• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Yardımcısı Şimşek’e ekonomik sıkıntılar ve Suriyeli yatırımcılar raporu

Başbakan Yardımcısı Şimşek’e ekonomik sıkıntılar ve Suriyeli yatırımcılar raporu
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e iş dünyasının ekonomik sıkıntıları ve Suriyeli yatırımcıların...

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e iş dünyasının ekonomik sıkıntıları ve Suriyeli yatırımcıların sorunları ile ilgili rapor verdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Ticaret Odasını ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir araya geldi. GTO'nun çalışmaları hakkında başkanlardan bilgi alan Başbakan Yardımcısı Şimşek'e iş dünyasının son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılarla ilgili bilgi verilerek, ekonomik sorunları içeren bir rapor sunuldu. Başbakan Yardımcısı Şimşek'i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, iş dünyasının yaşadığı ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere Suriyeli yatırımcıların yaşadığı sorunlarla ilgili bilgi vererek, sorunları içeren bir rapor sundu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ziyareti sırasında GTO olarak, iş dünyasını Suriye'nin savaş sonrası yeniden inşası konusunda hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayan ve Gaziantep'e yatırım yapacak Suriyeli yatırımcıların desteklenmesi gerektiğini dile getiren GTO Başkanı Hıdıroğlu, "Ülkemizin ve kentimizin bir Suriye gerçeği var. Gaziantepliler olarak suyumuzu, ekmeğimizi ve soluduğumuz havayı 400 bin Suriyeli ile paylaşıyoruz. Mülteci akımının başladığı günden bugüne kadar Oda olarak bu konudaki duruşumuz her zaman sağlıklı entegrasyon oldu. Sağlıklı bir ekonomik ve sosyal entegrasyonu başarabilirsek hepimizin kazanacağını dile getirdik. Gaziantep ticari hayatının en büyük çatı kuruluşu olarak, Odamıza kayıtlı 981 Suriyeli üye firmaya hizmet veriyoruz. Oda olarak bu noktada entegrasyonu güçlendirebilmek ve bu üyelerimize destek olmak, onları buradaki ekonomik faaliyetlerinde doğru yönlendirmek için bir Suriye Masası oluşturduk. Şimdi de Suriyeli yatırımcılara destek olmak, yatırımcıları kentimize çekmek, onların dış pazarlardaki müşterilerini ekonomimize kazandırmak adına bir proje çalışması içerisindeyiz" dedi.

İç savaş sonrasında Suriye'nin yeniden inşası için hazırlık yaptıklarını belirten Hıdıroğlu, "Oda olarak bir yandan Gaziantep iş dünyasını bölgenin savaş sonrası yeniden inşasına hazırlamaya çalışıyoruz, bir yandan da ülkesini bırakmak zorunda kalan iş adamlarının hem bilgi ve tecrübelerini, network ağlarını, hem de maddi birikimlerini ülkemize kazandırmak istiyoruz. Bilgi, tecrübe ve yatırım iştahı olan Suriyeli yatırımcı iş adamlarını şehrimize getirmek istiyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde Odamız tarafından Gaziantep'i ve yatırım imkanlarını tanıtıcı bir Toplantı düzenlemeyi planlıyoruz" dedi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, Başbakan Yardımcısına sundukları raporun GTO Meslek Komitelerinden gelen sektörel sorun ve çözüm önerilerini içerdiğini ve gelişmelerin takip ederek iş dünyasını bilgilendireceklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı Şimşek'e sunulan raporda sigortacılık sektöründe acentelerin komisyon sorunu Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan firmaların alacaklarının ödenmesi İnşaat ve konut sektöründe yüzde 18 olan KDV oranın yüksekliği ve iade sürecinin kısaltılması başta olmak üzere diğer ekonomik sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi. Başkan Hıdıroğlu'nun konuşmasının ardından ziyarete katılan meclis üyeleri ekonomik sorunlarla ilgili görüşlerini dile getirdiler. GTO Meclis Üyelerinin sorunlarını not alan Başbakan Yardımcısı Şimşek, bu soruları yanıtlayarak, düşüncelerini paylaştı.

Ziyaretin sonunda,Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Gaziantep'in sorunlarına çözüm bulma noktasında büyük çaba harcayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e gayret ve çabalarından dolayı teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek’e ekonomik sıkıntılar ve Suriyeli yatırımcılar raporu

Başbakan Yardımcısı Şimşek’e ekonomik sıkıntılar ve Suriyeli yatırımcılar raporu

Başbakan Yardımcısı Şimşek’e ekonomik sıkıntılar ve Suriyeli yatırımcılar raporu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim