişmiş bölgedir, Gaziantep. Karayollarında ulaştırma alanında 3 milyarın üzerine yatırım yapılmıştır. Biz Gaziantep'i limana yakınlaştırmak için, Türkiye'nin en büyük projelerinden bir tanesini yapıyoruz. Bunların hepsi vatandaşlarımız içindir. Bu ülkenin 30-40 yıl boyunca, Türkiye orta alt gelir grubundayken, bu yapılan reformlar sayesinde bırakın orta grubu, şu anda üst gruplara tırmanmaya devam ediyoruz. Bunu nasıl başaracağız. İkinci ve üçüncü üst reformlarla başaracağız. Bu memleketin, gerçekten daha kucaklayıcı bir anayasaya ihtiyacı var. Türkiye'de öngörülebilirliği arttıracak, vatandaşların hükümete karşı sorumlulukları değil, hükümeti milletin hizmetkarı yapacak basit bir anaysa. Kardeşliğimiz güçlü olmazsa, enerjimiz başka yönde harcanır"

"BİZ BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE KİMSEYE OYUN OYNATMAYIZ"

Son yıllarda Türkiye'de refahın arttığını anlatan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Almanya'dan Türkiye'ye göçün başladığını belirterek şunları söyledi:

"Almanlar bundan rahatsız. Biz gençleri yetiştiriyoruz, size geliyor diyorlar. Bazıları, Suriye'de yapılanları, Türkiye'de de yapmak istiyor. Buna asla izin vermeyiz. Biz başından beri dedik ki, terör sorunu varsa, demokratik çerçevede, kardeşlik duygularıyla çözeceğiz. Bu konuda ne gerekiyorsa yaptık. Gereken adımları attık. Ama, bölücü terör örgütünü derdi, ne Kürt kardeşlerimizin hakkıdır ne onların hukukudur ne de onların refahıdır. Bölücü terör örgütünün derdi, Kürtlerin hakları olsaydı, o zaman çoktan silahları gömmüşlerdi. Hak aramanın aracı silah olamaz, terörün olduğu yerde, hak olmaz özgürlük olmaz. Birçok ülkede arzu ettikleri desteği bulamadılar. Kürt kardeşlerim terörle aralarına mesafe koymuş. Terör örgütü, Kürt kardeşlerimize zulüm yapıyor. Terörle mücadele hiçbir dönemde olmadığı gibi güçlü bir şekilde gidiyor. Kürt ve Türk kardeşlerimiz bunu çok iyi biliyor ki, biz bu terör belasını, kazdıkları çukurlara, hendeklere gömeceğiz. Bu konuda hiçbir tereddütte olmayın. Biz bu topraklar üzerinde kimseye oyun oynatmayız."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, atılan temellerin herhangi birer temel olmadığını belirterek, "Su bizim için medeniyet ve berekettir. Su büyük bir nimet ve geleceğimizdir. Bugün savaşların ve enerji politikalarının nedenine baktığımızda suyun önemini daha iyi anlarız. Onun için ülke olarak su ile ilgili çalışmalarda büyük yol kat ediyoruz. Sayın Bakanımız göreve geldiğinde bu yılın Gaziantep yılı olacağını söylemişti. Şimdiki törenle bunu görüyoruz" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ise, suyun en iyi şekilde değerlendirildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bizim iktidarımızda bu anlayış değişti. Bugün de önemli tesislerin temelini atıyoruz. Hükümetimizin yatırımlarının önemli bir kısmını orman ve su işlerine ayırdık. Gaziantep de bu yatırımlardan nasibini alıyor. Bir ensar şehri olan bu kentimizin hükümet nezdinde önemli bir yeri var, bu özellikten dolayı neyi istiyorsa yapan bir hükümetimiz arkamızda var"

Bakan Eroğlu, programda bakanlık tarafından Ağaçlandırma ve Erozyon kontrol sahalarında başlatılan ve Gaziantep İşletme ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Nurdağı'nda parsellenen 200 adet badem sahasının odun dışı ürünlerinden faydalanılması amacıyla tahsis edildiği kişilere sertifikalarını teslim etti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Teröre Tepki

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Teröre Tepki

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Teröre Tepki

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Teröre Tepki

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten Teröre Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim