• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Başbakan: "O bayrağı indireni ordan indireceksin"

Başbakan: "O bayrağı indireni ordan indireceksin"
Başbakan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan partisinin grup konuşmasında önce askere sonra PKK'ya kızdı.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu yılın ilk çeyreğinde ekonomi yüzde 4,3 oranında büyüme kaydetti. Bir çok ülke ekonomisinin daraldığı ortamda Türkiye ilk çeyreğe ait bu büyüme oranıyla bir kez daha farklı bir konumda olduğunu dünyaya gösterdi.

"HÜKÜMETİMİZİN HİÇBİR TAVİZ VERMEYECEĞİ ANLAŞILDI"

Türkiye'nin milli geliri 2002 yılında 230 milyar dolardı, yıllık ortalama yüzde 5 ile 2013 yıl sonunda 820 milyar dolara çıkardık. 11 yılda ekonomi 3 buçuk kat büyüdü. Türk lirası bazında 2013 sounnda milli gelir 1 trilyon 562 milyar liraya ulaşmıştı. 12 aylık milli gelirimiz 1 trilyon 614 milyar liraya ulaştı. Türk lirası bazında yeni bir rekor. Burada bir kaç hususu vurgulamak istiyorum. Bugün açıklanan büyüme 2014 Ocak Şubat ve Mart aylarına ait. Ekonomi üzerinde 17 Aralık darbe girişimlerinin olumsuz etkisi var. Aynı zamanda bir seçim sürecini yaşıyoruz. Buna rağmen girişimcilerimiz, esnaf çiftçi işçiler morallerini bozmadı istikrara inandı Türkiye'yi büyütmeye devam etti. Seçimlerin Mali disiplini etkilemeyeceğini gördüler. 3 Kasım'ın ardından altı seçimde Mali disipline azami hassasiyet gösterdik. 3 Kasım'ın ardından yedinci seçimde de 30 Mart'ta hükümetimizin hiçbir taviz vermeyeceği anlaşıldı. Güven ve istikrar güçlü bir şekilde devam etti.

Darbede başarısız olunca bu belgeleri imha etmek istediler. Tüm bu belgeler şimdi ortaya çıkarıldı. Emniyetin bilgisayarlarından bu belgeler kurtarıldı. Bu belgeleri hazırlayanların darbeyi teyit eden ifadeleri alındı. Hiç kimsenin Türkiye'nin istikbaline istiklaline özellikle Türk ekonomisine tuzak kurma hakkı ve haddi yoktur.

"AZİZ MİLLETİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ"

Bu darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün bu büyüme rakamlarını göremeyecek. Sevinç yaşamayacaktık. Hükümeti devrilmiş koalisyona mahkum edilmiş bir ülkede belki de bugün derin bir kriz ve kaosu yaşayacaktık. Allaha hamdolsun bu tuzağı bozduk. 12 yıl boyunca olduğu gibi tarihi rekorları konuşuyoruz. Mayısta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre rekor düzeyde artış kaydetti.

Borsa İstanbul geçen yıl 93.000'in üstüne çıkmış yaşanan olayın ardından 60 binlere düşmüştü. Şimdi 81 binin üstüne çıktı. İnşallah istikrarı muhafaza ederek Türkiye'nin büyümesini sürdüreceğiz. Bugün açıklanan büyüme oranlarının ülkemiz için ekonomi için hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bu büyümede 77 milyonun emeği var. Aziz milletimizi tebrik ediyorum.

"CANIMIZI ORTAYA KOYDUK"

Sanayici girişimci yatırımcı ihracatçı esnaf memur çiftçi işçi kardeşlerim başta olmak üzere bu büyüme oranlarına emeğiyle aklıyla cesaretiyle katkı sunan herkesi kutluyor her birine ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Biz yaklaşan tehlikeyi hissettiğimiz için canımızı ortaya koyduk. Haftalarca Türkiye'ye gezi olaylarının sebebi ağaçtır diye propaganda yaptılar. Gezi'nin sebebi hiçbir zaman ağaç olmadı. Park olmadı, çevre olmadı. Orada başka hesaplar görülmek istendi. Hatta içlerinden biri hala anlamıyor musunuz bu işin sebebi ne ağaçtır ne çevredir diyordu. Türkiye'de kaos oluşturmak ve eski günlerine döndürmek kaygısı vardı. Aynısını 17 ve 25 Aralıkta yaptılar. Bunun yolsuzluk operasyonu olduğu algısı yaratıldı. Bunların yolsuzlukla alakası yoktu. Amaç hükümeti yıpratmak hatta hükümeti devirmek seçilmiş hükümeti mahkemelerde yargılamak ve mahkum etmekti. Türkiye çok ciddi tehlike atlattı. Çok büyük bir badireyi aştı. Hiç mübalağa etmeden söylüyorum Türkiye uçurumun kenarından döndü. Gezi ve 25 Aralık'ın arkasındaki niyeti görmemiş olsaydık şu anda 77 milyon bugünkünden çok farklı Türkiye'de yaşıyor olacaktık. Bu alçakça saldırılar karşısında öfkeli olmayacağız da ne yapacağız? Dimdik durmayacak sert onurlu omurgalı bir duruş sergilemeyeceğiz de ne zaman yapacağız? Merhum Menderes son derece nazik ince bir insandı. Millete yaptığı hizmetler karşılığnda birilerinin kendisini tutuklayacağına sonra da idam edeceğine hiç inanmamıştı. Canını verdi ama bize de ibretlik bir ders bıraktı. Sanmayınca bu vandallar karşısında yumuşak olursanız geri adım atarlar. Müsamahakar olursanız vazgeçerler sanmayın.

"O BAYRAĞI İNDİRENİ İNDİRİP GEREĞİNİ YAPACAKSIN"

Çıkacak birisi garnizonun duvarların ıaşacak Türk bayrağını indirecek oradaki görevliler seyredecek. Neymiş çözüm sürecini sekteye uğratmayalım. Ne demek ya. Ne demek çözüm süreci. O garnizonun içine girip de bayrağı indireni orada her halükarda indirip gereğini yapacaksın. Yapmıyorsan sorumlusun. Heralde ben Ankara'dan gelip de o bayrağı indireni ben indirmeyeceğim. Oradaki görevli indirecek. Çözüm süreci falan böyle bir şey olmaz. Askerin bahanesi olamaz. Polisin bahanesi olamaz. Gereği neyse bunu yapacak. Ben buradan güneydoğuya sesleniyorum. Yollar kesiliyor. Ne olacak? Çözüm süreci sekteye uğramasın. Arkadaşlar böyle bir mantık olmaz. Gelip yol kesen bu eşkıyalara bu teröristlere jandarması da polisi de haddini bildirecek ne olursa olsun. Bir devletin görevi yol emniyetini sağlamaktır. Can emniyetini sağlamaktır. Mal iemniyetini sağlamaktır. Eğer sen yapamıyorsan onlara da biz gerek teftiş yapılması gereken uygulamayı yaparız.

"ÖLMEYE GÖNDERİLMİŞ PİYONDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Bir defa bunları gözden geçireceğiz. Şu anda ilgili kurumlarımız gerekli adımları atıyor. Bazıları görevden alındı. Gözaltına alınanlar var vesaire. Süreç devam ediyor. Bir kere şunu söylemek zorundayım Türkiye Cumhuriyeti Bayrağına saldırıyı yapan hain alçaklar onları oraya gönderen efendileri tarafından ölmeye gönderilmiş bir piyondan başka bir şey değildir.

O HAİN VURULSAYDI...

O hain vurulmadı vurulsaydı Doğu ve Güneydoğu karışacaktı. Vurulmadı batı karıştı.
MHP yeniden şehit cenazeleri gelsin diyor. CHP iktidara gelsin diye her türlü kaosu istiyor. Genel müdür çıkmış diyor ki 17 maddelik çözüm önerimiz var. İlk maddeyi söylüyor ikincisi yok. Paralel medya ve diğer medya çatışmaların başlaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunların yayın organlarına bakın ne yapmak istediklerini göreceksiniz.
Bunlar için kan akmış umurularında değil. Bu ülke 30 yıldır sadece terörle değil terörün bataklığındaki bu zihniyetle de mücadele ediyor.

HİÇBİR ZAMAN ÇÖZÜMÜN YANINDA OLMADILAR

Bunlar için en iyi kürt ölü kürt'tür. Bunlar için en iyi alevi ölü alevi'dir. Bunlar hiçbir zaman çözümün yanında olmadılar. Cenaze olduğunda akbabalar gibi üşüşmeyi hiç bırakmadılar.
Bıçak sırtında yürüdüğümüz bu zamanlarda istismara düşmeyeceğiz. Terör örgütünün yaptığı alçak saldırılarla kürt kardeşlerimin alakası yok.
Bizim en hassas değelerimiz üzerinden alçakça saldırılar yapmak isteyecekler. Aldanmadık bundan sonra da aldanmyacağız.
Bu ülke bu devlet hiçbir zaman olmadığı kadar güçlüdür. O piyonu oraya gönderenlere en ağır cevabı vereceğiz.
Biz büyük devlet refleksiyle hareket edeceğiz. Büyük devlet politikalarından vazgeçmez. O alçaklara gerekli dersi vereceğiz ve çözüm sürecine devam edeceğiz.
Doğu ve Güneydoğu hasret kaldığı barışa kavuştu. Tarım ve hayvancılık yapılıyor. Derin tahribat tamir ediliyor. Tam da demokrasi filiz açmışken en başta HDP buna karşı çıkıyor.
Diyarbakır'daki annelerin duruşu bunları rahatsız etmiştir. Okmeydanı'ndaki teyze yüzü maskeli teröristlere gerekli dersi verdi.

Bunlar annelerin itirazına şaşırdılar. Önceden bunlar annelerin kucaklarından çocuklarını aldılar.
Güvenlik güçlerinin sert müdahale yapmasını ve burdan olaylar çıakrtmak istiyorlar. Sabrımızın da bir sınırı da vardır. Çocukları öne sürüp şımarıkça işler yapanların gözyaşlarına bakmayız.
Bunlar o kadar seviyesiz ki ya çocukların ya kadınların arkasına saklanırlar.

77 milyonu tedirgin etmek isteyenlere izin vermeyiz. HDP bölgenin CHP'si olmaya çalışıyor. HDP bu faşist tavra devam edecekse onları da aradan çıkartırız.

HDP eğer bir siyasi parti olamayacaksa biz de gider kürt kardeşlerimizle bu işi çözeriz.
Bunların baskıcı tavrına benim kürt kardeşim prim vermesin.

"MİLLETİMİN HİÇBİR FERDİ TAHRİKLERE GELMESİN"

Bayrağımız vatanımız birliğimiz kardeşliğimiz üzerinden her türlü alçakça saldırıyı yapacaklar. Bizi o bataklığa çekmek isteyecekler. Buna aldanmadık bundan sonra da aldanmayacağız. Milletimin hiçbir ferdi bu tahriklere gelmesin. Şundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu millet de devlet de hiç olmadığı kadar güçlü dirayetli ve özgüven içindedir. Bayrağımıza el uzatan haine de onu oraya gönderen silahlı efendilerine de bu devlet gereken cevabı en sert şekilde verir.

3. HAVALİMANI

İstanbul'da yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havaimanını inşaa ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine imza atıyoruz. Orada bir şehir inşaa ediyoruz. Havalimanı kendi enerjisini üreten, yeşil bir havalimanı yapıyoruz. Havalimanı tamamlandığında çok önemli bir merkez olacak. Türkiye ekonomisi büyüyecek. 25 yıl bunun işletmesini yapacak bize kira ödeyecek ve sonra devredecek.
İş bilenin kılıç kuşananındır. Biz oraya bir havalimanı değil bir zafer anıtı ilan ediyoruz.
Bu zafer anıtı Türkiye'nin istediğinde neleri başarabileceğini gösterdi. Türkiye'nin dünyadaki iddiasını gösteriyor. Bu projeye boşuna karşı çıkmadılar. Bu işadamlarını da örgütün içine soktular. Tüm bu yalanların ardında bu zafer anıtı yatıyor.

Türkiye düşmanları bu yüzden bunu istemiyorlardı. İçerideki maşalarını kullanarak bunu yapmaya çalıştılar. Cumartesi günü muhteşem bir temel atma töreni ile bunu gerçekleştirdik.

İNSANSIZ HAVA ARACI ATAK

2004 yılında İtalyanlarla yaptığım görüşmeler neticesinde 7 Eylül 2007'de çok önemli bir projeye başladık. ATAK adlı taaruz ve keşif helikopter için çalışmalara başladık. Ortaya öyle bir tasarım çıkardık ki yakında Türkiye'nin en büyük ihracı olacak.

ATAK helikopterlerinin üçünün teslim törenini bugün yapıyoruz. Ardından 6 tane daha gelecek. Ardından 50 tane daha gelecek. Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Bu projeler büyük Türkiye'yi anlatan en önemli kanıtlardır. Bugün yaptığımız büyük projelerimizi tüm alçakça saldırılara rağmen yapıyoruz.
Gezi 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri milletin iradesi karşısında erimiştir. Büyük milletimin vakar içinde olmasını istiyorum. Üç beş sokak olayının, üç beş şımarığın bu ülkeye zarar vermesine izin vermeyeceğiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim