• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Tekirdağ’da Tarihi Camiyi Açtı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Tekirdağ’da Tarihi Camiyi Açtı
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terörün insanlığın ortak belası olduğunu belirterek, "Hangi terör örgütü olursa olsun, ister PKK, ister DEAŞ,...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, terörün insanlığın ortak belası olduğunu belirterek, "Hangi terör örgütü olursa olsun, ister PKK, ister DEAŞ, ister DHKP-C, isminin bir önemi yok. Bunlar insanlığa savaş açmıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Orta Camii'nin açılışı için Tekirdağ'a geldi. Akdoğan, Orta Camii'nin Tekirdağ'ın tarihinde çok önemli yere sahip olduğunu söyleyerek, "1800'lü yıllarda Gürcü Sinan Bey tarafından yapılan bu cami, daha sonra doğrusu çok iyi durumda değildi. 1912 yılında tekrar restore edildi ama ondan sonra gene bakıma muhtaç bir haldeydi. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz 2 yıllık çalışmayla burayı ihya etti. Güzel bir şekilde halkımızın kullanımına açılmış oldu. Burada yaklaşık 3 milyon TL civarında bir ödenek kullanılmış oldu. Gerçi burada bugüne kadar 15 tane camimizi restore ettik. Yani Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Tekirdağ'ın ilçelerinde de olan 15 camimizi restore etmiş bulunuyoruz" dedi.

"TERÖR İNSANLIĞIN ORTAK BELASIDIR"

Gündeme dair önemli açıklamalarda da bulunan Akdoğan, terör örgütleri arasında bir fark olmadığına dikkat çekerek, "Hangi terör örgütü olursa olsun, ister PKK, ister DEAŞ, ister DHKP-C, isminin bir önemi yok. Bunlar insanlığa savaş açmıştır. Bakın Ankara'da otobüs durağında otobüs bekleyen mazlum sivil insanları katletmek, bu nasıl bir canavarlıktır? Çocuklar, sınavdan çıkmışlar evlerine gidecekler. Yarına dönük bir sürü hayalleri var, planları var. Siz bu insanları, mazlumları katlediyorsunuz. Bu insanlığa savaş açmaktır veya Brüksel'de havalimanında küçücük çocuklar ölüyor. Kim olduğunu bilmiyorsun. Yani öldürdüğün insan, Müslümanı var, Hristiyanı var, çocuğu var, yaşlısı var, kadını var. Bu nasıl bir cinayettir? Bu yüzden terörün dini, milleti, ırkı yoktur. Ne hedef aldığı insanlarda böyle bir ayrım gözetir, ne o eylemi gerçekleştirenin ideolojisinin bir önemi vardır. Bunlar insanlığa savaş açmıştır. Terör insanlığın ortak belasıdır" diye konuştu.

Avrupa'nın terör örgütlerine çifte standart uyguladığını söyleyen Akdoğan, "Şimdi gidin Brüksel'de, Paris'te DEAŞ çadır kuramaz, propaganda yapamaz, yaptırmazlar. Ama PKK'ya yaptırıyorlar. Bu da terör örgütü değil mi? Burada mazlumları katletmiyor mu? On binlerce insanı katletmedi mi? Niye göz yumuyorsunuz? Bu samimiyetsizlikle nasıl mücadele edeceğiz? Nasıl ortak mücadele yürüteceğiz? Bütün bunlara karşı ortak bir mücadele etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BİZ HEP YALNIZ BIRAKILDIK"

Türkiye'nin terör konusunda da, mülteci krizinde de yalnız bırakıldığını belirten Akdoğan, "Biz hep yalnız bırakıldık. Göçmen meselesinde insani kriz var. Yüz binlerce insan öldü, milyonlarca insan göç etti. 4 yıldır 3 milyon insana kucağımızı açtık. Aynı terör konusunda nasıl yalnız bırakıldıysak, bu insani krizle mücadelede de hep yalnız bırakıldık. Ama bu millet büyük bir millet, bu devlet büyük bir devlet. Tek başına da olsa mücadele ediyor, tek başına da olsa mazlumlara kucak açıyor" ifadelerini kullandı.

Açılış öncesinde konuşan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise, "Bugün Sayın Başbakan Yardımcımız ve siz kıymetli misafirlerimizin katılımıyla Orta Camimiz ibadete açılıyor. Yani bugün Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Tekirdağ'daki 15'inci projemizi sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vakıf eserlerinin varisleri olarak, açılışımızı onurlandıran herkese teşekkür ediyorum. Açılışımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından restorasyonu tamamlanan tarihi Orta Camii dualar eşliğinde ibadete açıldı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Tekirdağ’da Tarihi Camiyi Açtı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Tekirdağ’da Tarihi Camiyi Açtı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Tekirdağ’da Tarihi Camiyi Açtı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Tekirdağ’da Tarihi Camiyi Açtı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Tekirdağ’da Tarihi Camiyi Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim