• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Başbakan Yardımcısı Elvan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Davalarıyla İlgili Konuştu

Başbakan Yardımcısı Elvan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Davalarıyla İlgili Konuştu
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kaçak olduğu ile ilgili açılan davaların Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine sonuçlandığını...

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kaçak olduğu ile ilgili açılan davaların Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine sonuçlandığını açıklarken, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da muhalefete bir teklifte bulunarak, bütün idam cezalarının hukuki altyapısının kaldırılabileceğini söyledi.

TBMM'de devam eden 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde yapılan müzakerelerde CHP'li milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için kullandıkları "Kaçak Saray" ifadelerine cevap veren Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili olarak sürekli "kaçak ifadesi kullanılıyor. 13 Ağustos 2010 tarihinde 1/10.000 ölçekli imar planı kabul edilmiştir, 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı kabul edilmiştir ve 8 Ekim 2014 tarihinde yapı kullanma izin belgeleri alınmıştır. Kısacası şunu söylemek istiyorum, bu binanın, külliyetinin iskan ruhsatı alınmıştır, bu bina kaçak değildir. Hizmet binalarının kaçak olduğu yönündeki iddialar asılsız ve hukuki mesnetten uzaktır. Üst yargı kararları da tamamen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine kararlardır. Bununla ilgili 27 dava açılmıştır, bu davaların 24'ü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi lehine sonuçlanmıştır" açıklamasını yaptı.

Örtülü ödenekle ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Elvan, "Örtülü ödenek uygulaması iz bedeli uygulamasıdır, bizim zamanımızda başlamış bir uygulama değildir. Kendi arkadaşlarının milletvekili olduğu dönemlere, bizden önceki iktidar dönemlerine bakarsanız, o dönemlerde de iz bedeli üzerinden bir ödenek ayrıldığını görürsünüz. Bu yıllardan beri devam eden, geleneksel hale gelmiş, çünkü ne kadarlık bir harcama yapılacağı tahmin edilemediği için böyle bir uygulama yapılmaktadır" dedi.

"MECLİS OLARAK BÜTÜN İDAM CEZALARININ BÜTÜN HUKUKİ ALTYAPISINI KALDIRALIM"

Mecliste Deniz Gezmiş'in doğum yıldönümü nedeniyle gündeme getirilmesi üzerine muhalefet partilerine bir teklifte bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bütün idam cezalarının hukuki altyapısının kaldırılabileceğini söyledi. Kurtulmuş, "Hala TBMM'nin üzerinde Türkiye'deki idam cezaları bir kara leke olarak duruyor. Geçmişte bu idam cezalarına kim imza atmışsa atmış ama sonuçta bugün Türkiye'de bir Meclis var. Gerçekten Adnan Menderes'in idam cezasından rahatsızsak, 12 Eylül'deki idam cezalarından rahatsızsak, Deniz Gezmiş'in idam cezasından rahatsızsak haydi buyurun dört parti burada, Meclis olarak bütün idam cezalarının bütün hukuki altyapısını kaldıralım ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda büyük bir adamı atalım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Erbakan'a AKP'liler Numan'ı genel başkan yapma, başka düşük profilli bir aday yap, o durumda senin hapsini ev hapsine çevirelim" diye teklif ettiklerinizi siyaset arkadaşlarınıza paylaşmıştınız, parlamentoda da paylaşmayı düşünür müsünüz?" sorusuna cevap veren Kurtulmuş, "Ben böyle bir konuyu ilk defa sizden duyuyorum. Böyle bir konu benim bulunduğum hiçbir mecliste dile getirilmedi. Böyle bir konuya ilk sefer vakıf oldum. Benim siyasi mücadelem ve fikirlerim bellidir" diye konuştu.

İdamlar üzerinden muhalefet yapmayı doğru bulmadığını kaydeden Kurtulmuş, teklifini yineleyerek, "Bu teklifi bir kere daha söylüyorum. Türkiye'de Adnan Menderes'in de diğer idam cezalarının da hepsi Türkiye'nin hukuk sistemi bakımından önemli parametrelerdir, bu Meclis isterse bunu ortadan kaldırabilir" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Elvan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Davalarıyla İlgili Konuştu

Başbakan Yardımcısı Elvan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Davalarıyla İlgili Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim