• BIST 9549.84
  • Altın 2489.904
  • Dolar 32.5042
  • Euro 34.8156
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan: Pensilvanya'daki zat başsağlığı dilemiş, sevsinler!

Başbakan: Pensilvanya'daki zat başsağlığı dilemiş, sevsinler!
Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Hatay mitinginde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginde halka sesleniyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

 

- Suriyeli muhair kardeşlerine ev sahibi olan Hatay, seni bir kez daha yürekten selamlıyorum

- Cemil Meriç'in şehri Hatay, seni gönülden selamlıyorum.

- Hatay 30 Mart'ta bize yüzde 40 destek verdi. Bu bizim adayımızın seçilmesi için yeterli olmadı fakat 16 ilçesi olan Hatay'da 11 ilçeyi AK Parti'ye verdiniz. Bunun için teşekkürler.

- Bizim siyasetimizde kırgınlık olmaz küskünlük olmaz, kazanamadığı yere sırtını dönmek olmaz. 81 vilayet bizim gözümüzde aynıdırı. 76 milyon bizim nazaramızda aynıdır. 

- Hatay'a 12 yıl boyunca hizmet ettik. Bunu sürdüreceğiz. Hatay'ın ortasından geçen şu derenin hali bizi üzdü. Büyükşehir Belediye Başkanı hadi kendini göster şurayı temizle. Ana arterlerin tümü kesinlikle Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.

CHP ZİHNİYETİ PİSLİKTİR

- O canım canım ağaçlar kurumaya başlamış. İşte zihniyet bu. CHP zihniyeti kuraklıktır. CHP zihniyeti pisliktir. CHP zihniyeti susuzluktur. 

HATAY "TELAFİ" EDECEK

- İnanıyorum ki Hatay 30 Mart'ı 10 Ağustos'ta telafi edecektir.

- CHP'nin adayı 9 partinin kendisini desteklediğini söylüyor. Bu partilerin isimlerini saymıyor. Birisi Sosyalist İşçi Partisi, biri Devrimci Halk Partisi, birisi İşçi Ama bu partilerin ismini saymıyor. BBP'nin MHP'nin tabanının bundan ciddi şekilde rahatsız olacağını düşünüyor.

- Şu MHP'nin haline bakın, Devrimci Halk Partisi'ni çatısının altına aldı. MHP Genel Başkanı saklanıyor. Getirdiler MHP'ye dışarıdan bir aday dayattılar. Boynunu büktü, sorgusuz sualsiz boynunu büktü. MHP buna itiraz edemez çünkü bütün iradesinin CHP'ye Pensilvanya'ya kiralamış durumda. Benim MHP'li kardeşim MHP yönetimine gereken dersi verecektir. Bu tesbih taneleri gibi dizilen partilere dikkat edin. Bunların tamamı eski Türkiye partileridir, statüko partileridir. Bunlar reform, değişim istemez. 

REYHANLI SALDIRISINDA CHP VARDI

-Reyhanlıda 53 kardeşimizin şehit edildiği alçakça bir saldırı yaptılar. Bu saldırıda dışardaki alçaklar kadar içimizdeki hainler de yer aldı. Kim vardı bu saldırıda CHP vardı. Sınır kapılarında bunu denediler. Amaçları yeni Türkiye'yi engellemekti. 

- Biz dinler arasında taraf tutmadık bugün de tutmuyoruz. Biz tarafız. Hakkın tarafındayız. Biz sadece adaletin tarafındayız. barışın tarafındayız. Irak'ta biz mezhebin bir örgütün değil sadec hakkın mazlumun tarafındayız.

- Ben Şia'nın ileri gelenlerine şunu söyledim.  “Bırakın şu Şia’yı Sünniliği. Suriye’de 200 bin insan öldürüldü. Siz bunu yapan adama hala katil olarak bakmıyorsunuz.” Esed'i katil saymıyorsunuz.

- Mezhep aşkına bir katil savunulabilinir mi? Onun yanında olunabilir mi? Ama Kılıçdaroğlu gibiler olur.
 

SURİYELİLER ELBET EVİNE DÖNECEK, İŞTE O ZAMAN...

- 3,5 yıldır Suriyeli kardeşlerimize kapımızı açık tuttuk. Bunun bazı şehirlerimizde sıkıntı yarattığını biliyoruz.
 
- Ama dost zor zamanda belli olur. Şimdi yardım etmezsek yarın aynı şey bizim başımıza gelirse ne yapacağız.
 
- Osmanlı’nın torunu olmak kolay değil. Tarihi bir sorumluluğumuz var.

- Suriye'deki bu zulüm ilelebet sürmeyecek. Elbet misafirlerimiz evine dönecek. İşte o zaman bize Ensar olmanın gururu kalacak.

- Bu insanlara biz kapımızı açmazsak yarın bizim başımıza aynısı gelirse ne olacak?

PROVOKASYONLARA KANMAYIN

- Esed yanlıları ve CHP’liler çeşitli şehirlerde provokasyon yapmanın gayretinde. Sakın onlara fırsat vermeyelim.

- Provokasyon için çeşitli şehirlerde ortalığı karıştırıyorlar. Sakın bunlara inanmayın. 

- Şimdi ben soruyorum ey Amerika neredesin, ey Rusya neredesin, ey Suriye neredesin? Sesleri çıkıyor mu? 

- Venezuela, Şili, Katar, Ürdün dışında, Çin'in de olumlu açıklamalarını gördüm. Oların dışında İsrail'e net tepki koyan görmedim.

- Ama halk ayaklanıyor. ABD'de İngiltere'de halk ayaklandı. 

- İsrail her zamanki gibi Filistinliler'i katledeceğini karşılığında hiçbir tepki göremyeceğini zannediyordu.

- Bazıları terasa çıkıyor film izler gibi bombaları izleyip alkış tutuyor. 

- Hatta bir gazeteci CNN'in muhabiri bundan şikayet edince ona tepki gösteriyorlar. Onu oradan alıyorlar.

SEN NE BİÇİM KADINSIN?

- İsrail'de bütün Filistinliler ölmeli diyen İsrailli kadın milletvekiline dünyadan tepki yok. Sen ne biçim kadınsın! Ey dünyadaki kadın hakları örgütleri,  siz sadece sizin gibi düşünen olunca mı tepki göstereceksiniz. Yoksa Kılıçdaroğlu'ndan izin mi alamadınız. Yazıklar olsun...

HİTLER'DEN NE FARKI VAR?

- İsrail'i zaman zaman Hitler'le kıyaslayınca rahatsız oluyarlar. Sizin yaptığınızın Hitlerin yaptığından ne farkı var. Niye rahatsız oluyorsunuz? Aslında benim bu benzetmemden İsrail'in memnun olması lazım. İsrail yönetimi Hitler'in sizin atalarına yaptığından daha büyük bir soykırım yapıyorsunuz.

 
- "Müslüman bir hamile kadını öldürmekten çekinmeyin" diyor. Bu alçaklık nasıl izah edilebilir. 
 
- İsrail'e tek söz söylemeyenler bizi eleştirip konuyu kapatacağını sanıyorlar. 
 
- Biz Hitler zulmüne karşıyız. Biz anti-semtizme karşıyız. Ama biz Hitler'in izinden giden, İslam devletlerine zulmeden İsrail'e de karşıyız. 
 
- Anti semitizme karşı olduğumuz gibi İslamofobiye de karşıyız
 
- CHP susuyor MHP susuyor biz susmayacağız. İsrail'e ciddi hiçbir şey söylemiyorlar. Özür dileyip bizi eleştiriyorlar.
 
PENSİLVANYA'DAKİ ZAT BAŞSAĞLIĞI DİLMEİŞ, SEVSİNLER...
 
- Dün Pensilvanya'daki zat sözümona itikadan çıkmış Filistin'e başsağlığı diliyor. Taziye yayınlıyor. Sevsinler. İsrail'e bir tepki var mı? İsrail'e bi söz var mı? Yok.
 
- Filistinli, Gazzeli, Iraklı kardeşlerimize çok dua edeceğiz. 
 
-12 yıl boyunca Hatay'ı büyütmek hakettiği yere çıkarmak için büyük bir azimle çalıştık. Hatay'ın benim gönlümde farklı bir yeri var. Hatay'a tarihinin en büyük hizmetlerini götürdük 12 yılda 11 katrilyon yatırım yaptık.  Hatay Organize Sanayi'ye Zeytincilik sanayi bölgesi kuruyoruz. Zeytincilik Enstitüsü kuruyoruz. Hatay'ı önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlarla çok daha parlak daha iyi bir noktalara getiriyoruz. 
 
-Milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı başbakan ve kabine el ele vereceğiz. Türkiye'yi Allah'ın izniyle uçuracağız.  Bu sevda o makamda da devam edecek. Dev projeleri tek tek hayata geçireceğiz. 10 Ağustos herhangi bir tarih değil. Millet kendi başkanını seçiyor. 
 
-Siz makus talihi değiştireceksiniz. Allah bize yeter, millet bize yeter. Gönülleri fethedeceğiz. Sizler yola çıktığımızdan bu güne bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. İnanıyorum ki yine yalnız bırakmayacaksınız.
 
-CHP Genel Müdürü'nün SSK Genel Müdürü iken neler yaptığını, meydanlara çıktığında halkı nasıl kandırdığını da anlayacaksınız. 
 
SALI GÜNKÜ GRUP KONUŞMAMI İZLEMENİZİ ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM
 
- Ben CHP'nin genel müdürü gibi 'tıpış tıpış sandıklara gidin' demiyorum. O kibirli üslup bize yakışmaz. Hataylı kardeşlerimden rica ediyorum. Salı günü 11.30'da grup konuşmam var özellikle izlemenizi sizden rica ediyorum. Çünkü orada bazı görüntüleri izleyeceksiniz. Bu CHP genel müdürünün SSK'da müdür olduğu zaman neler yaptığını göreceksiniz. Bu adamın meydanlara çıkıp halkımızı nasıl aldattığını göreceksiniz. 
 

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim