• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan bir programda, 1 yıl önce vefat eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören’i anlattı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan bir programda, 1 yıl önce vefat eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'i anlattı. Arınç, "Enver Ören'in hizmetlerini, inancını takdir ediyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TGRT Haber'de yayınlanan bir programa telefonla bağlandı. Arınç, vefatının 1. yıldönümünde Enver Ören ile ilgili anılarını paylaştı. Son yıllarda Ören'i tanıma imkanı bulduğunu fırsat buldukça ziyaret edip duasını aldığını anlatan Arınç, "Başlangıçta çok yakın bir ilişkimiz olmadı. Ben daha çok Manisa'da bulundum ve siyasetin içindeydim. Ama Türkiye Gazetesi, huzur, ihlas ve hizmet daha çok Enver beyle gündeme gelirdi. Kendisini tanıdıktan sonra edebiyle, güler yüzüyle, ihlasıyla, hizmetiyle çok samimi ve örnek alınacak bir insan olduğunu anladım. Daha çok temaslarımız geçtiğimiz yıllarda oldu. Fırsat buldukça kendisini ziyaret edip duasını alırdım. Onun dostları bize her fırsatta yardımcı oldu. Oğlu Ahmet Mücahid Ören'i de tanıdım. O da babasının, dedesinin ahlakını en güzel şekilde yaşatan bir insan. Ben Enver Ören'in hizmetlerini, inancını takdir ediyorum. Kendi prensipleri vardı. Bu prensipler özellikle İslami hususlarda çok tavizsiz, takva noktasında çok örnek alınacak prensiplerdi. Televizyonlarında, gazetelerinde koyduğu kurallarını bana söylediklerinde gerçekten çok takdir etmiştim. Kendisine muhalif olan insanlara bile nezaketsiz herhangi bir tavrı olmadı. Bugün böyle insanların emsali çok az kaldı" ifadelerini kullandı.

Ören'in kurduğu medya kuruluşlarının örnek yayın anlayışından bahseden Arınç, şöyle konuştu:

"Ben medyadan sorumlu bir bakanım. Enver beyin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Gazetesi, huzur veren bir gazeteydi. Gerçi son birkaç aydan beri hem huzur, hem heyecan veriyor ama bence bu bir eksik değil artıdır. Bugünkü yayın çizgisi, yine Türkiye için çok büyük bir işlev görüyor. Ben, Türkiye Gazetesi'ni pozitif yayıncılık anlayışıyla örnek bir gazete olarak görüyorum. Türkiye'de ve dünyada pozitif yayıncılık anlayışına ihtiyacımız var. Türkiye Gazetesi yıllardan beri çıkıyor. En az 200 bin tirajı var ve zaman zaman da artıyor. Bu çizginin devam etmesinin, Türkiye için çok hayati olduğunu düşünüyorum. Enver bey, içi dışı bir olan bir insandı. Çok örnek bir hayatı olduğunu biliyorum. Onu tanıyanlar, çalışanlarına arkadaş gibi davranan, adaletten ayrılmayan, güler yüzlü ama aynı zamanda disiplinli ve örnek bir insan olduğunu söylüyor."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim