• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Başbakan ile vatandaş arasında ilginç sohbet

Başbakan ile vatandaş arasında ilginç sohbet
Başbakan Erdoğan'dan sürpriz görüşme. Başbakan hayatını kaybeden madencilerin aileleriyle İzmir Kınık'ta bir araya geldi. Erdoğan'ın çıkıştaki vatandaşlarla sohbeti, ilginç diyaloglar yaşanmasına neden oldu.

Başbakan Erdoğan, Kınık’ta Cumhuriyet Maydanı’nda bulunan öğretmenevinde Soma Kömür madeni faciasında hayatını kaybeden 51 Kınıklı maden işçisinin yakını ile toplantı yaptı. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada devlet olarak ailelerin yanında oldukları mesajını verdi. Ailelerin barınma sorunundan yakındığı, Başbakan Erdoğan’ın da bunun üzerine "Buraya da ev yaparız" dediği öğrenildi. Madenci yakınlarına pide, ayran, kuru pasta ve su ikram edildi.

İLİK NAKLİ OLACAK İSMET DE GELDİ

Akdeniz anemisi tedavisi için önümüzdeki günlerde ilik nakli olmaya hazırlanan İsmet Salgın’ın annesi Aynur Salgın da, Başbakan’la görüştü, sağlık sorunun çözümü için destek istedi. Salgın da bisikletiyle geldiği öğretmenevinde önce içeriye giremedi. Uzun uğraşlar sonunda İsmet de toplantıya katıldı. Toplantıya geç kalan bir madenci eşi de içeri alınmayınca gözyaşı döktü. Bu kadın da bir süre sonra içeri girdi.

Öğretmenevi çevresinde çevik kuvvet demir bariyerlerle çember oluşturdu. Bariyerlerin etrafında yüzlerce Kınıklı meraklı gözlerle olan biteni izledi. Öğretmenevinin çevresine bakan evlerin çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Toplantıya sadece Ak Parti İzmir miletvekilleri ve belediye başkanları alınırken, parti yöneticileri bahçede bekledi.

YÜRÜYEREK GİTTİ

Başbakan Erdoğan, toplantının yapıldığı Öğretmenevi'nden Kınık Belediyesi'ne kadar yaklaşık 300 metre mesafeyi yanında Emine Erdoğan olduğu halde yürüyerek gitti. Bariyerler ve çevik kuvvet kordonu yüzünden kendisine ulaşamayan vatandaşların yanına da giden Başbakan Erdoğan kendisine iletilen sorunları dinledi. Bu sırada zaman zaman duygusal, zaman zaman da gülümseten diyaloglar yaşandı. "Başbakanım seni çok seviyoruz" diyen bir Kınıklı'nın yanına giden Başbakan Erdoğan, "Madem seviyorsun bu ne? Niye sigara içiyorsun?" diyerek vatandaşın gömlek cebindeki sigara paketine el koydu.

1000 LİRAYA ÇALIŞILMAZ DİYEN İŞÇİYE: YENİ YASA ÇIKARIYORUZ BU AY

Bir işçi de taşeron sisteminden şikayet etti, "Başbakan'ım çalışanlar da çok önemli. 1000 liraya çalışılmaz Başbakanım. Bin lira ile ben dört tane çocuğu nasıl geçindireyim? Buna da bir önlem alın" diye seslendi. Başbakan Erdoğan da "Bunlarla ilgili de yeni yasa çıkarıyoruz bu ay" diye yanıt verdi. Bir işçi de Başbakan Erdoğan'a facia yaşanan ocakta altı saat mahsur kaldığını, arkadaşları tarafından kurtarıldığını anlattı. Bir başka vatadandaş ise Başbakan Erdoğan'a "İçimizdeki taşeronları kaldırın Başbakanım. Tamam tek taşeronumuz olur, madenimizde bizim Soma Kömürleri'nde 20-25 tane şahsa ait taşeronlarımız var' diye taşeron sisteminden dert yandı. Bir kişinin de Başbakan Erdoğan'a "Köle düzeni istemiyoruz Başbakanım' dediği duyuldu.

OSMANLI DEVLETİNİN SON PADİŞAHI

Başbakan Erdoğan yürüyüşüne devam ederken, vatandaşların da alkışladı görüldü. Bir vatandaş Başbakan Erdoğan'a "Osmanlı Devleti'nin son padişahı" diye seslendi. Başbakan Erdoğan yol boyunca sık sık durarak, kendisine ulaşmaya çalışanları dinledi, onlara bilgi verdi. Erdoğan, birçok vatandaşla el sıkıştı. Bir vatandaş ise Başbakan Erdoğan'a "Başbakanın sizin o mübarek elinizi sıkabilir miyim?" dedi.

TOPLANTIYA KATILAN ACILI EŞLER KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kınık’ta toplantı yaptığı maden işçilerinin yakınları, toplantının ardından DHA’ya açıklama yaptı. Akdeniz anemisi olan oğlu İsmet Salgın’ın uygun ilik bulunduğu haberini eşi İbrahim Salgın’ı toprağa verdiği gün alan Aynur Salgın, Başbakan Erdoğan’dan ev istedi. Tuvalet ve banyosu dışarıda, iki göz odalı rutubetli evde 3 çocuğu ile yaşayan Salgın, şunları söyledi: "Başbakan toplantıda yaşanılan olayın ’kaza’ olduğunu söyledi ben de dedim ki ’bu nasıl kaza Başbakanım? Bir kişi değil iki kişi değil 301 kişi. Ben üç çocukla ortada kaldım’ dedim. Başbakan’dan ev istedim. ’Çocuğum iki hafta sonra ameliyat olacak. Rutubetli evde yaşayamaz’ dedim. Başbakan evlerin 2015 yılında teslim edileceğini söyledi. Ben de ’o zamana kadar nasıl bekleriz. Zamanım yok’ dedim. Kınık Belediye Başkanını bana hemen ev bulunması için görevlendirdi. ’Aileyi hemen taşıyalım’ dedi. Belediye Başkanı da ’Evi çok kötü’ dedi. Hasta çocuk orada durmamalı. Sağlığını etkiliyor’ dedi. Bana göre Başbakan masal anlattı. İnandırıcı gelmedi. Ev sözü veriyor, ama ’iki yıl sonra bitecek’ diyor. Bizim hemen eve ihtiyacımız var."

KREDİ KARTI BORÇLARI GELDİ

Aynur Salgın, eşinin maaşının bağlanmadığını, bugün farklı bankalardan toplam 9 bin 800 liralık kredi kartı ödeme emrinin geldiğini belirterek, "Başbakan ’aylıklar verilecek’ dedi ben alamadım dondurmuşlar maaşı çekemiyoruz. Ölüm raporu çıkacakmış aylık ondan sonra alınacakmış. Gelen yardımlarla geçiniyorum. Başbakan madende 16 saat çalışmanın altı saate düşürüleceğini söyledi" dedi.

HER AİLEYE ÜÇ DAİRE SÖZÜ VERDİ

Madende eşini kaybeden yaşlı babası Mehmet Arslan’a annesi Hatice Arslan’a zihinsel engelli kardeşi Fatih Arslan’a bakmak zorunda olduğu için çalışamayan iki çocuk annesi Aysel Uslu (35) Başbakan’dan ev istedi. Eşinin borçlarının bir kısmını gelen yardımlarla ödediğini anlatan Uslu, şunları söyledi: "Bu eve 250 lira kira veriyorum. Başbakan’dan ev istedim. O da her aileye üç ev sözü verdi. İş isteyenler de oldu. Başbakan onlara da devlet dairesinde iş sözü verdi. Ben açıklamalardan tatmin oldum. Mutlu oldum."

OKUYANA DESTEK SÖZÜ

Aysel Uslu’nun 15 yaşındaki kızı Büşra Uslu, Başbakan’a imam hatip lisesinde okuduğunu ve babasının vasiyeti üzerine polis olmak istediğini söylediğini anlattı. Büşra Uslu, "Başbakan bana ’okuyacaksın arkandayız. Destek vereceğiz’ dedi. Çok mutlu oldum, heyecanlandım" diye konuştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim