• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Başbakan Erdoğan'dan sağduyu çağrısı

Başbakan Erdoğan'dan sağduyu çağrısı
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan İzmit'te otoyol törenine katıldı. Başbakan Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma töreninde konuştu.

Siyasi parti liderlerine ve topluma sağduyu çağrısında bulunan Erdoğan "Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Birilerinin gençlerimizi sokaklara molotoflarla döner bıçaklarla salıvermesini doğru bulmuyoruz. Medyanın çatışmayı körükleyecek dili terk etmesini temenni ediyorum" dedi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: 

Onda yalan, takiye, iftira, fitne, fesat var. Biz 12 yıl önce 15 bin km bölünmüş yol yapacağımız dediğimizde buna ihtimal vermeyenler vardı. Niye? Çünkü bizden önceki 79 seneye bakıyorlardı. 79 senede 6 bin km bölünmüş yol yapılmıştı.

Dağları delerek 122 tünel inşa ettik. Bunlar öyle sıradan kişilerin yapacağı iş değil. İş bilenin, kılıç kuşananın.

Biz Fatih’in torunlarıyız. O karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından Marmaray’ı geçirdik.
Yeri geldi karşımıza yargı engelleri, çeteler, siyasete yönelik engeller çıktı. Dik durarak o engelleri aştık.

SİZİ ALLAH İÇİN SEVİYORUZ

Hayırlı niyetlerle çıktığımız yolda karşımıza çıkan şerleri de aşıyor milletimizi hizmetle buluşturuyoruz. Siyasetimiz gerilim, kamplaşma, ayrıştırma siyaseti değil. Sizi Allah için, yaradandan ötürü seviyoruz.
Ne Türk’ü Türk olduğu için Ne Kürt’ü Kürt olduğu için değil beni yaradan allah sizleri de yarattığı için seviyoruz. Biz 77 milyonu kucaklıyoruz.

HER ZAMAN YAŞATMA SİYASETİNİ SAVUNDUK

Biz her zaman yaşatmanın siyasetini savunduk. Faili meçhullere biz son verdik. İşkenceye sıfır tolerans dedik. İnsana insan gibi muamele edilmesini 81 vilayete hakim kıldık. Çözüm süreci için mücadele ederek, bedenimizi ortaya koyarak gençleri yaşatmak için mücadele verdik.

Yeni gerilimlere, yeni ölümlere asla tahammüle demeyiz. Sokakların çatışma alanına dönmesine asla tahammüle demeyiz.

SİYASİ PARTİLERİN GENEL BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Sandıktan ümidini kesenlerin sokaklarda medet aradığını görüyoruz. Bir kez daha herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum. Siyasi partilerin Genel başkanlara sorumluluk çağrısı yapıyoruz. Kışkırtıcı dil ve üsluptan uzak durmalarını istiyorum. Medyanın çatışmayı körükleyici sorumsuz dili terk etmesini diliyorum

AK PARTİ GENÇLİĞİ ÇATIŞMANIN GENÇLİĞİ DEĞİLDİR

Gençlerimizin sokaklara molotofla, döner bıçaklarıyla salıverilmesini doğru bulmuyoruz. Ak Parti gençliğinin elinde kalem, kitap, tablet bilgisayarı görürsünüz. AK Parti’nin gençliği çatışmanın, kavganın gençliği değildir. İş dünyasının huzurunu zedeleyecek bu tür tahriklerden uzak durmasını temenni ediyorum.

MEDYA ÇANAK TUTMAMALI

Yurdışından Türkiye'yi karıştıranlar var. İsimin yüzünü saklayıp montajları ortayı atıp istikrarı yaralamaya çalışanlar var. Bu saldırıları siyasi partiler destek vermemeli, iş dünyası pirim vermemeli, medya çanak tutmamalı.

Kasetle montajla Türkiye'nin esir alınmasına kimse destek vermemelidir. Bu saldırıları yapanlar, iki hafta sonra çok büyük mahcubiyet yaşayacaklar. Milletin kendileri gibi düşünmediğini çok net görecekler. 

ER MEYDANI BURASI… GELİR BURADA SİYASET YAPAR

Birileri siyaset yapmak istiyorsa bu ülkenin dışından değil, er meydanı burası. Gelir burada siyasetini yapar. Ama o yüreği olmayanlar sadece mikser görevi görür. Bunlara gerekli ders hukuk içinde verilecektir. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim