• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Başbakan Erdoğan İslam Eserleri ödüllerinde konuşuyor

Başbakan Erdoğan İslam Eserleri ödüllerinde konuşuyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği ‘Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Ödülleri’ töreninde konuşuyor.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dünyanın birçok şehrinde açılışlar yaptım. Şu an içinde bulunduğum çalışma benim için çok müstesna.

Türkiye İslam Ansiklopedisi'nin tamamlanması çok önemli. 44 viltlik bu eser gerçekten çok önemli. Yollar, barajlar, havalimanları, gemiler yapmak önemlidir. Ama bunlarla bir medeniyeti tamamlayamazsanız. Bu 44 cildin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 30 yılda tamamlanmasında vesile olan herkese teşekkür ediyorum.

Diyanet Vakfına, İslam Ansiklopedisini hazırlayanalara. Burada olan ve olmayan alimlerimize teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu muhteşem eserin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kuşkusuz her eser değerlidir ama İslam Ansiklopedisi bu eser bu 44.ciltlik külliyat İslam dünyasını 1435 yıllık sürecini anlatıyor. Her şey bir mağarada alemlere rahmet olarak gönderilmiş oku emri ile gönderilmiştir. İşte bu mesajla hem Hz. Muhammed hem de bizler çok büyük bir değere kavuştuk. Bugün artık okuma yazma bilmeyen ümmi bir peygamber kaplere naşkettiği bu dine kavuşmuş bu eserin sahibi olduk. Medeniyetin özü taş, kum, asfalt, güçlü silahlar, tek başına insan dahi değildir. Medeniyetin özü aşktır ve o aşktan hasıl olan ilimdir. Bugün bu salonda medeniyetin özü olan aşkın ve ilmin ete kemiğe bürünmüş haline şahitlik ediyoruz.

44 cilt, 17 bin maddeden oluşan 30 yıllık emeğin neticesinde ortaya çıkan eserin tüm insanlık için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Derviş Yunus ne diyor "İlim kendin bilmektir. İlim olmadan irfan olmaz. Kişi kendini bilirse rabbini bilir. Eşyanın hakikatini bilir"

TWITTER’DA ARTIK HERKES YAZAR

Bugün bir çokları çıkar ‘böyle bir ansiklopediye ne gerek var’ diyebilir. İnternette önümüze bir kelime aradığımızda milyonlarca arama kaynak çıkıyor. Artık herkes yazar. Twitter başta olmak üzere herkesin cesaretle fikrini yazdığı çağdayız

İNTERNET BİLGİ VEREBİLİR AMA İLİM BUNUN ÖTESİNDE

İnternet bilgi verebilir ama ilim bunun çok ötesinde bir yerdedir. Kişiyi halden hale çevirmiyorsa o ilim değildir, olsa olsa malumattır.

ÇOCUKLARIMI SÜREKLİ BAĞLARBAŞI’NDAKİ MERKEZİNE GÖNDERDİM

Ben her cildini takip ettim eserin. Çıktı mı çıkmadı mı? Çocuklarımı sürekli Bağlarbaşı’ndaki merkeze gönderdim çıktı mı çıkmadı mı diye.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim