• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: 'Terör örgütünün saldırgan tavrına herkesin 'yeter' demesi lazım'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: 'Terör örgütünün saldırgan tavrına herkesin 'yeter' demesi lazım'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Terör örgütünün bu şımarık ve saldırgan tavrına karşı herkesin 'yeter' demesi, bütün partilerin bu siyasi kararlılığa destek olması lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Habertürk Televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. 

Türkiye'nin 20 Temmuz'dan bu yana çok ciddi bir şekilde terörle mücadele ettiğini ifade eden Kurtulmuş, vatandaşın bu işten zarar görmemesi için azami gayret gösterildiğini söyledi.

Makul görüşü olan herkesin, terör konusunda sesinin daha kuvvetli çıkmasını isteyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"HDP de vatandaşlarımızın oyunu almış, Meclise gelmiş, temsil edilen Türkiye'nin meşru siyasi partilerinden birisi. Hendek siyaseti ise gayri meşru bir siyaset. Meşru bir siyasi partinin hendek siyaseti, bomba siyaseti üzerinden şehirleri baskı altına alma üzerinden yürüyebileceği bir alan yok. Bölgedeki bütün unsurların, bütün siyasi partilerin, görüşü, fikri olan Türkiye'de barışı sağlamayı niyet eden bütün siyasi unsurların sözünü söylemesi lazım. Terör örgütünün bu şımarık ve saldırgan tavrına karşı herkesin yeter demesi lazım. Nasıl CHP'nin, MHP'nin ve iktidar partisi olarak AK Parti'nin yeter demesi önemliyse, özellikle bölgeden çok oy almış bir parti olarak HDP'nin de terör örgütüne yeter demesi son derece anlamlıdır ve doğrudur."

Devletin operasyonlara ilişkin Türkiye'de çok büyük oranda destek olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Bunun bir an evvel bitirilmesini millet istiyor, çünkü bu anormal bir durumdur, normal bir durum değildir. Bölgedeki halkın barışçıl bir çözüme destek verdiği aşikardır. Terör örgütünü tasfiye edecek esas şey siyasi kararlılıktır. Bu anlamda bütün partilerin bu siyasi kararlılığa destek olması lazım" dedi.

"En ince detaya kadar deliller toplandı"

Kurtulmuş, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili soruya ise "En ince detaya kadar deliller toplandı ve analizleri yapılıyor. Orada görev yapan polislerin silahları toplandı. Bulunan başka kovanlar üzerinden farklı silahların neler olduğu tespit edildi. Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan silahın hangi silah olduğu tespit edilir ve olayın gerçeği aydınlatılmış olur" yanıtını verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim