• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Başbakan Erdoğan hiç 'paralel' demedi!

Başbakan Erdoğan hiç 'paralel' demedi!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu başladığından bu yana ilk defa bir konuşmasında hiç paralel demeden konuşmayı tamamladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonraki süreçte bugüne kadar bulduğu her fırsatta ve her konuşmasında paralel yapı olarak nitelediği Gülen cemaatini ve Fethullah Gülen'i hedef alan konuşmalar yapmıştı. 

130520141448153869816_3.jpg

Erdoğan bu konuda konuşmaya başladığı günden bu yana her grup toplantısı, açılış, davet, temel atma töreni ve mitingte paralel yapıdan bahsedip durdu. Her konuşmada, konuşmanın içeriği ne olursa olsun mutlaka konuyu paralel yapıya dayandırdı ve ondan sonra Gülen cemaatini yaylım ateşine tuttu. 

Erdoğan bu tutumunu 25 Ocak'taki Kutlu Doğum Törenlerinde bile sürdürdü. Fethullah Gülen'e karşı en ağır hakaretleri de Kutlu Doğum töreninde, "Yalancı peygamber, sahte veli, içi boş alim müsveddesi" sözleriyle dile getirdi. Bundan önce ve sonra da her fırsatta "inlerine gireceğiz" diyerek "paralel yapıyı" hedef aldı. 
 
Erdoğan aylar sonra ilk defa bir konuşmasında tek bir kelimeyle bile cemaatten bahsetmedi. Hiç "paralel" demedi. Bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak, Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığı yönündeki iddialardan, internet özgürlüğünden, yurt dışında Türkiye aleyhine yürütüldüğünü öne sürdüğü "algı operasyonlarından", Meclis'e getirdikleri ve cinsel suçlara cezaları artıran yargı reformundan, Mısır, Suriye ve Filistin'deki sorunlardan, Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinden ve bu çerçevedeki tartışmalardan ve hatta en son Giresunspor ile Altınorduspor'un birinci lige çıkmasından bahsetti. Ama cemaat ve paralel yapı konusunda tek kelime bile etmedi. 
 
Erdoğan'ın bu konuşması herkeste şaşkınlığa sebep olurken, hiç cemaati hedef almamasını "acaba bir geri adım olabilir mi?" diye yorumlayanlar da oldu. 
 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim