• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Rize’de

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Rize’de
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ergenekon Davası'nda üst mahkemenin bozduğu kararla ilgili "hayırlı olsun" diyerek Türkiye'de bir yargı reformuna...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ergenekon Davası'nda üst mahkemenin bozduğu kararla ilgili "hayırlı olsun" diyerek Türkiye'de bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, bir günlük Rize gezisi kapsamında ilk olarak Rize Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Ersin Yazıcı'dan makamında bilgi aldı. Şimşek, burada Merkez Bankası'nın faiz indiriminin kendisine sorulması üzerine "Prensip olarak Merkez Bankası'nın para politikalarına ilişkin kararlarını değerlendirmiyorum" şeklinde cevap verdi.

Şimşek, ardından Rize Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Belediye binasında asansörleri kullanmayarak üç katı yürüyerek çıkan Bakan Mehmet Şimşek, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şimşek, yerli turizmin güçlenmesini memnuniyet verici olarak değerlendirerek turist çeşitliliğinin arttırılması gerektiğini söyledi. Şimşek, "Dünya Turizmi'ni esas alırsak Türkiye altıncı sırada. Yılda yaklaşık 40 milyon turist çeken, muazzam güzellikleri olan bir ülkeyiz. Bu sene için yaşanan sıkıntıları da göze alarak vatandaşlarımız Türkiye'deki güzellikleri ve Türkiye'deki tesisleri tercih ederlerse tabii ki memnun oluruz. Ülkemiz bu yıl geçmiş yıllara oranla biraz düşük turist sayısı ile sezonu kapatacaktır ama belki krizi fırsata da dönüştürebiliriz. Biz ağırlıklı olarak belli bölgelerden turist çekiyoruz. Nasıl petrol fiyatları düşünce çevre ülkeler ekonomilerini canlandırmak için çeşitlilik politikalarına gidiyorlarsa bizde çeşitlendirebiliriz. Bu bizim için bir fırsat. Bizim doğumuzda çok büyük ülkeler var. Çok önemli fırsatlar var. Özellikle Türkiye'nin tanıtımı ve o bölgelerden de turist çekme noktasında bir çabaya girmemiz gerekiyor. Çeşitlendirmemiz lazım. Sadece bir bölgeye bağlı olmamamız gerekiyor. Tanıtmak lazım, çaba göstermek lazım, kaliteli hizmet sunmak lazım. Bu sektör sıkıntılarını aşacaktır. Ben buna inanıyorum. " şeklinde konuştu.

Ergenekon Davası ilgili olarak üst mahkemenin yerel mahkemenin kararını bozmasını değerlendiren Şimşek, kararı "hayırlı olsun" şeklinde değerlendirdi. Türkiye'de bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Şimşek "Benim alanıma girmiyor. Ekonomik bir konu değil. Ama görülüyor ki demek ki geçmişte bu işler doğru yürütülmemiş. Yargı farklı kararlar alabiliyor. Bizim için önemli olan yargının hızlı işlemesidir. Adalet biliyorsunuz mülkün temeli. Hakkın yerini bulması çok çok önemli. Geçte olsa, geçmişte verilen hatalı kararlar telafi edilebiliyorsa hayırlısı olsun. Başka türlü yorum zaten yapılmaz. Ama önemli olan burada Türkiye'nin artık demokrasisisin çok güçlü bir şekilde ileriye doğru taşınıyor olmasıdır. Ülkemizde biliyorsunuz demokrasi bir çok kez kesintiye uğradı. Türkiye için artık bunlar geride kaldı. Yakında biliyorsunuz, biz darbe döneminden kalan tüm düzenlemeleri de ortadan kaldıracak bir reform çalışmasını meclise getireceğiz. Türkiye artık 60'lı, 80'li ve daha sonraki yıllarda yaşanan olayları yaşamaz. Ama bir yargı reformuna da ihtiyacımız var. Özellikle bunu siyaseti bir kenara bırakarak söylüyorum. İş ortamını iyileştirmek, yargılama sürecini kısaltmak için de bu önemli. Yargının hızlı işlemesi önemli bir konudur. İnşallah yapılacak bu reform ile yargıda daha hızlı işleyecektir. Hak adalet daha hızlı bir şekilde yerini bulacaktır" diye konuştu.

Bakan Şimşek, kendisine ikram edilen yerel tatlı pepeçura ile ilgili olarak ise twitter adresinden "Ha bu nedur?" yazısı ile birlikte pepeçura tatlısının resmini paylaştı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Rize’de

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Rize’de

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Rize’de

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Rize’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim