• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bizim amacımız iş aleminin önünü açmaktır

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bizim amacımız iş aleminin önünü açmaktır
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Bizim amacımız Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomik entegrasyonu çok daha güçlü bir şekilde sağlamak, ileriye taşımak ve bu çerçevede iş aleminin tabii ki önünü açmaktır" dedi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilk kez Türkiye’de gerçekleşen ve iki gün süren Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantılarının sonucuna ilişkin Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile JW Marriott Hotel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Şimşek, 29 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılım sağladığı "AB-Türkiye Zirvesi"nde, Türkiye ve AB arasındaki güçlü ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacak ve iş çevrelerini bir araya getirecek bir yüksek düzeyli ekonomik diyalog mekanizmasının oluşturulmasına karar verildiğini hatırlattı.

Alınan karar çerçevesinde dün ve bugün söz konusu toplantıların ilkini gerçekleştirdiklerine işaret eden Şimşek, toplantılara Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile kendisinin başkanlık ettiğini söyledi.

"İş alemi sürecin en önemli bileşeni" 

İstanbul’da dün çok verimli toplantılar yaptıklarını dile getiren Şimşek, bu kapsamda iş aleminin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlediklerini ifade etti.İş dünyasının bu sürecin en önemli bileşeni olduğunu vurgulayan Şimşek, toplantılarının ikincisinin gelecek yıl Brüksel’de yapılacağını, iş aleminin liderleriyle de görüşülüp gelecek yılın gündemini belirlemeye yönelik adım atıldığını anlattı. Özel sektörün bir anlamda gündemi oluşturacağını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

“Çünkü bizim amacımız Türkiye ile Avrupa arasındaki ekonomik entegrasyonu çok daha güçlü bir şekilde sağlamak, ileriye taşımaktır ve bu çerçevede iş aleminin önünü açmaktır. Resmi kısım yani Ankara kısmı da aslında son derece güzel, yapıcı, hakikaten karşılıklı bir diyalog içerisinde geçti. Aslında Avrupa ailesinin bir parçası olmak için bunları yapıyoruz. Şimdiden bu sıcaklık, bu güzel diyalog var. Burada da gerek Avrupa Birliği'nin ekonomik görünümü, gerek Türkiye ekonomisinin görünümünü, gerekse dünyada olup bitenleri görüşme imkanı bulduk. Yatırım ortamını nasıl iyileştiririz, onu konuştuk, reformlara epey zaman ayırdık. Bu konularda nasıl işbirliği yapabiliriz, nasıl işbirliğini daha derinleştirebiliriz, bu konularda hakikaten çok güzel, çok verimli toplantılar yaptık.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim