• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Başbakan Erdoğan'dan kaset yorumu

Başbakan Erdoğan'dan kaset yorumu
Başbakan Erdoğan, Bir çok ihaleler yapılıyor. Bir tanesi safdışı bırakılıyor. Şahsıma müracaat ediyorlar. Ben de kendisine dava aç diyorum. Dava neticesinde o ihalenin iptaline karar veriliyor. Bu ülkenin bu devletin 100-200 milyon dolar kazancı oluyor.

Türkiye'de yerel medyanın önemini gayet iyi bilen bir siyasi hareketiz. Mahalli basın Kurtuluş savaşında bütün baskılara rağmen milli mücadeleye yardım etti boyun eğmedi. 1980'lerden itibaren ise ulusal medya kadar yerel medyamızda hem çeşitlendi hem de güçlendi. 2000'li yılların başında Türkiye'de yerel ve bölgesel gazete sayısı 2 bin civarındaydı. 2011'de sayının 2002'ye göre iki kat artarak 4345'e kadar yükseldiğini görüyoruz.

Basın özgürlüğünde önemli adımlar attık. Siyasetin üstünden vesayeti kaldırdığımız gibi medya üzerinden de vesayeti kaldırdık. Bugün medyadaki özgürlük ortamının bundan 12 yıl önce hayali bile kurulamazdı. İngiltere'de bazı gazeteciler telefon dinlemesinden dolayı 50 gazeteci gözaltına alındı. Gazete mahcup duruma düştü. Yayıncı kuruluş tarafından bu gazete kapatıldı. Hiç kimse İngiltere'de gazeteciler tutuklandı gözaltına alındı demedi. Bizim şu anda yaşadıklarımıza bakın İngiltere'de yaşananlara bakın. Şu anda bir çok gazete ve internet sitesi hukuku hiçe sayarak her gün ses kayıtları ya da tapeler yayınlıyor. Ama montaj ama değil aklınıza ne gelirse. Bazıları bunların yayınlanmasına yasal dinlemedir diyerek kılıf uyduruyor. Yayınlanan dinlemeler yasal değildir. Dinlemenin belli kuralları vardır. Bunlar ihlal edilmiştir.Bir başbakanı cumhurbaşkanını dünyanın hiçbir yerinde dinleyemezsiniz. Genelkurmay başkanını dinleyemezsiniz. Savcı devletin mahrem telefon görüşmelerini dinlemiştir. 

Hukuksuzluk sadece dinlemeden ibaret değildir. Gizli dosyadaki dinlemeler servis edilmiştir ayrıca anayasa çiğnenmiştir. Bu dinlemeleri yayınlayanlar da buna CHP genel başkanı da dahil. Anayasa ve yasaları ihlal ediyorlar. 

Kriptolu telefonlar dinlenmiştir. Sesler üzerinde montajlar kurgu ve dublajlar yapılmış ve ortaya hayali senaryo ve piyesler çıkarılmıştır. Çok vahim bir skandal ile karşı karşıyayız. Tarihimizde ve başka ülkelerde örneğine rastlanmayan bir hukuk ihlali ve ihanet ile karşı karşıyayız. Sayısı yüz binleri bulan her kesimden kişi dinlenmiştir. Usullere uyulmadan izin alınmadan dinlenmiştir. Sadece bir kaç dosyadaki dinlemeler ortaya çıkarıldı. İşte bu dosyada Selam örgütü adında hayali bir örgüt oluşturulmuş 3 bine yakın kişi 3 yıl süreyle dinlenmiş. 

Bir başka dosyada 450 MHP'linin telefonları dinlenmiş. Ayrım yapılmaksızın herkes dinlenmiş. Dün akşam Putin'le bir görüşme yaptım. Bunu sadece uluslararası istihbarat örgütleri dinlemek isterler. Ama burada Türkiye'de bir savcı keyfi bir dosya hazırlayıp bu son derece mahrem görüşmeyi dinleyebiliyor. Belki bizim devlet başkanlarıyla yaptığımız görüşmeler de dinlenmiştir. İşte Enerji bakanımız. Bir ülkenin enerji bakanı son derece gizli görüşmeler yapar. Enerji bakanımız Kıbrıs ve tahkim konularına nükleer enerji ve petrol ithalatına kadar önemli konularda görüşme yapıyor. Elektrikte bir centlik artış 400 milyon dolar maliyet demektir. Bu konuşmaların dinlenmesi ekonomimize maliyet yükleyecektir. 

Bir çok ihaleler yapılıyor. Bir tanesi safdışı bırakılıyor. Şahsıma müracaat ediyorlar. Ben de kendisine dava aç diyorum. Dava neticesinde o ihalenin iptaline karar veriliyor. Bu ülkenin bu devletin 100-200 milyon dolar kazancı oluyor. Bu telefon görüşmesini dahi dinleyecek kadar bunlar seviyesiz. Bir hukuk devletinde böyle şeyler yaşanmaz.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim