• BIST 9548.09
  • Altın 2499.866
  • Dolar 32.4908
  • Euro 34.5788
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: “Amaç, Hayır Kazanmak İçin Parayı Kullanmaktır”

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: “Amaç, Hayır Kazanmak İçin Parayı Kullanmaktır”
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıf Katılım Bankası'nın yüzde 100 vakıf malı olduğunu belirterek, "Burada amaç para kazanmak için parayı...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıf Katılım Bankası'nın yüzde 100 vakıf malı olduğunu belirterek, "Burada amaç para kazanmak için parayı kullanmak değil hayır kazanmak için parayı kullanmaktır" dedi.

Vakıf Katılım Bankası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Haliç Kongre Merkezi'ndeki törene Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, banka yetkilileri ve davetliler katıldı.

"VAKIFLARIN MALLARINA VE AMAÇLARINA SAHİP ÇIKMAK İBADET MERTEBESİNDEDİR"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve Vakıf Katılım'ın reklam filminin gösterildiği törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Vakıf Katılım alternatif finans alanında yeni bir ses ve yeni bir nefes olacak. Bankanın hayata geçmesinden dolayı mutluluk duruyorum. Vakıf gelirlerinin kuruluş amacına uygun bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. "Adaleti ve sosyal dayanışmayı tesis için" kurulan vakıfların mallarına ve amaçlarına sahip çıkmak ibadet mertebesindedir. Bu görev insana büyük vebal yükledi. Vakıf geleneği Hazreti Peygamber'in meyve bahçesini bağışlayarak başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü Selçuklu ve Osmanlı'dan bugüne uzanan ve önemli bir değer olan vakıfların emanetçisi ve koruyucusudur. Yaklaşık 52 bin mazbut vakıf yönetiliyor" ifadelerini kullandı.

"VAKIF KATILIM, YÜZDE 100 VAKIF MALIDIR"

Vakıf mallarından elde edilen malların bankacılıkta değerlendirilmesi konusunda hep birtakım tartışmaların süregeldiğini kaydeden Akdoğan, "İşte bugün açılışını yaptığımız Vakıf Katılım ile bu alanda bir rahatlama sağlamış oluyoruz. Vakıf katılımın sermayesinin tamamı 4 önemli vakfımızın ve mazbut vakıflar adına Vakıflar Genel Müdürlüğü'müzün katılımıyla temin edilmiştir. Yani bu kurum yüzde 100 vakıf malıdır. Burada amaç para kazanmak için parayı kullanmak değil hayır kazanmak için parayı kullanmaktır. Vakıf kültürü ile katılım finans sistemini bir araya getiren Vakıf Katılım'ın ülkemiz ve milletimiz için son derece faydalı hizmetlere vesile olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim