• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: “Bizim kapatamayacağımız bir açık ana muhalefet açığıdır"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: “Bizim kapatamayacağımız bir açık ana muhalefet açığıdır"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de ciddi bir ana muhalefet açığı olduğunu belirterek, "Şu anda bizim bütçe açığımız var, bu açığı...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de ciddi bir ana muhalefet açığı olduğunu belirterek, "Şu anda bizim bütçe açığımız var, bu açığı kapatırız evelallah, ama bizim kapatamayacağımız bir açık ana muhalefet açığıdır. Türkiye'de ciddi bir ana muhalefet açığı var. Yatan yarı muhalefet var" dedi.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yapılan tüm planların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi. Bozdağ, Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu ve terör örgütlerinin ve dış güçlerin oyununu boşa çıkardığını belirtti. Muhalefete de yüklenen Bozdağ, "Türkiye'de bugün bir muhalefet var. İktidar alternatifidir muhalefet. İktidardan rahatsız olursanız gideceğiniz kapı demektir. Ama şimdi Cumhuriyet Halk Partisi Türk halkına iktidar olmak için hangi projeleri sunuyor, yok, hiçbir şey yok. Bir alternatif getiriyor mu? Yok. Bir ümit ortaya koyuyor mu? Oda yok. Plan, proje var mı? Yok. Varsa hakaret, yoksa hakaret. Varsa suçlama, yoksa suçlama. Bakın şimdi CHP'nin söylemlerine terör örgütü FETÖ'nün söylemleri, terör örgütü PKK'nın söylemleri, DHKP-C'nin söylemleri, Türkiye düşmanlarının söylemlerine bakın bir de bunların söylemlerine, yan yana getirin koyun. Bu kadar iktidara talip olan bir partinin söylemi terör örgütü ve Türkiye'nin söylemleri ile uyum arz eder mi, aynılık arz eder mi? Etmez. Eğer bu millet terör örgütlerinin eylem ve söylemlerini siyasi partinin eylem ve söylemleri haline getiren siyasi partileri iktidar yapsaydı onlara gerek kalmazdı. Terör örgütleri iktidar olurdu şimdiye kadar" şeklinde konuştu.

"Umudunu krize bağlamış bir ana muhalefet var Türkiye'de"

Ana muhalefet partisinin birçok konuyu idrak edemediğini ifade eden Bozdağ, "Millet terörü sevmez, teröristi sevmez, şiddeti sevmez. Kan, gözyaşı diyeni sevmez. Bu millet, bu devlete tuzak kuranı, düşmanlık yapanı sevmez. Ama hala bunu bizim ana muhalefetimiz idrak edememiş durumda. Umudunu krize bağlamış bir ana muhalefet var Türkiye'de, umudunu kaosa bağlamış, umudunu teröre bağlamış, umudunu bölgedeki savaşlara bağlamış, umudunu başka ülkelerin Türkiye'ye yaptırımına bağlamış bir ana muhalefet var. Umudunu Türkiye aleyhine yapılan açıklamalara bağlamış, umudunu Türkiye'ye yabancı ülkelere yaptığı şikâyetlere, Türkiye aleyhine dile getirdiği iftiralara bağlamış bir ana muhalefet var. Bizim millete umudunu bağlayan bir ana muhalefete ihtiyacımız var. Bu millete dayanan bir ana muhalefete ihtiyaç var. Milleti ile dayanışma içerisinde olan bir ana muhalefete ihtiyaç var" diye konuştu.

"Türkiye'de ciddi bir ana muhalefet açığı var"

Bazı gazeteler olmasa CHP'nin konuşacak hiçbir şeyinin olmadığını söyleyen Bozdağ, "Şu anda bizim bütçe açığımız var, bu açığı kapatırız evelallah, ama bizim kapatamayacağımız bir açık ana muhalefet açığıdır. Türkiye'de ciddi bir ana muhalefet açığı var. Yatan yarı muhalefet var. Başka işleri yok. Emin olun Cumhuriyet, Sözcü gibi bazı gazeteler olmasa konuşacak gündem de bulamazlar. Onun için ben Cumhuriyet Halk Partisi'ne demiyorum, ama Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine aynı paralelde yayın yapanlara diyorum ki sizin fikri mülkiyet hakkınız var Cumhuriyet Halk Partisi'nde, dava edin, fikirlerinizle siyaset yapıyor. Ondan ürettiğiniz fikirlerin bedelini alın. Çünkü Cumhuriyet Gazetesi'nin, Sözcü Gazetesi'nin, diğer gazetelerin manşetleri ve köşe yazıları olmasa Kılıçdaroğlu ve arkadaşları grup konuşmalarında konuşacak laf bulamazlar. Ya bir de sen düşün, ben bir fikir üreteyim diye, yok. Kim hangi manşeti atmış, o manşetin peşinde koşan bir muhalefet var. Eğer gazete manşetleri ile iktidar olsaydı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın asla iktidar olmaması lazımdı. Muhtar bile olamaz diye manşet atmadılar mı? Külliyede muhtarları ile beraber Türkiye'nin cumhurbaşkanı" ifadelerini kullandı.

İktidarın manşetlerle değil manşetlere rağmen olduğunu aktaran Bozdağ, "İktidar manşetlere rağmen olunur. Manşetlerle olunmaz. Halk ile beraber olunur. Halkın duası ve reyi ile iktidar olunur. Ama bunlar zannediyorlar ki iftiraları her gün manşet yapmayı muhalefet zanneden bazı gazetelerin manşetleri ile halktan oy alacaklarını zannediyorlar. Yok, yan gelip yatıyor, muhalefet. Emin olun yan gelip yatıyorlar. Zenginlerin olduğu yerlerde, kefelerde orada burada oturuyorlar. Ahkâm kesiyorlar, ya bin gel bakayım Ağrı'ya gel, sen Anadolu'nun diğer yerlerine git. Zengin olan çevrelerin dışına çık kim var orada. Yok, böyle bir derdi de yok. Bunun için Türkiye'nin bu ana muhalefet sorununu da çözmesi lazım" dedi.

Bozdağ, "Gerçi ana muhalefet kavramı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ortadan kalkıyor. Buraya baktığımızda artık bir sorun yokmuş gibi görülebilir. Ama parlamentoda birinci çoğunluk, ikinci çoğunluk olacak. Bundan sonra parlamentodaki çoğunlukta çok önemlidir, biz ona çözüm üretemeyiz. Onlar muhalefet yapmayınca Türkiye'nin muhalefetini de emin olun AK Parti yapıyor. Emin olun biz yapıyoruz, muhalefet ihtiyacını da biz kendi içimizde yaptığımızda biz karşılıyoruz, onlar karşılayamıyor. Olup bitenden haberleri yok. Ne oluyor ne bitiyor emin olun haberleri yok. Davası olan birkaç tane yargılanan kişi olmasa konuşacakları konuları da yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: “Bizim kapatamayacağımız bir açık ana muhalefet açığıdır"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: “Bizim kapatamayacağımız bir açık ana muhalefet açığıdır"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: “Bizim kapatamayacağımız bir açık ana muhalefet açığıdır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim