• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan Yardımcısı Şimşek’in Açıklamaları Şoför Esnafını Umutlandırdı

Başbakan Yardımcısı Şimşek’in Açıklamaları Şoför Esnafını Umutlandırdı
Türkiye'de 2016 yılının girmesi ile afaki oranda artan zorunlu trafik sigortalarına ilişkin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamaları şoför...

Türkiye'de 2016 yılının girmesi ile afaki oranda artan zorunlu trafik sigortalarına ilişkin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamaları şoför esnafını umutlandırdı. Sadece sigorta primleri nedeniyle pek çok esnafın işini kaybetme ya da bırakma noktasına geldiğini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, açıklamanın sevindirici olduğunu ancak sorun büyümeden somutlar adımların atılmasını beklediklerini ve yaşanan mağduriyetin de giderilmesini istedi.

"BAZI PRİMLER ARAÇTAN DAHA PAHALI ÇIKIYOR"

Zorunlu trafik sigortasını yaptırmak isteyen kişilerin ödeyecekleri rakamı duyduklarında bazen şaka yapıldığını zannettiğini ve araçtan daha pahalı sigorta primi ile karşılaşanların olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Zorunlu trafik sigortalarının üst limit tavanının serbest bırakılması ağır bir yük altından kalkılamaz derecede mali sorumluluk getirdi. Bu uygulama özellikle şoför esnafı tarafından adeta bir soygunculuk olarak nitelendirilmeye başladı. Aracına 15 bin lira sigorta primi tahakkuk eden şoförler var. Bu durum, bu uygulama gerçekten şoför esnafını bitirir. Bu şartlarla kişinin geliri sigorta masrafını bile yetmez. Türkiye gündemini meşgul edilen bu konunun makul seviyeye indirilmesi için çalışma yapılması bizleri umutlandırdı. Yetkililerden bir an önce somut adımlar atmasını bekliyoruz" dedi.

"BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortasıyla ilgili bir soru üzerine bu konuda çalışma başlattığını belirterek "Hazine şuanda bir taslak tasarı üzerinde çalışıyor. Yakında onu Bakanlar Kurulumuza, oradan Meclis'e getireceğiz. Bu prim tartışması yaşanıyor. O zaman bizim sorunun kökenine inmemiz lazım. Sorunun kökeni çok boyutludur. O boyutlardan bir tanesi kusurlu sürücülerin dikkate alınması gerekiyor. Bu önemli bir husustur. Sistemin öngörülebilir olması lazım. Yükleriyle masraflarıyla yılda 1.2 milyon kaza oluyor Türkiye'de. Bu kazalarda yaklaşık 3 bin 500 vatandaşımız hayatını kaybediyor, 10 binin üzerinde vatandaşımız yaralanıyor. Bunların hepsinin sisteme getirdiği etkiler var. Yargı kararları var. Sistemi bir bütün olarak daha öngörülebilir ve bu çerçevede riski düşük olanlara daha düşük primle bu sistemi iyileştirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde buna ilişkin bir taslak tasarıyı inşallah Meclisimize göndereceğiz. Biz sorunun kökenine iniyoruz. Burada popülist bir yaklaşım yok. Primler çok yüksek, zorla aşağı indirelim diye. Özel sektörün yaptığı bir sigorta. Sigortaladığınız risklerin getirisinin, götürüsünün dengeli olması lazım. Sistemin öngörülebilir olması lazım. Bir bütün olarak bakacağız. Bu adımla birlikte ben sigorta primlerinin de düşeceğine inanıyorum. Biz oturup yasa yapacağız. Yargı keyfi uygulama içerisinde olamaz. Bizdeki yasalar yargıyı bağlar" şeklinde açıklama yapmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim