• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Her terör örgütün bir miadı vardır. ASALA terör örgütünü hatırlıyor musunuz? Kimse ismini veriyor mu şu...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Her terör örgütün bir miadı vardır. ASALA terör örgütünü hatırlıyor musunuz? Kimse ismini veriyor mu şu günlerde? Kullandılar ve çöp tenekesine attılar. Hiç şüpheniz olmasın PKK'yı ve diğerlerini de kullananlar DAİŞ'i kullananlar çöp tenekesine götürüp atacaklar" dedi.

Kurtulmuş, Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Zey tinburnu İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye'nin terörle mücadelesine değinen Kurtulmuş, "Öncelikle şunu söylemek isterim. Büyük fotoğrafı görmeden Cizre'de bombanın niye patladığını, İstiklal'de bombanın niye patladığını anlamamız mümkün değildir. Mesele sadece üç beş tane terör örgütünün elinde bombalar ve silahlar tutuşturulmuş olan adamların yaptığı icraattan değildir. Mesele büyüktür. Yarım kalmış bir hesabı tamamlamaya çalışan birileri vardır. Ancak bu terör karşısında herkes sınav veriyor. Bunu söylediğimiz zaman yine birileri rahatsızlık duyuyor biliyorum. Önce milletimiz sınav veriyor. Milletimiz teröre karşı yekvücut durarak hangi partiden olursa olsun, hangi hayat tarzını benimserse benimsesin herkes bu toprakların ortak çocuğu olduğu bilinciyle terör örgütlerine hiç taviz vermeden dimdik ayakta duruyor" dedi.

Dünyanın terör örgütlerinin cenneti haline geldiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Suriye'de vekalet savaşları üzerinden, "bu grup benim işime yarar" diyerek bunları silahlandırırsanız gelinecek nokta burasıdır. Terör örgütlerini ayırt eder, bunların bir kısmını desteklerseniz, bu bumerang gibi döner bir gün sizi de vurur. Ancak Allah'ın izniyle kararlılıkla bunun üstesinden geleceğiz ve asla terör örgütlerine istediği sonuç bu topraklarda elde edilemeyecektir. Her terör örgütün bir miadı vardır. ASALA terör örgütünü hatırlıyor musunuz? Kimse ismini veriyor mu şu günlerde? Kullandılar ve çöp tenekesine attılar. Hiç şüpheniz olmasın PKK'yı ve diğerlerini de kullananlar DAİŞ'i kullananlar çöp tenekesine götürüp atacaklar. İsmini bile hatırlamayacağız. Ama esas caniler onların arkasındakilerdir. Esas oyunları bozulması gerekenler o arkadakilerin hesapları, arkadakilerin oyunlarıdır" diye konuştu.

En önemli vaatlerinin yeni bir anayasa olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, bu hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini, yeni Anayasa yapma konusunda partilerle uzlaşma zemininde çıkmaması halinde yeni anayasa konusunu millete götürüp milletin marifetiyle çıkaracaklarını ifade etti.

Toplantıya katılan AK Parti İstanbul milletvekilleri Hayati Yazıcı, Fatma Benli ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da birer selamlama konuşması yaptı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim