• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan Erdoğan: Meydanlar tahrir olmayacak

Başbakan Tayyip Erdoğan Trabzon Havalimanı'nda halka seslendi. Erdoğan gündemdeki konularla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

"Sizlerle buluşmamız adeta Rabia meydanının buluşması olarak adeta Trabzon havalimanında yapıyoruz, sizler Rabia meydandaki şehitlerimizin izindesiniz.

MISIR'DA YAŞANANLAR
 
Sizler Rabia meydanında tankların topların karşısında, helikopterlerin yağdırdığı o mermiler karşısında iman dolu göğsünü geren, ellerinde bir silah dahi olmayan o insanların o kardeşlerimizin yanındasınız. Onların elinde silah yoktu. Onların elinde bir bıçak dahi yoktu, ama onlar inançlarıyla, Akif’in ifade ettiği gibi “İmandır o cevher ki İlâhî ne büyüktür... İmansız olan paslı yürek sînede yüktür! ”
 
TÜRKİYE'Yİ HAZMEDEMEYENLERİN PROJESİ
 
Bütün bu gelişmeler aslında güçlü bir Türkiye’nin demokrasinin egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun en güzel örneğini veren Türkiye’yi hazmedemeyenlerin ne yazık ki projeleridir. Fakat bütün bu projeler nasıl Gezi’de geri teptiyse, bilesiniz ki yine geri tepecek. İşte Trabzon’a Gezi gelebildi mi? Giresun’a Ordu’ya gelebildi mi, Samsun’a gelebildi mi, Rize’ye gelebildi mi? Neden? Çünkü aklı selimin yolu tektir. Sorarlar insana nedir derdiniz, ne yapılmadı?
 
10 yıl önce milli gelir birken 3 oldu.  Kardeşlerim soruyorlar özgürlük istiyoruz diyorlar, ben de soruyorum, 10 yıl önce bu ülkede özgürlük adına ne vardı bugün neredeyiz?
 
'BAŞBAKAN'A HAKARET EDİYORLAR HALA ÖZGÜRLÜK DİYORLAR'
 
İstediği gibi yazıyorlar, istediği gibi çiziyorlar, Başbakan’a istediği gibi hakaret ediyorlar hala özgürlük diyorlar. Ve işte o sosyal medyada yapılanları biliyorsunuz, hakareti kendileri için özgürlük telakki eden zavallılar bunlar. Ama onlar ne yaparsa yapsınlar biz bize diktatör diyenlere diyoruz ki buyurun Suriye, eğer diktatör görmek istiyorsanız 100 bin insan katletti 2.5 senede, diktatörün olduğu bir ülkede diktatöre diktatör diyemezsin, sallandırırlar. İşte Suriye’de olduğu gibi. Yavruları kimyasal silahlarla öldürdüler. Şu anda sayı 140’a yaklaştı, o cansız bedenler acaba bu ülkede annelerin babaların o dünyasında da ses meydana getirmiyor mu.
 
'RABİA'DA ESMA'YI GÖRÜYORUZ'
 
Ama ben aklı selim istiyorum. İşte aynı şeyi Rabia’da Esma’da görüyoruz. 17 yaşındaki Esma’yı sniper  silahıyla vurdular, onunla hedef telakki ettiler, öyle şehit ettiler. Dün de babasını içeri aldılar. Fakat babası mektubunda belirttiği gibi belki seninle bulaşacağız dedi.
 
MEYDANLAR TAHRİR OLMAYACAK
 
Biz bu milletin efendisi değiliz, biz bu milletin hizmetkarıyız. İnşallah bizim ülkemizin meydanları ikinci Tahrir olmayacak, Adeviye olacak, Rabia olacak, İskenderiye olacak, demokrasinin egemen olduğu meydanlar olacak. Ve bu meydanlarda söz olacak, bu meydanlarda muhabbet olacak, ama bu ülkede öyle bir muhalefet var ki maalesef Hacı Bektaş-ı Velinin huzuruna Başbakan yardımcısı gidiyor, ona saldırıyorlar. Bu ülkenin ana muhalefet başkanı özür dilemesi gerekirken kalkıyor farklı farklı şeylerden bahsediyor. Niye çünkü genel başkan yardımcıları o saldırganın o insanlıktan nasibini almamış kişinin neredeyse alnından öpecekler, sarılıyorlar kucaklıyorlar karakola kadar beraberinde gidiyorlar. Bunlar bu.
 
Artık Trabzon bir ufak vilayet değil, Trabzon büyük şehir. Ve nasip olursa Mart 2014 seçimlerinden sonra Trabzon’un dört bir köşesi büyükşehir sınırları içerisinde modern bir şehir olarak geleceğe yürüyecek. Hizmetlerimiz çok daha farklı olacak. " 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim