• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, BM Güvenlik Konseyi toplantısının Kilis'te yapılması gerektiğini belirterek, "Birleşmiş Milletler!in toplanacağı...

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, BM Güvenlik Konseyi toplantısının Kilis'te yapılması gerektiğini belirterek, "Birleşmiş Milletler!in toplanacağı bir günde aslında o toplantının burada olmasını isterdik. Dostlarımızın ve müttefiklerimizi Türkiye'nin bu haklı davasında Türkiye'nin yanında durmaya çağırıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Kilis İl Başkanlığında partililer ile bir araya geldi. Akdağ, burada yaptığı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı en başta kendi sınırlarımızın güvenliğini korumak ve kendi halkımızın güvenliğini sağlamaktır. Harekatın iki ana amacı vardır. Birisi sınırlarımızı ve insanımızı korumak, ikincisi ise hemen yanı başımızda komşularımıza yapılan zulmü durdurmaktır. Birleşmiş Milletler'in toplanacağı bir günde aslında o toplantının burada olmasını isterdik. Dostlarımızın ve müttefiklerimizi Türkiye'nin bu haklı davasında Türkiye'nin yanında durmaya çağırıyoruz. Türkiye'ye düşmanlık eden terör grupları da hak ettikleri gibi karşılığını alıyorlar. Şunu da belirtmek isterim, Türkiye Cumhuriyeti bu operasyondan yüzünün akıyla çıkacaktır" dedi.

Kuzey Kıbrıs'taki gazetenin haberine tepki

Kuzey Kıbrıs'taki bir gazetede yer alan Afrin haberini de değerlendiren Akdağ, "Kuzey Kıbrıs'ta bir gazetede "Kıbrıs'a barış harekatı Suriye'ye Zeytin Dalı Harekatı Türkiye'den bir işgal harekatı daha" gibi ifadelerin yer aldığı haber çıktı. Şimdi bu şerefsiz ve ahlaksızlara bakarak Türkiye basınında Kıbrıs'taki kardeşlerimizle ilgili bazı bazı olumsuz haberlerin yayınlandığını gördük. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum, Kıbrıs Türkiye'nin ana vatanı ile beraberdir. Biz Kilis'te ne hissediyorsak Kıbrıs Türkleri de aynı hissiyat içerisindedirler. Bu marjinal gruplar bu ahlaksızlar Türkiye'deki basınımızın da yanıltmamalıdır. Bu şerefsizler tarihin önünde mahkum olmuştur. Ve bu şerefsizliğin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yargısı tarafından gereğinin yapılarak cezasının vermesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim