• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Başbakan Erdoğan Japonya'da konuştu

Başbakan Erdoğan, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki resmi temasları kapsamında Nikkei gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Japonlar, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağıyla ilgili, "Türkiye'nin 2023 vizyonu için nasıl bir liderlik öngörüyorsunuz? Bundan sonraki politik liderliğinizi nasıl devam ettirmeyi planlıyorsunuz?" şeklinde bir soru sordu. Erdoğan ise, bu soruya karşılık partisinin '3 dönem' kuralını anlatırken, siyasetin sadece parlamentoda yapılmayacağı görüşünü hatırlatarak, " 'Ölene kadar ben burada kalacağım' mantığı, doğru bir mantık değildir. Diyorlar ki 'Ama bu bir tecrübedir, bu tecrübe kaybolmasın.' Tamam tecrübeyi siz farklı yerlerde yine aynen devam ettirin ama tecrübe kazanmanın da önünü tıkamayalım. Bırakın arkadan gelen nesiller de tecrübe kazansın. O da nasıl kazanacak, bu çalışmaların içerisine girerek kazanacak" dedi.
Başbakan Erdoğan, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki resmi temasları kapsamında Nikkei gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ve Japonya halklarının birbiriyle teması ve irtibatı, 90 yıllık bir geçmişten ibaret değil. Öncelikle burada çok az bilinen ama bu alanda çalışan akademisyenlerin kabul ettiği bilimsel gerçeği hatırlatmak isterim; Türk ve Japon halklarının, dillerinin aynı aileden, aynı dil kökünden gelmesi hasebiyle birbiriyle akraba iki halktır" dedi.

AK Parti tüzüğündeki 3 dönem şartı

Başbakan Erdoğan, bir başka soru üzerine de parti olarak prensipleri olduğunu ve buna göre üç dönem milletvekili adayı olunabileceğini hatırlattı. Erdoğan, "Tabii bu benim üçüncü dönemim milletvekilliğinde, birçok arkadaşımın durumu da bu. Dolayısıyla üçüncü dönemde bizim milletvekilliğindeki sürecimiz, bu karara göre bitiyor" dedi.

Siyasetin sadece parlamentoda yapılmayacağını ve parti çatısı altında da yapılacağını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"İlla milletvekili olmak şart değil. Milletvekili olarak başkaları çalışır, siz de partinizi madem seviyorsunuz, partinizin bir mensubu olarak, bir üyesi olarak deneyiminizi, tecrübenizi bütün ülkenin değişik yerlerinde ama konferanslar vermek suretiyle, ama onların değişik çalışmalarında danışman olarak sürdürürsünüz. Hatta partiniz size değişik vazifeler verir, ulusal bazda verir, uluslararası bazda verir, bu görevleri gider yaparsınız. Hatta çeşitli vakıf çalışmalarının içerisinde yer alırsınız, çeşitli düşünce kuruluşlarının içinde yer alırsınız ve bunu bu şekilde sürdürürsünüz. Bu ne demektir? Bu sizden sonra gelen politikacılara da siyasetçilere de ön açmaktır. Onların da yolunu açmaktır. Yani 'ölene kadar ben burada kalacağım' mantığı doğru bir mantık değildir, düzgün bir mantık değildir."

AK Parti'nin toplam üye sayısının 9 milyonun üzerinde olduğunu ve sadece gençlik teşkilatının üye sayısının yaklaşık 1 milyon olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en örgütlü parti teşkilatı biziz. Bu şekilde çalışıyoruz ve bu konuda tabi ki arkadan gelen kadroların da kendilerine ileride yer bulması gerekir, oraların işgal altında olmaması gerekir. Farklı hizmetleri de yürütelim. Diyorlar ki 'ama bu tecrübedir, bu tecrübe kaybolmasın', tamam tecrübeyi siz farklı yerlerde yine aynen devam ettirin ama tecrübe kazanmanın da önünü tıkamayın. Çünkü arkadan gelecek nesiller, kuşaklar da bırakın onlar da tecrübe kazansın. O da nasıl kazanacak tecrübeyi bu çalışmaların içerisine girerek kazanacak. Kimse annesinden doğduğu zaman bu tecrübeyle doğmadı, hayatı yaşayarak bu tecrübeleri edindi ve biz de buna bu şekilde geldik."

Kendisinin de milletvekili olmadan önce, 18 yaşından itibaren gençlik kollarından başlayarak partide çeşitli görevlerde bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Taa oralardan bugünlere geldim ve istiyoruz ki bizim de gençlik örgütlerimizde, gençlik teşkilatlarımızda, kadın kollarımızda bulunan arkadaşlarımız da hepsi bu imkanı yakalayabilsin" diye konuştu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim