• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten 'kıdem tazminatı' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten 'kıdem tazminatı' açıklaması
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, şu anda kıdem tazminatından işçilerin sadece yüzde 8'inin yararlanabildiğini belirterek, "Biz işçilerin hepsi yararlansın istiyoruz" dedi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Sanayi Odasınca Özel SANKO Okulları Akdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Gaziantep'in Yıldızları 2015 Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, şu anda kıdem tazminatından işçilerin sadece yüzde 8'inin yararlanabildiğini belirterek, "Biz işçilerin hepsi yararlansın istiyoruz. 'Uluslararası standartlarda yeni bir model kuralım, Türkiye'nin tasarrufları artsın' diyoruz. Bu kesinlikle tamamen işçilerimizin lehinedir" ifadelerini kullandı. 

Mesleki liselerle ilgili iş dünyasına çağrı

Asgari ücretle ilgili tartışmalara da değinen Şimşek, bu sene itıbarıyla iş başı eğitimine alınacak tüm işçilerin masraflarının devlet tarafından ödeneceğini hatırlattı. 

Şimşek, konuşmasında şunları kaydetti:

"Tüm meslek liselerini birlikte yapılandıralım, iş aleminin ihtiyaçlarına göre sizlerle birlikte yönetelim. Her bir okula bütçe verelim, siz 'bu işi daha iyi yaparız' diyorsanız, birlikte burada önemli bir reformu gerçekleştirelim."

Şimşek, "İlk işimiz Ar-Ge ve tasarım. Çünkü katma değer zincirinde yükselirsek, bu asgari ücret meselesi mesele değildir" şeklinde konuştu.

AB'ye üyelik süreci

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin AB'ye uyum sürecine ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili, "1990'lı yıllara giderseniz, AB aslında ekonomik bir birliktir. Yani malların, hizmetlerin ve vatandaşların serbest dolaştığı büyük bir ekonomik alandır. Şimdi Türkiye olarak biz bu alana tam üyeliği yakın zamanda başarmak istiyoruz" dedi.

Şimşek, "2016 yılında büyümenin hızlanmasını bekliyoruz. Çünkü belirsizlik azaldı, AB toparlanıyor. Özetle 2016 büyüme, rahatlıkla yüzde 4,5 ve üzerini yakalayabilir" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim