• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan Ford Otosan açılış töreninde

Başbakan Ford Otosan açılış töreninde
Erdoğan burada Koç ailesini yatırımlarından dolayı överken, Koç ailesi fertleri de Erdoğan'a sahnede bir hediye verdi.


Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Bu fabrikanın yeni hafif ticari aracının dünyadaki tek üretim merkezi olması önemli. Dünyanın onlarca farklı ülkesinde Türkiye'de üretilen Ford araçlarının kullanılacağını bilmek bizi mutlu ediyor.

asd.jpg

Yerli otomobil markası konusunda bazı itirazlar söyleniyor
Ben daha önce de ifade ettim. Yerli otomobil markası geliştirmemiş konusunda bir teklifim hatta ısrarım var. Artık ta merhum Vehbi Koç'tan gelen bu sürecin geçmişini izledik. Yerli otomobil markası konusunda bazı itirazlar söyleniyor. Ama artık bunları birer birer ortadan kaldırmak suretiyle bu işin altyapısını kuruyoruz. 
Teknolojiyi tasarlayan konumuna çıkarmak istiyoruz
Türkiye'nin teknolojiyi sadece kullanan değil tasarlayan konumuna çıkmak istiyoruz. Türk zekasına inanıyoruz. Mühendislerimize inanıyoruz. Bu işi başarma noktasında dünya ile yapacağımız işbirliği ile netice alabileceğimize inanıyoruz. Özel sektörün Ar-Ge faaliyetlerini destekliyoruz. TSE tarafından Bursa'da bir otomotiv test merkezi kuruluyor. İki yıl içinde faaliyete geçecek merkezle bu alanda faaliyet gösteren firmalara önemli bir kolaylık sağlayacağız. 

s-003.jpg

Büyük yatırımlara vergide kolaylık
Büyük yatırımlara vergide kolaylık yapacağız. Müjdesini yakında vereceğiz. Yatırıma sağladığımız teşvikler genişleyerek sürüyor. Türkiye yarım asırdır kendi otomobil markası için hayal kuruyor. Bugün bu hayale çok yakınız. 12 yılda ülkemiz her alanda 3 kat büyüdü. Ufku tüm dünyayı içine alacak şekilde genişledi. Nereye giderseniz gidin orada Türkiye'den bir iz ve işaret bulursunuz. Türkiye olarak her yerde varız ve hakimiz. Sanayi üretimimiz ve ihracatımız da iftihar verici bir yükseliş içinde. Bu güzel gelişmeleri kendi otomobil markamızı oluşturarak taçlandırmak istiyoruz. Sektörden cesur adımlar bekliyoruz. Ford Otosan'ın bu fabrikasında bu yapılıyorsa aynı şey kendimize ait bir marka için de yapılabilir. Ülkemizde geliştirilen her araç bizim için gurur kaynağıdır. Sayın Ford da ben konuşurken tebessüm etti. Demek ki o da inanıyor. 

dvs.jpg

Kriz ülkemizi teğet geçecek demiştim
İnşallah en yakın zamanda sektörden müjdeli haberler bekliyoruz. Dünya küresel ekonomik krizle mücadele ediyor. Kriz ülkemizi teğet geçecek demiştim. Birileri bu sözümle dalga geçtiler. Güven ve istikrar ortamını bozmaya çalıştılar. Ama hamdolsun Türkiye krizin etkisinden en hızlı kurtulan, dengelerini sağlayarak rekor büyümeyi devam ettiren ülke oldu. 
2023 hedefleri yolunda adım adım ilerliyoruz
2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde buna da inanmayanlar oldu. Bugün onca engele tahrike kışkırtmaya rağmen Türkiye 2023 hedefleri yolunda adım adım ilerliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri başta olmak üzere kritik dönemeçleri başarıyla geçerek ülkemizin 2023'e ulaşacağından şüpheniz olmasın. Türkiye'nin önüne taş koymak isteyenler hep kaybetmiştir. Kutlu yürüyüşte yanında olanlar ise hep kazanacaktır. Türkiye güçlendikçe dostlarını da güçlendiren bir ülkedir. Milletimiz kendisine yapılan her hizmetin değerini bilen karşılığını veren alicenap bir millettir. Biz bugüne kadar asla millete rağmen bir iş yapmadık. Tam tersine milletimizle birlikte yola çıktık ve geleceğe yürüyoruz. Özellikle demokrasi ve hukuk devletinin sınırları içinde milletten aldığımız güç ve yetkiyle geleceği inşa ediyoruz. 
İş dünyası işlerin gidişatından memenun değil
Bugün sabah TOBB'un 70. genel kuruluna iştirak ettim. İş dünyası temsilcileriyle buluştum. TOBB'un delegeleri arasında yaptığı bir anketi de orada değerlendirdik. İş dünyası son 1 yıl işlerin gidişinden memnun değil. Önümüzdeki bir yılda ise umutların yüksek olduğunu gördük. Son 1 yıl herkes için iş dünyası için sıkıntılı geçti. Gezi olayları ve 17 Aralık darbe girişimiyle istikrar ciddi şekilde tehdit edildi. 

dss.jpg

30 Mart tüm bu saldırılara cevaptır
30 Mart tüm bu saldırılara gereken cevabı verdi. 30 Mart seçimleri Türkiye'de demokrasiden başka bir yol olmadığını gösterdi. Soma faciası ardından sokakların bir kez daha hareketlendirilmeye çalışıldığını görüyoruz. İçerde ve dışarda Türkiye'nin imajına yönelik ağır saldırıları görüyoruz. Türkiye'nin söz sahibi olmasından rahatsız olanlar bu yürüyüşü durdurmak için kampanyalar yürütüyorlar. Tüm bu saldırılar benim şahsımdan öte bu güzel ülkeme Türkiye'ye yönelik saldırılardır.Bizim artık enerjimizi 2023 hedeflerine yoğunlaştırmamız gerekiyor. Hükümet sandık dışı yollarla yıpratılmak istendiğinde bunun mağduru sadece hükümet değil iş dünyası olacaktır. Ekonomide dengeler yeniden düzeliyor. 
Eleştiri protesto gösteri hakkını da savunacağız
Bizim 4-5 arasında büyüme hızı tahminimiz var. Türkiye'ye yönelik karalama kampanyaları başarısız olunca Türkiye şahlanacak. Eleştiri protesto gösteri hakkını da savunacağız. Tuzak tahrik ve tehditleri de birlikte göğüsleyeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız bu yatırım cesur girişimciliğin yanı sıra demokratik bir Türkiye'nin eseridir. Bu tür eserleri daha çok göreceğimize yürekten inanıyorum.Bugüne kadar yatırımlarıyla ARGE faaliyetleriyle Türkiye'yi büyütme davamıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu çerçevede Ford Otosan Yeniköy fabrikasında görev yapacaklara başarılar diliyorum. Başta Koç ailesine, sayın Ford'a ve tüm yönetim kadrosuna da sevgi ve saygılarımı sunuyorum, hayırlı olsun diyorum. 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim