• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Yardımcılarından Gaziantep Çıkarması

Başbakan Yardımcılarından Gaziantep Çıkarması
8. Büyükelçiler konferansı nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bulunduğu Gaziantep'te, Başbakan yardımcılarından Tuğrul Türkeş ve...

8. Büyükelçiler konferansı nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bulunduğu Gaziantep'te, Başbakan yardımcılarından Tuğrul Türkeş ve Mehmet Şimşek de, bir dizi ziyarette bulundu.

Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Ardından Vali Yerlikaya ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Bir dizi ziyaret nedeniyle bölgede bulunan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet şimşek'de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Başbakan yardımcıları yarım saat arayla gittikleri ziyarette buluşarak, bir sürü sohbet ettiler. Ziyarette, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer de hazır bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep ve Suriyeli Mültecilerin durumu hakkında bilgi alma fırsatı bulduğunu ifade ederek, Gaziantep'in bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Türkeş, "Gaziantep mutfağı her türlü övgünün üzerinde, Tabii 1358 kilometrelik sınırımızda ateşin yanıyor olması, hem Irak'ta hem de Suriye'de yaşananlar sebebiyle sıkıntıların olduğu aşikar. Ama çok şükür Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir ve bizde siyasi iktidar olarak problemleri çözmek üzere elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz" dedi. Gaziantep'in seçim bölgesi olduğunu hatırlatan Şimşek de, "Başbakan Yardımcımız Tuğrul Türkeş'i, Gaziantep'te ağırlamaktan gurur duyduk. Hava da çok güzel. Geliş sebebimiz, Büyekelçiler toplantımızdır. Tüm bölgemiz, ülkemiz için bu son gelişmeler hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

İki Başbakan Yardımcısının kentte buluşmasından memnuniyetini dile getiren Fatma Şahin, kentteki çalışmalar hakkında Türkeş ve Şahin'e bilgi verdi. Şahin, "Artık kalkınma, demokrasi yerelde başlıyor. Yeni dünya, yeni Türkiye bu anlayışla şekilleniyor, büyüyor. Biz de arkadaşlarımızla birlikte şehrimizin hem kültürel, tarihi, gelenekten geleceğe giden gücünü artırma noktasındaki gücünü uluslararası boyuta taşımak için önemli çalışmalar yapıyoruz. En son biliyorsunuz gastonomide UNESCO'nun onayını aldık ve dünyanın 8'inci mutfağı tescillendi. Kendi dalımızda Nobelimizi aldık. Şimdi hakkettiğimiz ikinci Nobel, ensar-muhacir noktasında dünyaya örnek bir ev sahipliği yaptık. O dalda da Nobeli hakediyor şehrimiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından, Fatma Şahin tarafından Başbakan yardımcılarına yöresel hediyeler verildi.

Başbakan yardımcılarından Türkeş, programı nedeniyle karayolu ile Şanlıurfa'ya hareket ederken, Şimşek ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve büyükelçilerle bir araya gelecek.

Başbakan Yardımcılarından Gaziantep Çıkarması

Başbakan Yardımcılarından Gaziantep Çıkarması

Başbakan Yardımcılarından Gaziantep Çıkarması

Başbakan Yardımcılarından Gaziantep Çıkarması

Başbakan Yardımcılarından Gaziantep Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim