• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başbakan Erdoğan Soma'da markete sığındı

Başbakan Erdoğan Soma'da  markete sığındı
Soma'da meydana gelen maden kazasını yerinde incelemek için Soma'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan protesto edildi. Soma Maden ocağı yangınında 200'den fazla işçinin hayatını kaybetmesine tepki gösteren halk, Erdoğan'ı istifaya çağırdı.

Soma'daki maden yangını faciası tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Önceki gün saat 15.30 sıralarında meydana gelen kazada 200'den fazla kişi hayatını kaybetti. Başbakan Erdoğan da Arnavutluk programını iptal ederek dün Soma'ya gitti. İlk olarak AFAD tarafından oluşturulan kriz masasını ziyaret eden Eroğan, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra maden ocağının kapısını kadar gelip bir süre incelemelerde bulundu. Buradan ayrılan Başbakan, Soma Belediye Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını cevapladı.
 
Başbakan Erdoğan, belediye çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etmek için kürsüye geldi. Henzü konuşmasına başlayan Erdoğan halkın sert protestosuyla karşılaştı. Bir süre Başbakan'ı yuhalayan vatandaşlar "Başbakan istifa" sloganı attı. Protestoya sinirlendiği gözlenen Erdoğan, kendisi protesto edenler için "Ahlaksızlar" ifadesini kullanarak şöyle devam etti: "Bu tür kendini bilmezlere cevap vermenize gerek yok. Biliyorsunuz kurt puslu havayı sever. Bunlar puslu havayı ararlar. Bizim bugün acılı günümüzdür. Viz bu acılı günümüzü ancak şuanda acıları paylaşarak çözeriz. Dolayısıyla bu tür ahlaksızlara sizler uymayın. 30 Mart bunlara zaten gereken cevabı vermiştir. Hele hele Soma'da bunların konuşacak mecali kalmamıştır."


 

 Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında yaklaşık 100 metre uzaktaki bir gencin protesto sloganları attığı duyuldu. Başbakan'ın korumaları gence müdahale edip gözaltına aldı. Bunu gören başka bir genç de polislere tepki gösterince, belediyeye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki grup da protestolara katıldı. Polisin sert tepkisine bazı vatandaşlar da tepki gösterince, olay büyüdü. Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Başbakan Erdoğan protestocuların bulunduğu yerde durup aracından indi. Ancak bu sırada 'Başbakan istifa' diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine Erdoğan'ın yakın korumalarıyla Özel Harekat polisleri protestoculara ve olayları görüntüleyen gazetecilere müdahale etti, tartakladı. Bu arada "Hırsızlar" diye bağıran bir gence Erdoğan'ın bir koruması sert müdahale etti. Korumalaraı eşliğinde bir süre daha yürüyen Erdoğan, daha sonra aracına binerek uzaklaştı.

page_basbakan-erdogan-somada-protesto-edildi_041794087-1.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim