• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başbakan 'Kutlu Doğum' etkinliğinde konuştu

Başbakan 'Kutlu Doğum' etkinliğinde konuştu
Başbakan Erdoğan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği 'Kutlu Doğum'' etkinliğinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği "Kutlu Doğum'' etkinliğinde konuştu.

Erdoğan İmam Hatipli gençlerden cemaatin tabanına şefkat ve merhametle yaklaşmalarını ve onlara beddua değil dua etmelerini öğütledi. Erdoğan, "Gençler benim sizden bir ricam var. Tüm insanlığa olduğu gibi mümin kardeşlerinizden lütfen şefkatinizi esirgemeyin. Birbirinizi Allah için seviniz. Mal için akrabalık için değil. Sadece Allah için seviniz. Aldatılmış kandırılmış malına kazancına hatta aldığı her nefese ipotek konulmuş saf temiz ihlaslı kardeşlerimize sahip çıkmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. 

Birilerinin yaptığı gibi beddua değil, onlar için gece gündüz dualar etmenizi sizlerden rica ediyorum. Onların da gerçeği görmesi için nasıl aldatıldıklarını ihanet kumpası içinde nasıl istismar edildiklerini idrak etmeleri için onlara şefkatle yaklaşmanızı rica ediyorum."

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

Eğer şahsıma 12 yıldır başbakanlığımda en mutlu eden şey nedir diye sorsalar, bunu söyle bakalım derseler, İmam hatip okullarına yeniden can suyu vermek şerefi yetecektir.

Bir tek gencin Kuran ışığında yetişmesini temin edebildiysek, o eser ebediyete kadar bizimle gelecek. Önemli olan baki eserler bırakabilmektir. İnşallah kıyamete kadar kapanmayacak amel defterleriyle kucaklaşmak bizim gayemizdir. Peygamberimiz veda hutbesinde 2 emanet bıraktığını duyurmuştu. "Ey müminler iki emanet bırakıyorum. " Allah'ın kitabı Kuran ve peygamber efendimizin sünnetidir. Dikkat edin birileri değil'

Sevgili peygamberimiz veda hutbesinde ümmetine ve insanlığa iki emanet bıraktığını buyurmuştur. O emanetler Allah'ın kitabı ve Peygamberimizin sünnetidir. 

Ona bir haber getirildiğinde Hazreti Ebubekir müşriklere çok net cevap vermişti. "Eğer o söylediyse doğrudur" diyordu. O Hazreti Muhammed Mustafa (sav) idi. Asla ona ait olan bir sıfatı kimse birilerine layık göremez. 


Onun için Peygamberimiz biliyorsunuz hatadan beridir. Günahsızdır. Çünkü o sürekli olarak vahiyle güçlendiriliyordu. Sonra veda hutbesinde Peygamberimiz, "Müminler sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz, Müslüman müslümanın kardeşidir. Böylece bütün Müslümanlar kardeştir. Bir Müslümana kardeşinin kanı da malı da helal olmaz"

Evet Peygamberimiz veda hutbesini bitirirken bize bu tavsiyeleri ilettikten sonra şehadet parmağını kaldırmış ve "Şahid ol Ya Rab" diye üç kez seslenmiştir. 

Hazreti Nebi'den bize miras kalan emanetler Kuran ve sünnettir. Diğer emanet ise "Müslümanlar kardeştir" emridir. Kardeşler birbirini incitmez birbirinin hukukuna tecavüz etmez, kem gözle bakmaz, horlamazlar. Kardeşler birbirine Kürt, Türk, Arap Çerkez, Roman diyerek aralarına duvar örmezler. 

Kardeşler birbirlerini unutmaz acısına sevincine sırtlarını dönmezler. Gençler Filistin senin kardeşindir. Suriye senin kardeşindir. Esma'nın şahsında Mısır senin kardeşindir. Somali, Irak, Afganistan, Myanmar, Bangladeş, Patani senin kardeşindir. Öz be öz kardeşindir. Kardeşinin meselesine sırtını dönen Arafat'ta veda hutbesinin sonunda Peygamberin şahitlik yeminine de sırtını dönmüştür. 

Müslümanlar kardeşlerini sırtlarından hançerlemezler. Müslümanlar kardeşlerini gidip de batı ülkelerine şikayet etmezler. 

Müminler kardeşlerinin kuyusunu kazmazlar. La İlahe İlallah diyenler inanmayanlarla kirli ittifaklar yapıp kendi ülkelerine ihanet etmezler, edemezler. 

Filistin'e Mavi Marmara gemisine sırtını dönüp mümin kardeşinden esirgediği muhabbeti diğerlerine cömertçe verenler Arafat'taki vaatlerine ihanet edenlerdir. Başörtüsüne sırtını dönüp imamhatip davasına bağımsız Türkiye davasına bigane kalanlar Arafat'ta verilen söze muhalefet etmişlerdir. 

Müslümanların seslerini gizlice dinleyen mahremlerine girenler evlerini gizlice gözetleyenler sonra bunları tehdit ve şantaj olarak kullananlar bırakınız ayet ve hadisleri insana ait ne kadar değer varsa hepsine saygısızlık etmiştir. 

İslam ve insanlık tarihi de bizim millet olarak kendi tarihimiz de nice ihanetler görmüştür. Ama emin olunuz hiçbir ihanet o ihanetin sahibinin o hainlerin yanına kar kalmamıştır. 

Gençler bir Müseylemetül Kezzab çıkmış... Peygamberlik iddiasında bulunmuş. Ama yalancılığının cezasını ağır ödemiş. Hazreti Hüseyini kerbelada katledenler tarihe kötülüğün ismi olarak kazınmıştır. Alamut kalesinde Müslümanlara korku salacaklarını zanneden zalimler başka zalimlerce yokedilmiş tedhişin terörün suikastin ismi olarak tarihe nahoş şekilde yazılmışlardır. 

Kim ki Hazreti Kuran ve Nebi'yi kendi ve zümresinin hırsları için alet ettiyse inanın tarih boyunca Hazreti Kuran ve Nebi'nin nurunda yok olup gitmiştir. işte onun için asla endişeli olmayınız. Asla hüzünlenmeyin, Mahzun ve kederli olmayın, Din Allah'ındır. Kur'anı Kerim Allah'ın muhafazası altındadır. Hazreti Nebi insanlığın şeref abidesi olarak asla ulaşılamayacak istismar edilemeyecek bir makamdadır. 

Allah'ın dini kitabı ve Rasulüne kastedenler, kendi hırsları için istismara yeltenenler kaybetmeye mahkumdur ve bugün de kaybetmiştir. Ancak benim sizden bir ricam var. Gençler benim sizden bir ricam var. Tüm insanlığa olduğu gibi mümin kardeşlerinizden lütfen şefkatinizi esirgemeyin. Birbirinizi Allah için seviniz. Mal için akrabalık için değil. Sadece Allah için seviniz. Aldatılmış kandırılmış malına kazancına hatta aldığı her nefese ipotek konulmuş saf temiz ihlaslı kardeşlerimize sahip çıkmanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. 

Birilerinin yaptığı gibi beddua değil, onlar için gece gündüz dualar etmenizi sizlerden rica ediyorum. Onların da gerçeği görmesi için nasıl aldatıldıklarını ihanet kumpası içinde nasıl istismar edildiklerini idrak etmeleri için onlara şefkatle yaklaşmanızı rica ediyorum. 

"Muhakkakki insan ziyandadır." diyor Asr suresinde. Biz hakkı ve sabrı tavsiye edeceğiz. İki emaneti hatırlatacağız. Kula kulluğu değil Allah'a kulluğu hatırlatacak onları bedduaya değil duaya, tecessüse değil itimata, husumete değil muhabbete davet edeceğiz. 

Biz kardeş sandıklarımızın hançeriyle musibete düçar olduk. Ama ondan inşallah bir nasihat çıkar. Anadoludaki trakyadaki ihlaslı kardeşlerimizin de yaşadıkları musibeti görüp oradan nasihat çıkaracaklarını umuyorum. 


Burada bu güzel ve anlamlı buluşmada şu noktanın altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum. Yüz yıllar boyunca millet olarak medeniyet olarak horlanmayı tahkiri ve tehdidi hücrelerimize kadar yaşadık. Bize tarihimizi unutturmak istediler. Medeniyetimizi unutturmak istediler. Kitaplarımızı harflerimizi kelimelerimizi unutturmak istediler. Öyle zamanlar oldu ki geldiler topraklarımızı işgal ettiler. Bağımsızlığımızı unutturmak istediler. Ezanımızdan kuranımızdan rehberimiz Hazreti Peygamberimizden inandığımız gibi yaşamaktan koparmak istediler. 

Çok büyük taarruzlara hedef olduk. Büyük acılar yaşadık büyük fedakarlıklarda bulunduk. Topraklarımızın her karışı kanla sulandı. Yapılan tüm saldırılara rağmen, acılara badirelere rağmen Allah'a hamdolsun işte biz bugün buradayız ve dim dik ayaktayız. 

Millet olarak 77 milyon başımız dik alnımız açık şekilde istikbal yolculuğunda iddiamızı en güçlü şekilde muhafaza ediyoruz. Bütün saldırılara rağmen tarihimizle medeniyetimizle harflerimiz kitaplarımız okullarımız milli ve manevi değerlerimizle yeniden ve yeniden kucaklaşıyoruz. 

Bu aziz dava milletin dualarıyla bugüne erişmiştir. Bizim milletimiz hiçbir zaman dualardan yüz çevirmedi. Şunu unutmayınız "İnanıyorsanız muhakkak üstünsünüz." Bunu asla aklınızdan çıkarmayacaksınız. Sizler boynunuzu bükmeyeceksiniz. Kendiniz hiçbir zaman ikinci üçüncü sınıf hissetmeyeceksiniz. 

Sizler bu aziz bayrağın sahiplerisiniz

Artık sizlere evlatlarım diyebilirim. Siz bu topraklara dışardan gelmediniz ki kendinizi misafir hissedesiniz. Siz bu topraklarda sığıntı değilsiniz ki. Siz artık parya değilsiniz, garip değilsiniz... Sesi çok çıkanın parası bol olanın medyaya yön verenin sokaklarda terör estirenin cam çerçeve kıranın yani şımarıkların kaba kuvvet sahiplerinin haklı olduğu bir Türkiye artık acı bir hatıraya dönüşmüştür. 

Bu ülkenin sahibi sevgili gençler belli zümreler güç odakları çeteler değil. 77 milyonun tamamıdır. 77 milyonun tamamıdır. Her birinizin bu şuurla hareket etmesini temenni ediyorum. Mukaddes millet ve medeniyet davasında inançla azimle bu millet benim milletim bu bayrak benim bayrağım diyerek özgüvenli hareket etmenizi arzuluyorum. Onun için Rabia dedik ya... Rabia... 

Burada ne var tek millet var, tek bayrak var, tek vatan var, tek devlet var... 

Kutlu Doğum etkinliğindeki sözlerine devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "İstikbale yön verecek olan başkaları değil sizlersiniz.Üstad Necip Fazıl'ın ifadesiyle ihtiyaç olduğunda Marmara'nın suyunu kova kova Haymana çölüne taşıyacak azim ve irade sahipleri sizlersiniz. Ebediyet kaygısını besleyecek heyecanın mukaddes hamalları sizlersiniz. Hazreti Nebinin emaneti kuran ve sünnete kardeşliğe millet ve vatan mefkuresine sahip çıkacak onu büyütecek ve geleceğe taşıyacak olan da sizlersiniz. Unutmayın ki sizler veda hutbesinde Hazreti Peygambere şahitlik ettiniz ve orada ahdinizi verdiniz. O şehadete muhalefet etmeyeceğinize gönülden inanıyorum. Allah bizi sıratı müstakimden ayırmasın diyorum. Artık katsayı yok... Sizlerden üniversitelere en güçlü şekilde girmenizi istiyorum. Biran önce hayata katılmanızı istiyorum. Buna varız değil mi? Sizleri her zaman önde görmek istiyorum." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim