• BIST 9724.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Başbakan Erdoğan Grup toplantısında konuştu

Başbakan Erdoğan Grup toplantısında konuştu
Türkiye ekonomisi son 11 yılda sağlam bir zemine oturdu. Türkiye ekonomisi artık içeriden ya da dışarıdan yapılan sabotajlara rağmen savrulmuyor.

TÜSİAD'A YİNE "HAİN" DEDİ

Dünyanın hiç bir yerinde Kendi ülkesini dışarıda kötüleyen bir bir işveren örgütü bulamazsınız. Dünyanın her yerinde bunun adı ihanettir.

Birileri yabancı sermayeyi korkutmaya çalışırken Türkiye bu alanda uluslararası başarılarını devam ettiriyor. Yabancı sermaye Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. TÜSİAD gibi kuruluşlar kendi ülkelerine yabancı kalmaya devam edecekler.

Türkiye'de bundan sonra kazanan, elitler değil her zaman 76 milyon olacak.

BRÜKSEL TEMASLARI

Yine geçtiğimiz hafta Brüksel'deki programımızda bizi yağmur altında soğukta karşılayan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Brüksel'de yaptığım temaslarda hadiseyi olduğu gibi aktardım. Bu temaslar tarihi niteklik taşıyor.

Buradaki AB ile yaptığımız görüşmeler oldukça verimli geçti. AB, tek kaynaklı ve yanlı olarak bilgiliendirildiğini tespi ettik.

Yapılan lobi ve bilgilendirmeleri, Türkiye'deki gelişmeleri bağımısız değerlendirmelerini istedik.

Türkiye aleyhine yanlış bilgilendimre ve kampanyalara alıştık. Ülkemizle ilgili farklı ve haksız resimler çiziliyor, asıl ekonomizi yıpratmak ve yatırımcı ülkeleri belirsizliğe sürüklüyor.

Hollande 22 yıl aradan sonra Ankara'ya ziyarette bulundu. Kendisiyle çok cverimli görüşmelerimiz oldu.

Önümüzdeki hafta Almanya'ya yapacağımız ziyarette AB bağlantılarımız için önemli olacak.

SURİYE

Suriye'deki rejimin işkence fotoğrafları dünyanın dikkatini çekti.

Cenevre'de Suriye'nin dışişleri bakanı Türkiye ve körfez ülkelerinden bazılarını suçlayarak çirkinleşiyor ve densizleşebiliyor.

Neden kimyasal silah suçu aranıyor. Sonucu ölüm olan bir suçun katliamın savunabilir yanı olur mu? İster kimyasal ister diğer şekilde öldürülsün.

İnanıyorum ki herkes mahçup olacak. Zerre kadar vicdanı olanlar mahçup olacak.

Başından beri Suriye meselesine insan odaklı yaklaştık. İmkanlarımız seferber ettik. Suriye'ye yardım götüren MİT'in TIR'larını durduranlara kaşı dik durduk. Tüm sabotajlara rağmen biz mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz. Birileri çıkıp MİT'e alçakça sabotaj düzenlesede biz büyük devlet olmanın sorumluluğuyla mazlumlara yardım etmeye devam edeceğiz. Biz Suriye konusunda imtihanımızı başarıyla tamamlayıp tarihe adımızı büyük millet olarak yazdıracağız.

MHP'YE YAPILAN SALDIRI

MHP bürosuna saldırı sonrası emniyetimiz olayı aydınlattı. Sorumluları gözaltına alındı. Bu olayları kınıyoruz ve Hayatını kaybeden arkadaşımız Allahtan rahmet ve Bütün MHP camiasına şahsım ve partim adına başsağlığı diliyorum.

Yine dün gece Şişli Belediyesine tamamen provakasyon amaçlı saldırılar düzenlendi. Emniyet güçlerimiz çalışıyor.

BU ÖRGÜT TÜRKİYE DÜŞMANLARININ MAŞASI OLMUŞTUR

Bir hareketin kendi ülkesine karşı bu kadar hasnmaeb tavır göstermesinden STK'lar ciddi rahatsızlık duyuyor islam kimsenin tekelinde değil. Bu örgüt içinde olan kardeşlerime seslenmek istiyorum bu örgütün mensupları ile yönetiiciler arasında uçurum vardır.

Üst yönetim farklı hesapların içine girmiştir. Bu örgüt gitmiş malesef Türkiye düşmenlarının maşası olmayı tercih etmiştir. Bu örgüt mensubu arkadaşları bir an durup düşünmeye davet ediyorum.

Hiçbir vatandaşım, hiçbir kardeşim kendi iradesine ipotek koydurmasın. Hiçbir kardeşim siyasi parti olmadığı halde siyaset yapan kapalı örgütlerin oyununa gelmesin.

Şu an partimin, arkadaşlarımın aleyhine akla hayale gelmedik tezgahlar yapılıyor.

Biz bir siyasi partİnin mesuplarıyız. Bizim yaptıklarımız tavrımız milletin şaffafça önündedir.

YOLSUZLUK

Hırsızlığın yolsuzluğun her türlüsü kötüdür. Ama en büyük hırsızlık, milli iradenin hırsızlığıdır.

17 Aralık'ta yargıdaki fanatikleri eliyle milli rade hırsızlığı yapılmıştır.

CHP 27 Mayıs'ta milli iradenin çalınmasını alkışlamış, şimdi de hırsızlığın adresi olmuştur. Bu kaybedenler lobisine şunu söylüyorum.

Yolsuzluk ve hırsızlık yapan arıyorsanız gidin aynaya bakın.

Bu zamana kadar kimse bunların defterini kontrol etmedi. Şimdi kontrol edilince rahatsız oluyorlar. Niye rahatsız oluyorsunuz?

Maliye incelemeye başladı. Bizim için büyük sermayeye gözdağı veriyor diyorlar biz diyoruz ki "işini düzgün yap."

Bize yolsuzluk iftirası atanlar, en büyük milli irade hırsızlığını örtme çabasındalar. Kendilerini rahatsız etmeyecek bir yönetim gelsin çabasındalar.

İSTANBUL'U ALAMAYACAKSINIZ

Çok manidar. Söylemek zorundayım. En çok satan gazete. Birinci sayfadan manşet atıyor. Güya ben İstanbul CHP adayından korktuğum için dosyayı açıklamışım. Yolsuzluk dosyası ile gönderdiğiniz adamı hangi dosya ile aday yaptınız

Şimdi İstanbul'u alabilir miyiz diyorlar. İstanbul'u alamazsınız. Türkiye'de artık milletin emanetine iradesine canı pahasına çıkan bir iktidar var.

Hesap şu acaba İstanbul'u alabilirmiyiz. istanbul sizin ne olduğunuz biliyor. İstanbul'u alamayacaksınız

KİMİN NEREDE KAZANDIĞI DEĞİL, HANGİ PARTİNİN KAZANDIĞI ÖNEMLİ

Biz meşruluğu milletten alıyoruz. Yargı hem bağımsız hem de tarafız olacak.

Şu an kardeşlerim oyun bozulmuştur. Bu nedenle rahatsızlar. Milli iradeye ve hükümetimize kurulan tuzak bozulmuştur. 30 Mart'a kadar sergilenecek her tuzağı da, her sabotajı da Allah'ın izniyle sizlerle beraber bozacağız. Kimsenin endişesi olmasın 11 yıl boyunca nice tuzağı bozduk. Bu tuzağı da bozuyoruz. 30 Mart seçimleri inşallah demokrasi için, milli irade olacağı bir dönüm noktası olacak. Kimin nerede belediye başkanı olduğu veya olacağı değil, hangi partinin kazandığı önemli. AK Parti' nin kazanacağı her belediye farklı bir mesaj olacaktır, farklı bir anlamı olacaktır. Çünkü burada kaybedenler lobisi, eski Türkiye'nin kaybedenleri, en son cevabı milletten alacaktır.

Bu tuzakları bozdukça bu engelleri aştıkça hiç bitmeyen bir baharı karşılayacağız.

BİRİLERİ ŞEHİTLER GELSİN DİYE BEKLİYOR

Birileri hasretle şehitler gelsin diye bekliyor. Hep bunun gayreti içerisinde.

Diyorum ki şurada 2 ay var. 2 ay içinde tüm kademelerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız... Durmaksızın kapı kapı dolaşarak, yetmez. Bizim anlatacağımız çok şey var. Neler yaptığımızı en ücra köye kadar anlatacağız. Bizim en büyük gücümüz sizsiniz. Teşkilatımız. 9.5 milyon üyeye sahip AK Parti yoğun bir çalışma içerisinde. Bunun gereğini yaptığımız anda bu hareketin yükselişini kimse durduramaz.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim