• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahıska Türklerini Karşıladı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahıska Türklerini Karşıladı
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erzincan'a yerleştirilecek olan 3 bin Ahıska Türkünden bugün gelecek olan 329 kişiyi karşılamak üzere Erzincan'a...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erzincan'a yerleştirilecek olan 3 bin Ahıska Türkünden bugün gelecek olan 329 kişiyi karşılamak üzere Erzincan'a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Üzümlü ilçesine yerleştirilecek olan Ahıska Türklerini karşılamak üzere bugün Erzincan'a gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ı, Erzincan Valisi Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve il protokolü karşıladı.

Akdoğan Erzincan'da ilk olarak Erzincan Park AVM'nin açılışını yapıp, ardından Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra ise Erzincan Havaalanı'nda düzenlenen tören ile ilk kafile olarak gelen 90 aileyi karşılayarak, Ahıska Türkleri için hazırlanan konutların anahtar teslimini gerçekleştirdi. Ahıskalıların geldikten 6 ay sonra ise Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edileceği öğrenildi.

Gerçekleştirilen anahtar teslimi töreninde konuşan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov, bugünün Ahıskalılar için tarihi bir gün olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, "Canımdan can olan Ahıskalı kardeşlerim Türkiye'ye hoş geldiniz. Vatanınıza hoş geldiniz. Can Erzincan'a hoş geldiniz. Aramızda daha önce belki de ülkemizde hiç bulunmamış olan, Türkiye'yi hiç görmemiş dostlarımız var. Ancak biliyoruz ki Dünya'nın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar neresinden gelirlerse gelsinler bu topraklar Türkiye bizim vatanımız olduğu kadar Ahıskalı soydaşlarımızın da vatanıdır. Çok acılar çektiniz değerli kardeşlerim. Uzun bir zaman geçti ama yine sılanıza ulaştınız. Ahıskalı soydaşlarımız 1800'lü yıllardan itibaren aramıza sınırlar girdi. Ama gönüllerimizin arasına hiçbir mesafe girmedi. Türkiye yarım asır içerisinde iki defa yerlerinden edilen Ahıskalı kardeşlerine sahip çıktı ve sahip çıkacak. 92 yılında başka hiçbir topluluk için yapılmayanı Türkiye yaptı. Ahıska Türklerinin Türkiye'ye kabulü ve iskanına dair kanun kabul edildi. Türkiye Cumhuriyeti bütün kurumları ve hükümetleri ile Ahıska Türklerine sahip çıkmıştır. Onları hayal kırıklığına uğratmamıştır. 30 bin Ahıskalı Türk vatandaşımız oldu. Buraya yerleşti. Bunların yaklaşık 25 bini AK Parti iktidarlığı döneminde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldular. Özellikle Osmanlı yadigarı eserlere ve insanlara her bir tarafta sahip çıkıyoruz. Bizim petrol kuyularımız yok. Doğalgaz rezervlerimiz yok. Ama vicdanımız var." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve protokol üyeleri tarafından Ahıskalı Türklere evlerinin anahtarları teslim edildi. Ardından Akdoğan, Ahıska Türklerinin evlerini ziyaret ederek incelemelerde bulunup, ev sahibi Ahıska Türkleriyle sohbet etti.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahıska Türklerini Karşıladı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahıska Türklerini Karşıladı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahıska Türklerini Karşıladı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahıska Türklerini Karşıladı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Ahıska Türklerini Karşıladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim