• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ASO’da OSB başkanlarıyla bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ASO’da OSB başkanlarıyla bir araya geldi
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde Ankara'daki 12 Organize Sanayi Bölgesi (OSB)...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde Ankara'daki 12 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkanıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde Ankara'daki 12 OSB başkanıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. ASO Başkanı Özdebir toplantının açılışında kısa bir değerlendirme yaparak, Başbakan Yardımcısı Şimşek'e, Ankara'ya ve OSB'lerin sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Özdebir, toplantıya katılan OSB başkanlarını tanıttıktan sonra sırayla söz verdi.

Toplantıya katılan OSB başkanları, ağırlıklı olarak altyapı yatırımlarındaki KDV muafiyeti sonrasında ortaya çıkan sorunlar ile 1 Nisan tarihinde yürürlüğe giren Son Kaynak Tedarik Tarifesi sonrası yıllık 50 milyon kilowatt saatten fazla tüketim yapan OSB'lerdeki sanayicilerin elektrik maliyetlerinin artması ile imalat sanayiinde çalışacak nitelikli niteliksiz elemen sorunlarını gündeme getirdi. Toplantıda bazı OSB'ler spesifik sorunlarını da gündeme getirerek Şimşek'den destek istedi.

Sorunları tek tek not eden Şimşek, konularla ilgili bakanlarla bizzat görüşeceğinin sözünü verdi. Genel bir ekonomik değerlendirme de yapan Şimşek, seçim kararıyla beraber piyasaların rahatladığını, seçimlerin ardından da Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini belirtti. Dünyada havanın biraz karışık olduğuna da dikkat çeken Şimşek, Türkiye'nin seçimlerin ardından reformlarını tamamlayarak üretime ve yatırıma devam edeceğini ifade etti. Dünyadan kaynaklı sıkıntıların bir bölümünün para politikalarında gerekli adımların atılmasıyla rahatladığını belirten Şimşek, maliye politikalarına ilişkin kaygıların da telafi edilemeyecek önemli sorunlar olmadığını kaydetti. 16 yıllık iktidarları döneminde önemli altyapı yatırımlarının tamamlandığını ve bundan sonra devletin hızlı büyümesine gerek olmayacağını da vurgulayan Şimşek, kamunun küçülmesi ve özel sektör yatırımlarıyla Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alacağını da sözlerine ekledi.

ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu ile ASO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin de yer aldığı toplantıya, ASO 1. OSB Başkanı Niyazi Akdaş, ASO 2. ve 3. OSB Başkanı Seyit Ardıç, Başkent OSB Başkanı Şadi Türk, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Ostim OSB Başkanı Orhan Aydın, İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, Uzay ve Havacılık İhtisas OSB Başkanı Celal Sami Tüfekçi, Dökümcüler İhtisas OSB Başkanı Uğur Yavuz, Mobilya İhtisas OSB Başkanı Hüseyin Taklacı, Polatlı OSB Başkanı Erol Ünal, Polatlı Ticaret Odası OSB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Yağlıkara ile Şereflikoçhisar OSB Müdürü Nasuh Ataç katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim