• BIST 9548.09
  • Altın 2492.255
  • Dolar 32.5078
  • Euro 34.5792
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Başbakan Erdoğan: Nefret suçları karşısında susacak değiliz

Başbakan Erdoğan: Nefret suçları karşısında susacak değiliz
Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Okmeydanı'nda yaşanan olaya ilişkin, "Şımarıklık karşısında, nefret suçları karşısında susacak değiliz" açıklamasında bulundu.


İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

"KAZA OLMAZ ANLAYIŞI YANLIŞ"

Soma'daki kazaya çok hızlı şekilde müdahale ettik. Şehit madencilerimizden bize emanet kalan aileleri için de adımlar attık. Soruşturmaları titizlikle takip ediyoruz. Kaza olmaz diye anlayışın yanlış olduğunu söylemek zorundayım. Bunu sadece maden ocakları ile ilgili söylemiyorum.Kaza oranını minimize etmek ideal olanıdır. Ama sıfırlamak mümkün değildir.

Maden ocakları olsun, diğer işler olsun. Maden ocakları riski en yüksek işletmelerdir. Burada en ileri teknolojiyi hayata geçirmek için takipler farklı olacak. Araştırma Komisyonu kuruldu. Yüreklerimizi dağlayan Soma faciası 77 milyonun tamamına millet olma şuurunu, birlik olma ruhumuzu hissettirdi.

Bosna Hersek'te 1,5 milyon insanı etkileyen sel felaketine ilk ulaşan yardım Türkiye'nin yardımı oldu. Bir Bosnalının evindeki sel sularının çamurlarını temizleyip bir yananda yardım ekiplerine Soma'yı sormalarını anlayamaz. Somali'yi bırak Soma'ya bak diye insaf dışı ifadeler kullananlar oldu. Bizim Bosna Hersek'teki el uzatmamızdan rahatsızlık duyanlar çıktı. Artık 12 yıl önceki Türkiye yok. Bosna'ya Sırbistan'a elini uzatabilen Türkiye var. Bunların anlayışı nasıl bir ufuksuzluktur, nasıl insafsızlıktır. Somali bunlara ne kadar uzaksa Somali'ye Yozgat'ta o kadar uzaktır.

BOĞAZA KARŞI ELELRİNDE AKILLI TELEFONLARI İLE TWEET ATARLAR

Dünyayı kendi küçük semtlerinden ibaret sanarlar. Boğaz'a nazır villalarında ellerinde akıllı telefonlarıyla ahkam keserler, yalan söylerler. Twitter’da attıkları tweet gündem listesine girmiyorsa bunlar için hiçbir konu önemli değildir.
Bunlar kendileri 140 karakter yazınca dünyayı kurtaran adam zannederler.

Bir yoksulun elini tutmazlar, fakirin evine ayakkabılarını çıkarmazlar. Niye. Beyefendi evine ayakkabısını ile girip çıkıyor da ondan. Türkiye Somali’ye de Soma’ya da ulaşacak ülkedir.

"ZATEN HAYATINIZ OTURMAKLA GEÇTİ"

Malum geçen yıl Gezi olaylarının öncesiydi İstanbul’un Anadolu Yakası’nda CHP’nin yerel yönetimde zulüm 1453’ta başladı yazan bunu destekleyen zihniyet bizi anlayamaz. Soma’nın varlığından kaza olduğunda haberdar olan zihniyet bizi anlamaz.. Nerede olursa olsun bir kaza olsa, elim hadise olsa, birileri  ölse diye ellerini ovuşturan kirlik zihniyet bizi anlamaz. Onlar kömürle, madenciyle 2014’ta tanıştılar. Kömürün çilesini çeken biziz, alın terinin ne olduğunu bilen biziz. Helal lokma peşinde koşarken ötelenen, dışlanan biziz. Başbakanınız kömür ocaklarını inmiş başbakandır. Benim bakanlarım yine o kömür ocaklarına inen, oradaki kardeşlerimizle yemek yiyen ekibiz. Bu atıp tutanların bu ocaklara girdiği yok. Birkaç vekil gidiyor oturma eylemi yapıyor. Oturun oturun zaten hayatınız oturmakla geçti. Bizim çalışmakla geçti. Zaten böyle devam ettiği için bir yere varamıyorsunuz

Olayın ertesi günü Putin aramıştı her türlü teknolojik desteği vermeye hazırız demişti. Obama Sayın Cumhurbaşkanımızı aramıştır gerekli desteği veririz demişti. Bu ocakları belki 2-3 ay kapalı tutacağız çalışmaları sürdüreceğiz. Gelen heyete görüşmeleri yaptık gelen kardeşlerimiz ne diyor biliyor musunuz. Ne zaman işimize döneceğiz. Dışarıda farklı hava estiriyorlar. İşinize tabiî ki döneceksiniz .Ama tüm önlemleri alalım inşallah işinize başlayacaksınız. Duvarlara  zulüm 1453’ta başladı diyenler bizim tarihimizi anlayamazlar. Onlar tarihini kötüleyenlerdir.

Bizim şehit madencilerimize Ak Parti’nin mitingine katıldı diye onlara müstahaktır diyen köşe yazarlarının insanlıktan nasibi olabilir mi?Ama onu gazetesinin köşesinde yazdıranda ne vicdan var ne insanlıktan nasibini almış mıdır?

"NEDEN BUNLARIN YÜZÜNE TÜKÜRMÜYORSUNUZ?"

Şuna bak güya kadın. Ne şehittir ne gazi Niyazi diyor. Hani kadın dernekleri. Neden burada ayağa kalkıp bunların yüzüne tükürmüyorsunuz? 301 şehidimize bu hakareti yapanlar bu ülkede 77 milyonun yüzüne tükürmesi gereken insanlardır. Bu iş o kadar ucuz değil. 301 değil hep birlikte.

"301 ŞEHİDİMİZ AİLESİ DAVA AÇMALI"

Tüm ailelerinin bunlara dava açması lazım. 50 kadar dava açan var. Hepsinin açması lazım. Bu hakareti yapanlar arkalarında tüm varisleri bunlara haddini bildirmesi lazım. Dün de bir bayan yazıyor. Soma’ya yardım etmeyin bunların hepsinin evi var diyor. Sen kimsin ya. Sen vicdanın dan nasibini almamışsız. Bir kuru tezgahın var üfürüyorsun ya da üfleniyorsun. Bunların ne ücret aldığını biliyor musunuz? İzmir vekilim Binali Bey bana bir evin havasını anlattı ben de kendisine duygularımı ilettim. O köyde 19 kişi ölmüş. Talepler var süratle…Sitede mi müstakil evde mi oturmak isterler. Ailesi, çocukları hayatlarını yaşabilsinler diye elimizden gelini yapmak zorundayız. Onlara sahip çıkmak durumundayız.

"HER ÖLÜM HADİSESİNE TÖREN Mİ DÜZENLEYECEĞİZ"

Sormak lazım siz bundan önce bu ülkede meydana gelen musibetlerde oyunuzu nereye vermiştiniz? Bunlar ne akılsız adamlar, ne densiz adamlar. Ellerinde kalem çalakalem gidiyorlar. Zihniyet bu. Biz bu ülkede gerilimin tarafı değiliz. Medya yolu ile, sosyal medya ile estirilen ırkçılığın, şiddet çağrısının içinde değiliz. Yürekler yanarken sustuk, şehitlerimiz üzerinde sokaklarda terör estirilirken sustuk.

Şımarıklık karşısında, nefret suçları karşısında susacak değiliz. Soma’yı bahane edip yeni cinayetler işleyen kan tacirleri karşısında susmayacağız. Dün Berkin Elvan’ı anmak için törenler düzenleyeceklermiş. Bu ülkede her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz İşleri bırakalım törenlere bakalım. Ölmüştür geçmiştir Kılıçdaroğlu’na göre giderken ekmek almaya giden birisi, çocuğumuz . Gerçek ortada kayıtlarla her şey ortada. O evladı aldatanlarda ortada. Olayların olduğu yıldönümü bunu gerekçe tuttular.

"POLİS ELİ KOLU BAĞLI MI DURACAK"

Molotoflarla, maskelerle, havai fişeklerle saldırdılar. Bir Molotof polis aracına düştü ve polislerimiz yanmaya başladı. Arkadan gelen polis aracı orada müdahale etme noktasına gitti. Bunlara karşı  polis eli kolu bağlı mı duracak. Nasıl sabrediyorlar anlamıyorum. Bir kızımız Güneydoğu’da polis aracında yandı, kendini camı kırarak attı.Ondan gazetelerde haber duydunuz mu?Onu ananları duydunuz mu?Bunları bu ülkede sorumluluk mevkisinde olan biz konuşmayacağız mı? Biz elerlinde Molotoflarla polisimi, esnafıma saldıranları mı konuşacağız. Ana muhalefet onların yanında yer alıyor. Biz onların yanında yer alamayacağı. Biz mağdur, mazlumun yanında yer alcağız. İkide bir işte dünde malum vekil bunların Tunceli milletvekili Okmeydanı Hastanesine gitmiş nasıl terörize etme gayreti içinde. Geçen yık Gezi’de Kızılay’da polise küfür eden vekil gördük. Ne milletvekili. Ya. Genel başkan bunlara ne yapıyorsunuz dediği yok. Biz 301 şehidimizin acısı tazeyken sustuk.

Sokak eylemlerinden HDP'ye, CHP'ye, MHP'ye ekmek çıkmaz. Biz çeşitli bahanelerin arkasına sığınılıp yapılan saldırılara karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Biz gerilimin tarafı olmayacak, gerilimin kaynağı hiç olmayacağız.

"DÜN KILIÇDAROĞLU'NUN YÜZÜNE SÖYLEDİM"

Dün yüzüne söyledim. Anayasa değişikliği deniliyor taraf burada dedim. Dürüstseniz dediniz 47 madde ortadayken biz bunu çıkarmaya hazırız. Arkadaşlarımızı gönderdik. Gelin yapalım. Beyefendi yine manevra yaptı. 4 parti imza atmış ama ikimizin oyları buna yetiyor çıkaralım. Çıktı yine her zamanki gibi dürüst konuşmadı. Farklı konuştu. Bizim sözümüz var. O maddelere 4 parti imzasını koyduktan sonra mesele bitmiştir. Hayır dürüst değil. Sivil cumhurbaşkanından bahsetti ona da kılıf uydurdu. Siz bunlara alışmışsınız. Gazi Mustafa Kemal onu kenara koyalım. Partinin vazgeçilmezi diye söylenen İsmet İnönü apoletliydi. Onu cumhurbaşkanı yaptınız. Bu ülkede apoletliler vardı. Üzülme Kılıçdaroğlu çalış senin de olur. Halkı kucakla, halkın karşısında mütevazi ve dürüst ol. Halk dürüst siyasetçiyi sever. Sen de böyle ol. Kimsenin arkasından yalan yanlış konuşma, iftira atma. Sen bunları yapmadığın zaman sana prim yok.

Almanya ziyaretimiz içinde karalama kampanyası yapan medyaya gerçek Türkiye fotoğrafı sunacağız. Türkiye'nin demokrasiden, hukuktan başka hedefi yok.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanlığı seçimi için kısa bir zaman var. Son değerlendirmeleri yapacak kısa sürede kararımızı vereceğiz. Bu seçim 2015 seçimlerinin işaret fişeğidir. Onlar çatıyla uğraşıp dursunlar. O çatı 30 Mart’ta uçtu gitti.  Yapılan açıklamalar, ziyaretler cumhurbaşkanlığı konusunda iddiaları olmadığını ortaya koyuyor.

Başta Ağrı ve Yalova olmak üzere buraları kazanmamız lazım. Bu illerimize diğerlerinin vereceği bir şey yok. Tüm ilçe ve beldelerde bu süreci farklı şekilde sürdürelim istiyoruz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim