• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Başbakan Erdoğan Singapur'da

Uzakdoğu'da temaslarına devam eden Başbakan Erdoğan, Japonya'nın ardından Singapur'a geçti. Erdoğan, cumhurbaşkanı ve başbakan ile yaptığı görüşmelerin ardından basının karşısına çıktı.

Başbakan Erdoğan, Uzak Doğu turunun ikinci ayağı olan Singapur'da.

Erdoğan, TSİ 02.30 sıralarında Singapur Başbakanı Lee Hsien Long tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, karşılama törenini hemen ardından önce Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam ile ardından Başbakan Long ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Heyetlerarası görüşme sonrası iki ülke arasındaki anlaşmalara imza atıldı ve iki başbakan basının karşısına çıktı. Kısa süren toplantıda, her iki başbakan da terörle mücadele için yapılan işbirliği mutabakat zaptına değindi.

Erdoğan bunun çok önemşi olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın önündeki en büyük tehike uluslararası terördür" dedi. Ayrıca serbest ticaret anlaşması için müzakerelerinbu yıl içerisinde başlatılmasına dair görüş birliğine varılırken, Türkiye - Singapur arasında direkt uçak seferlerinin sayısının artırılması noktasında da beyanlarda bulunuldu.

Singapur Başbakanı Lee ve eşini Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade edip, Türkiye'ye davet eden Erdoğan'a, mevkidaşı Lee'nin gülerek, "Tabi tabi ne demek" yanıtı salonda gülüşmelere neden oldu.

Lee Hsien Long tarafından verilen öğlen yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, Singapur Meclis Başkanı’nı ziyaret edecek. Erdoğan daha sonra, ziyaretin en renkli görüntülerinin ortaya çıkacağı, dünyaca ünlü Singapur Botanik Parkı’na gidecek. Burada, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın isminin bir çiçeğe verilmesi bekleniyor.

TSİ 12.30 sıralarında dünyanın en büyük ikinci konteynır limanı olan Singapur Limanı’nı ziyaret edecek olan Erdoğan'ın bu ülkedeki son durağı ise, 1903’te vefat eden Türk Başkonsolosu Ahmet Ataullah Efedi’nin mezarı olacak.

Erdoğan daha sonra Uzak Doğu turunun üçüncü ve son ayağı olan Malezya’ya geçecek.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim