• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Başbakan Van’da ‘akıllı hastane’ açacak

Başbakan Van’da ‘akıllı hastane’ açacak
Van'da yaşanan depremlerin ardından "akıllı hastane" modeliyle inşa edilen ve son teknolojiyle donatılan 300 yataklı kadın doğum ve çocuk ile 200 yataklı...

Van'da yaşanan depremlerin ardından "akıllı hastane" modeliyle inşa edilen ve son teknolojiyle donatılan 300 yataklı kadın doğum ve çocuk ile 200 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastaneleri, hasta kabulüne başladı. Hastaneler, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tarafından yarın açılacak.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Van'da faaliyete geçecek olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kardiyovasküler Cerrahı (KVC) hastanelerinin hasta kabulüne başladığını söyledi. Yanmaz, Uluslararası standartlardaki hastanelerin Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 81 İl Sağlık Müdürü'nün katılımıyla Cumartesi günü saat 13.00'te açılışı gerçekleştirileceğini belirtti.

Hastaneyle ilgili bilgi veren Yanmaz, "Hastanemiz teknolojik sistemlerle donanımlı olup kendi elektrik enerjisini doğalgazlı tr jenerasyon sistemi ile yüzde 30 daha ekonomik üretecektir. Hastane yaz ve kış koşullarına göre iklimlendirmek sistemleri ve sağlığa uygun klima santralleri ile sürekli taze hava akışı sağlanmaktadır; hemşire çağrı sistemleri, ccvt güvenlik kamera sistemleri, aydınlatma ve yangın algılama sistemleri bilgisayarlı otomasyon devreleri ile takip altında tutularak, ilgili birimler arasındaki iletişim pnömatik tüp transfer sistemi ile yapılmaktadır." dedi.

Yanmaz, hastane hakkında verdiği bilgiler şöyle: "Akılı Hastane Kadın Doğum, Çocuk ile KVC branşlarında 88 adet poliklinik, 28 adet acil muayene, 46 yatak acil müşahede salonları, 12 adet ameliyathane, 114 yataklı yoğun bakım servisi, 3 adet anjiyo salonu, 12 yataklı anjiyo müşahede salonu, 14 adet her branştan laboratuvar kan alma ve kan verme istasyonları, ileri teknoloji görüntüleme tekniklerine sahip radyoloji servisi ile 286 adet tek kişilik, çift kişilik ve süit hasta yatak servis odalarına hizmet verecektir. Hastane bünyesinde aynı zamanda 11 adet doğum salonu bulunmakta olup, hasta doğum öncesinde yatış yapılarak odasından hiç ayrılmadan taburcu olana kadar kendisi ve bebeğinin tüm ihtiyaçlarını bu oda içerisinde karşılayacak şekilde tasarlanmıştır."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim