• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Başbakan, TÜSİAD'ı tehdit etti

Başbakan, TÜSİAD'ı tehdit etti
Başbakan, TÜSİAD'ı eleştirirken "Bakkal dükkânı nasıl kontrol ediliyorsa vergilerde defterlerde sen de öyle kontrol edileceksin" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Kâğıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni"ne katıldı.

Törende yine TÜSİAD'ı hedef alan Erdoğan, "Bu süreçte, 17 Aralık sürecinde, kimlerin kimlerle iş tuttuğuna dikkat etmenizi rica ediyorum. Yıpratmaya çalışanlar kimler? Sokakları hareketlendirmeye çalışanlar kimler? Türkiye'yi hem içerde hem dışarda karalamanın peşinde olanlar kimler? Bu ittifakı çok iyi görmeniz gerekiyor. Bu işin içinde bir de TÜSİAD var. TÜSİAD'a bak ya. Sen işine bak be, sen git üretim yap" dedi.

İNCELEME GÖNDERMESİ

Erdoğan, TÜSİAD'a yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı: 
"Sen Türkiye'de bu iktidarın döneminde kazandığını hiçbir zaman kazanamadın. Ha şöyle kazandınız. Bundan önce iktidarlardan istediğiniz gibi meşru veya farklı yollardan farklı şeyler istiyordunuz. Onlar size onları vermiş olabilir ama bizden bunları alamazsınız. Bizden hakkınızı alırsınız. Hakkınızı vermekte asla bizler şüpheye düşmeyiz. Ama hakkınız olmayanı alamazsınız. Bakkal dükkânı nasıl kontrol ediliyorsa vergilerde defterlerde sen de öyle kontrol edileceksin. Bundan önce sizi gelip kontrol etmiyor olabilirler. Ama şimdi kontrol edileceksin." 

EDEPSİZCE SOKAĞA ÇIKIYORLAR

İnternetle ilgili bir grubun Taksim meydanına çıktığını söyleyen Erdoğan, "Artık Taksim Meydanı bu tür protestoların meydanı değildir bunun bilinmesini istiyoruz. Ayrılmış meydanlar neresiyse gider orada yaparsın. İstediğim yerde istediğim gibi miting yaparım, yok böyle bir şey. Kendi tabanlarına, temiz insanlara neyle izah edecekler böyle bir internet yayınını? Çok çok affedersiniz, Kusura bakmayın, edepsiz görüntülere dokunma diyerek, edepsizce sokağa çıkıyor, bu paralel yapı onları destekliyor. Allah ıslah etsin diyorum, başka da bir şey demiyorum. Devletin kılcal damarlarına sızmaya çalışan bu örgüte fırsat tanımayacağız" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim