• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Erdoğan, Muğla’dan seslendi

Başbakan Erdoğan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda eşi Emine Erdoğan'a kullandığı ifadeler ile ilgili "Eşim olduğu için konuşamıyorum, milletim konuşuyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Milletin kararının üzerinde karar olamaz. Demokrasilerde geçerli olan milletimizin kararıdır. Milletimiz sandıkta bizi seçti. Merkezde bizi seçtiniz, yerelde de inşallah bizlere bu görevi verin" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

TBMM Türkiye’nin kalbi, idare meclisidir. Yasalar oradan çıkar. Anlaşmalar orada onaylanır. Millet yetkisini TBMM eliyle kullanır.

Fani olan hiç bir güç TBMM’nin üstünde değildir. Burası otokratik rejimle idare edilen bir ülke değil, demokrasi ile idare edilen bir ülke. Söz de mühür de karar da yetki de sizde.

Zaman zaman sizin bu yetkinizi elinizden almak istediler. Her ihtilalde, devrimde Türkiye 10 yıl, 15 yıl geriye gitti. Sizin kararınızı yok saydılar. Bazen de öyle adımlar attılar ki size istedikleri gibi mühür bastırdılar.

Ben sizin seçtiklerinizi düzmece oyunlarla, düzmece bir mahkemede yargılayanları unutmuyorum. Ben Adnan Menderes’i, Fatin Rüştü Zorlu’yu, Hasan Polatkan’ı unutmuyorum. Ama onları idam edenleri hatırlayan var mı? Yok. Ama bunun hesabını fitil fitil verecekler. Zalimler bunların hesabını verecekler.

Meclis ve siyaset dışı çözüm arayanlara birlikte karşı duracağız

Kadına şiddete son diyenler, kadına el uzatılamaz diyenler, kadına bu noktada söz, laf, hakaret edilemez diyenler eğer bizim parlamentomuzun çatısı altında kalıyor da onların partisi onları muhafaza ediyorsa CHP’den hesap sormak lazım. Lafla kadına siyasi hak verilmez, lafla kadına saygı olmaz.

Ben konuşamıyorum. Eşim olduğu için konuşamıyorum. Ama görüyorum ki milletim konuşuyor. Adını ağzına almak ona taltif olur. O nedenle alamam. Dolayısıyla bunun gereğini benim milletim vakti saati geldiğinde yapar. 4 ay sonra o zihniyete Muğla en büyük dersi vermelidir.

11 yıldır gençlerimizin şehit olmadığı bir bahar iklimi oluşturmak için mücadele ediyoruz.

Çözüm süreci diye bir yola çıktık. Bunun karşısında hangi zihniyetle duruyorlar bilmiyorum. Bu sürecin devam etmesi gerekiyor.

Siz uçak yaptınız da başörtüsüne mi takıldı, insansız hava aracını uçurdunuz da başörtüsü mü düşürdü. Yüksek hızlı trenleri bu ülkede hakikaten devreye soktunuz da başörtüsü mü o hızlı trenleri raydan çıkardı. Neler yaptılar neler. Başı açığıyla başı örtülüsüyle sizler benim milletimsiniz, kardeşlerimsiniz, bize düşen hepinize ayrım yapmaksızın hizmet yapmaktır. Gücümüz buradan geliyor, el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz, daha güçlü olacağız.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim