• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Basın Onur Gününe katıldı

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Basın Onur Gününe katıldı
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Mustafa Kemal'in ilk ve tek olan bu basın toplantısını İzmit'te gerçekleştirmiş olması İzmit açısından bir iftihar...

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Mustafa Kemal'in ilk ve tek olan bu basın toplantısını İzmit'te gerçekleştirmiş olması İzmit açısından bir iftihar meselesidir" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk ve tek basın açıklamasının 95. Yıldönümü Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kutlandı. İzmit'te bulunan bir Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve ev sahipliğini Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol'un yaptığı törene Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın yanı sıra, Kocaeli Valisi Hasan Hüseyin, Kocaeli Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Kocaeli il Jandarma Komutanı Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başka Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez,Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Darbeciler tarafından silah zoruyla darbe bildirisi okutulan TRT Haber Spikeri Tijen Karaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol programdaki konuşmasında "Büyük önder bedenen aramızda yok. Fikirleri hala yolumuzu aydınlatıyorsa o yüzden bizimledir. Hoş geldin Atam. Gün geldi bağımsızlık mücadelemizi 15 Temmuz'da gösterdik. 95 yıl önce Büyük Atatürk, 16 Ocak 1923'te Kasr-ı Hümayun'da ilk ve tek basın toplantısını gerçekleştirmiştir. Bu toplantının bir başka önemi de Atatürk'ün bu kente verdiği değerdir" dedi.

"Atatürk, Cumhuriyetin ilan edileceğini ilk kez Kocaeli'den duyurmuştur"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekariya Özak ise konuşmasında, "Atatürk, Cumhuriyetin ilan edileceğini ilk kez Kocaeli'den duyurmuştur. Bu da Kocaeli'ye verdiği önemi göstermektedir. Bu bize Atatürk'ten ayrıca yegane mirastır. Gazetecilik toplumun olmazsa olmazdır. Halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için özverili bir şekilde çalışan gazetecilerin emeği takdire şayandı. Bütün gazetecilerin Basın Onur Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal'in ilk ve tek olan bu basın toplantısını İzmit'te gerçekleştirmiş olması İzmit açısından bir iftihar meselesidir"

Gazetecilerin basın onur gününü kutlayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk ve tek basın toplantısını düzenleyişinin 95. Yıldönümü. Mustafa Kemal'in ilk ve tek olan bu basın toplantısını İzmit'te gerçekleştirmiş olması İzmit açısından bir iftihar meselesidir. O dönem açısından akıllardaki bütün soruların cevaplandığı bu basın toplantısı hem basın tarihimiz hem de ülkemiz açısından son derece önemlidir. O toplantıda yakın tarihimizin en önemli konuları gündeme gelmiştir. Bu toplantıda verilen mesajlar genç Türkiye Cumhuriyeti açısından da son derece önem arz ediyordu o gün konuşulan önemli mesajlardan bazıları şunlardı. Türkiye'nin Başkenti İstanbul olmayacaktı. Devletin siyasi rejimi Cumhuriyet olacaktı. Atatürk'ün Cumhuriyet fikri çok eskiden beri kafasında vardı ama Cumhuriyet fikrini ilk defa Gazi ilk defa basın mensupları aracılığıyla halkla paylaştı. Bu açıdan bu toplantı tarihi bir toplantıdır" dedi.

Konuşmaları ardından dereceye giren basın mensuplarına ödülleri verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim