• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Yardımcısı Canikli, Beyoğlu’nda STK’larla biraraya geldi

Başbakan Yardımcısı Canikli, Beyoğlu’nda STK’larla biraraya geldi
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'nun başkanlık eleştirilerine karşı, "Eğer tek adamlıksa diktatörlük, hani diyor ya, tek adam...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'nun başkanlık eleştirilerine karşı, "Eğer tek adamlıksa diktatörlük, hani diyor ya, tek adam diktatörlük. Sen de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak tek adamsın. Çok meraklıysan, al iki tane daha yanına genel başkan, birlikte götürün. Gerçi Cumhuriyet Halk Partisi'ni şu anda Kılıçdaroğlu'nun yönetmediğini biliyoruz. Kim yönetiyor? Neyse, kaset işlerine falan girmeyelim fazla geriye gitmeden. Türk siyasi tarihinde yalanın bu kadar yoğun kullanıldığı bir dönem olmamıştır. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi, bu sistemle ilgili söylediklerinin tamamına yakını yalan" dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Beyoğlu Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve İşadamları ile kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltı programına Canikli başta olmak üzere Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Hiton Otel'de düzenlenen programda kürsüye çıkan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: "Gerçekten olayı bir siyasi parti çekişmesi gibi anlayanlar ve anlatanlar var. Hayır, bu, memleketimizin, devletimizin iyi idaresi için ortaya konulmuş bir çözüm. Dolayısıyla bundan çoluğumuz çocuğumuz, geleceğimiz istifade edecek ve memleket bundan sonra kısır siyasi tartışmaların içinden çıkmış olacak" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Canikli, katılımcılara hitap ettiği programda başkanlık sistemini anlattı. Canikli, "Hadi, tarih okumadınız diyelim. 15 Temmuz'da yaşanan hadiseleri, görüntüleri, fotoğrafları birkaç defa izleseler, aslında meselenin özünü kavramaları gerekir. Özellikle, piyasalarda doların yükselmesine yol açacak girişimin engellenmesi noktasında böyle kapsamlı bir tedbir alma imkanımız yoktu. Ne yaptı biliyor musun vatandaş? Hiçbir yerden talimat almadan, biz de kendilerine bir şey söylemedik. Vatandaş kendiliğinden gitti, hem de parası olan, imkanı olan, bankalarda ciddi miktarda dövizi olan vatandaşlar bunlar, dolar yükselmesin, Türk lirası değer kaybetmesin diye o gün 2 buçuk milyar dolarını bozdurdu. Aylarca izledik, yıllarca izledik, hatırlayın. Demirel'le Çiller yıllarca kavga ettiler. Yine beni şaşırtan kavgalardan bir tanesi Ahmet Necdet Sezer'le Ecevit'in kavgasıdır. Ahmet Necdet Sezer'i kim Cumhurbaşkanı yaptı? Ecevit ve yine onun başkanlığındaki koalisyonu oluşturan siyasi partiler. Biliyorsunuz, bu hadise bugüne kadar Türkiye'de yaşanmış en büyük krizi tetikledi. Halen de yansımaları belli ölçüde devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Eğer tek adamlıksa diktatörlük, Sen de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak tek adamsın"

Başbakan Yardımcısı Canikli Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine karşı, "Şimdi eleştiri şu: Efendim, Cumhurbaşkanı'na çok yetki veriliyor. Cumhurbaşkanımızın yetkiye ihtiyacı yok ki. 1982 Anayasası çok büyük yetki veriyor, onları kullanıyor. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, "Efendim, bu tek adamlık sistemini getiriyor. Dolayısıyla tek adamlık demek de diktatörlük demektir" gibi, böyle biliyorsunuz Kılıçdaroğlu'nun saçma sapan önermeleri vardır. Şu andaki sistem Cumhurbaşkanımız açısından daha iyi, daha rahat, daha konforlu. Hiç kimse hesap soramıyor. Eğer tek adamlıksa diktatörlük, hani diyor ya, tek adam diktatörlük. Sen de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak tek adamsın. Çok meraklıysan, al iki tane daha yanına genel başkan, birlikte götürün. Gerçi Cumhuriyet Halk Partisi'ni şu anda Kılıçdaroğlu'nun yönetmediğini biliyoruz. Kim yönetiyor? Neyse, kaset işlerine falan girmeyelim fazla geriye gitmeden. Türk siyasi tarihinde yalanın bu kadar yoğun kullanıldığı bir dönem olmamıştır. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi, bu sistemle ilgili söylediklerinin tamamına yakını yalan. Biz bu Başkanlık Sistemi'ni, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli'ni hayata geçirmek zorundayız. Bundan sonraki dönemde de bir aylık da olsa, beş aylık da olsa, yönetimde en ufak bir zafiyetin ortaya çıkmaması gerekiyor. Bu çok tehlikeli, Allah korusun. Bu toprakların en çok ürettiği şeylerden birisi de maalesef hain. Ama o hainleri bertaraf edecek kahramanlar da her zaman bu topraklardan çıkıyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Canikli, Beyoğlu’nda STK’larla biraraya geldi

Başbakan Yardımcısı Canikli, Beyoğlu’nda STK’larla biraraya geldi

Başbakan Yardımcısı Canikli, Beyoğlu’nda STK’larla biraraya geldi

Başbakan Yardımcısı Canikli, Beyoğlu’nda STK’larla biraraya geldi

Başbakan Yardımcısı Canikli, Beyoğlu’nda STK’larla biraraya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim