• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Siyasete katkıda bulunacak programların artmasını arzu ediyorum

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Siyasete katkıda bulunacak programların artmasını arzu ediyorum
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye’nin siyasetine, kültürüne, toplumsal gelişimine katkıda bulunacak tartışma programlarının çok sayıda olmasını arzu ettiğini söyledi.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğince (RTGD) düzenlenen "Medya Oscarları" töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Rixos Otel'deki 2015 "Medya Oscarları" ödül törenine, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve bazı milletvekilleri katıldı.

Sadece burada ödül alanların değil radyo, televizyon, gazetecileri arasında mesleğini büyük emek ve özverilerle yerine getiren, sürekli olarak Türkiye’nin radyo ve televizyon alanında gelişmesine katkıda bulunan çok sayıda kişi bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, ödül almayanları, radyo ve televizyon alanında destekleri olanları da tebrik etti.

Kurtulmuş, "Türkiye özellikle son yıllarda dünyanın dört bir tarafında televizyon dizileriyle takip edilen bir ülke haline geldi. Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Balkanlar’a kadar birçok yerde Türk dizilerinin yakınen takip edildiği, oradaki kültürün benimsenmeye başlandığı bir süreçten geçiyoruz." diye konuştu.

"Türkiye’nin geleceğini inşa edebilecek muhtevalı tartışmaları izleyebilelim"

Kurtulmuş, eskiden çok değerli, çok güzel tartışma programları olduğunu hatırlattı. İnsanların karşılarındakine hakaret etmeden, yok saymadan, yerle bir etmeden sözünü söyleyebilme ustalığını gösterebilmesi gerektiğine değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin siyasetine, kültürüne, toplumsal gelişimine katkıda bulunacak tartışma programlarının çok sayıda olmasını arzu ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İncir çekirdeğini doldurmayacak konular etrafında uzun uzun ve birbirini yerden yere vuran tartışmalar yerine, gerçekten Türkiye’nin geleceğini inşa edebilecek muhtevalı tartışmaları da televizyonlarda izleyebilelim." dedi.

Daha sonra en iyi dizi seçilen "Diriliş" dizisinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ'a ödülünü veren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kötü bir televizyon izleyicisiyim. Ama denk getirirsem çarşamba akşamları Diriliş’i izlemeye özel önem veriyorum. Çok güzel, başarılı bir dizi. Arkadaşlarımızın hem oyunculuk hem senaryonun gücü gerçekten takdire şayan. Şunu da açıkça söyleyeyim bazen siyasi konuşmalar içerisinde de Diriliş’ten bazı replikleri kullanmıyor değilim. Ellerinize, yüreklerinize sağlık, hepinizi tebrik ediyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim